Kосовска полиција да нам каже ко је убио Ивановића

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да очекује од косовске полиције да пронађу и саопште ко је убио Оливера Ивановића, јер је то њихов посао по Бриселском споразуму.

"Сачекаћемо шта ће да нам каже KПС, ЕУЛЕKС па ће и српски органи изаћи са својим подацима", рекао је Вучић новинарима након седнице Савета за националну безбедност.

Упитан да прокоментарише изјаву Рамуша Харадинаја, који оптужује Београд да је прекинуо преговоре у Бриселу и како је рекао "злоупотребио трагичан догађај у сврху дневне политике", Вучић је рекао да неће да говори "каквих веза има убиство Ивановића са разним судовима и суђењима".

Подсећа да Приштина четири и по године није ништа урадила по питању формирања Заједнице српских општина, и да од косовске полиције очекује да саопшти ко је убио Оливера Ивановића.

"То је њихов посао по Бриселском споразуму. Kажите нам ко је убио Оливера Ивановића. Само нам то кажите", рекао је Вучић.

Он је додао да је српска страна, за разлику од албанске, скоро све своје обавезе из Бриселског споразума испунила - од регионалне полиције, цивилне заштитте, правде и правосуђа, телекомуникација, остало је само област енергетике.

"Албанцима је потребно да делују на два фронта - ви Срби прекидате дијалог, иако га никада нисмо прекидали и наставићемо га. Са друге стране је то потребно појединим центрима моћи да изазивају кризу у Централној Србији не би ли спуштали снагу Србије у разговорима са Албанцима", рекао је председник Србије.

Он је додао да је најлакше ширити дезинформације и да ће на сваку лаж убудуће одговарати.

"Нећу им дати да нам униште Србију, да униште земљу зарад својих бедних интереса, ни овима одавде ни онима споља који су стварали независност Kосова који би хтели да имају као лутке на поводцу политичаре у Србији, па зато морте да ослабите Вучића", закључио је он.

Извор: ТВ Пинк

Остале вести