Србију нећете "претворити" у земљу мафијаша и убица

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић одбацио је спекулације којима се убиство Ивановића настоји да повеже са политичким супротстављањима Ивановићевим ставовима од стране политичких представника Срба на Kосову и Метохији.

Вучић је рекао истовремено да не зна да ли је случај паљења аутомобила Оливера Ивановића повезан са његовим убиством, а онима који би, како каже, волели да постоји та веза, поручио да им неће дозволити да Србију прикажу као земљу мафијаша и убица.

На питање Инсајдера да ли je тачно да му је Ивановић послао смс поруку нако што му је запаљен аутомобил и том приликом изнео одређене сумње, Вучић каже:

"Није тачно. Имамо све сачувано".

Kако каже, Ивановић му је једино послао поруку да га политички подржи, што није могао да учини и то му је, како је додао, и рекао.

Вучић је рекао да је Ивановић тада био код њега са супругом.

"Рекао сам му да ћу учинити све што је у мојој моћи да се открије ко му је запалио аутомобил, причали смо о политици и свему другом. А то - изнео је сумњу на некога, те приче моје баба Вишње.... срећом чувам поруке и надлежни органи чувају и нема велике филозофије. Видели смо се и причали кратко у четири ока", додао је он.

На поновљено питање да ли постоји веза између паљења аутомобила и убиства, Вучић каже:

"Kако могу то да знам. Али, не питате ви то. Питате јер бисте хтели да кажете како ту има некога из политике. Нема из политике, а ако има, немојте да бринете, одговараће, само немојте ваше сумње да износите као чињенице".

"Три пута сам вам одговорио и рекао да то не знам, нити је могуће да знам. Нисте то тражили, није вам то ни требало, него нешто друго. Сви ови ... Лекић, Јањић, Ђилас... Не дам вам да направите од Србије државу убица и мафијаша. Нико од нас није убица, као што би то неко желео."

Такође је подсетио да је председник НУНС Славиша Лекић написао на друштвеним мрежама, на информацију да се чека реакција државних органа: "Чека се реакција оних који су га убили".

"Је л' то новинар? Никоме нећу да дозволим да невине и часне људе оптужује да су убице. Ако их KПС не пронађе, ми хоћемо па ћете можда бити у праву, а можда и нећете", закључио је он.

Извор: ТВ Пинк

Остале вести