НАТО је бомбама одговорио на професију

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић положио је данас камен темељац за почетак градње нове зграде Радио-телевизије Војводина и истакао да је рушење те зграде од стране НАТО-а био чин погрешне политике, која је "бомбама и ракетама одговорила на професију".

"Сада, када стављамо камен темељац, то значи много више од почетка радова на бројним градилиштима у Србији. Значи да смо, суочени са рушевинама, а супротно нашој природи која је склона оплакивању, почели да градимо и да стварамо тамо где други руше", рекао је Вучић.

Додаје, да у Србији има много уништених места, не само од стране НАТО, већ свих оних који су дошли после њих и "нису знали шта ће са овом земљом и народом, осим да отму и последњу мрву са стола".

Вучић је истакао да ће ускоро бити готови и радови на Жежељевом мосту, као и да је данас у Новом Саду договорено улагање у Матицу српску, као и у нове фасаде.

"То говори о Србији, за ово нису заслужни само грађани Војводине, већ цела Србија".

Како је навео, нова зграда РТВ имаће 18.000 квадрата и биће "најмодернија, светла, пространа".

"Са ове зграде ће се поново видети цео Нови Сад и биће емитован програм за све људе, нације, народности, како већ хоћете да кажете, који живе у Војводини и који ће у пуној мери бити поштовани", рекао је Вучић.

Na Miseluku, na mestu nekadasanje TV Novi Sad, srusene u NATO bombardovanju 1999. godine, danas je polozen kamen temeljac za izgradnju nove zgrade Radiotelevizije Vojvodine.
Извор: Танјуг

Извор: ТВ Пинк

Остале вести