Вучић са амбасадором Либанске Републике Туфиком Жабером

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас у опроштајну посету амбасадора Либанске Републике Туфика Жабера и захвалио му на доприносу развоју сарадње двеју земаља.

Председник Вучић је амбасадору Жаберу честитао Дан независности, који Либан данас обележава. Он је захвалио на чврстом либанском ставу да не признаје једнострано проглашену независност Косова, као и на подршци Либана у међународним организацијама, која се показала и приликом гласања против пријема тзв. Косова у УНЕСКО.

Амбасадор Жабер је рекао да Либан снажно остаје уз Србију када је реч о Косову, поштујући територијални интегритет и суверенитет наше државе. Он је, овом приликом, честитао председнику Вучићу на вођењу независне спољне политике.

Председник Вучић и амбасадор Жабер су констатовали да су билатерални односи добри и без отворених питања, али да политички дијалог треба учинити учесталијим и искористити више могућности за привредну сарадњу.

Амбасадор Жабер је захвалио председнику Вучићу на добром пријему у Србији, изразивши задовољство што је током његовог дипломатског мандата закључено седам међудржавних споразума, који доприносе приближавању двеју земаља и стварању услова за већу сарадњу.

Председник Вучић је рекао и то да ће Србија наставити да пружа активан допринос мировним мисијама Уједињених нација у Либану УНИФИЛ, у којој учествује безмало 180 припадника Војске Србије и УНТСО.

Predsednik Srbije Aleksandar Vucic primio je danas u oprostajnu posetu ambasadora Libana Tufika Zabeta (1).jpg
Извор: Танјуг

Остале вести