Добри српско-турски односи имају велики утицај на мир и стабилност у региону

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са председником Велике народне скупштине Републике Турске Исмаилом Кахраманом, који му je пренео поздраве председника Реџепа Тајипа Ердогана, кao и његов позив да посети Турску, што је са задовољством прихваћено.

Председник Вучић је изразио велико задовољство што председник турске Скупштине Кахраман долази у Србију непосредно после успешне посете председника Ердогана, потврђујући да су односи двеју земаља у сталном успону. Двојица саговорника су констатовали да постоји обострана жеља да билатерална сарадња буде унапређена у свим областима, уз очекивање да ће јој успостављање Високог савета за сарадњу, као и 16 потписаних споразумa, дати значајан подстицај. Кахраман је додао да је повећано интересовање турских привредника за инвестирање у Србији, захваливши председнику Вучићу на личној подршци турским инвеститорима.

Predsednik Srbije Aleksandar Vucic (3L) sastao se danas sa predsednikom Velike Narodne skupstine Turske Ismailom Kahramanom
Извор: Танјуг

Председник Вучић и Кахраман су такође оценили да је парламентарна сарадња Србије и Турске добра и да је важна за зближавање двеју земаља. Они су изразили уверење да добри српско-турски односи имају велики утицај на мир и стабилност у читавом региону.

Predsednik Srbije Aleksandar Vucic (3L) sastao se danas sa predsednikom Velike Narodne skupstine Turske Ismailom Kahramanom
Извор: Танјуг

Председник Вучић је још једном нагласио да ће Србија, као поуздан партнер, увек бити на страни легално и легитимно изабраних органа власти Турске и да никад неће сарађивати са онима који би да угрозе њен уставни и демократски поредак.

Остале вести