Kада ће Трамп доћи у Србију-зависи од његове агенде

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић поновио је данас да је председник САД Доналд Трамп прихватио да дође у Србију и додао да то када ће доћи до посете зависи од Трампове агенде и других ствари.

Вучић је за РТС у Њујорку, где предводи делегацију Србије на заседању Генералне скупштине УН, рекао да је са Трампом кратко разговарао на пријему који је амерички председник организовао за шефове држава и влада учеснике ГС УН.

"Чини ми се да сам имао среће, љубазношћу Трампа, да добијем нешто више времена од већине других гостију, а можда и зато што сам се на српском и словеначком добро разумео са његовом супругом", рекао је Вучић.

Kако је рекао, спремио је питања за Трампа, како би тај сусрет искористио за Србију.

"Спремате се 48 сати за такав сусрет, да за своју земљу искористите то време, да добијете нешто", рекао је Вучић.

Извор: Official White House Photo by Andrea Hanks

Додао је да је са Трампом разговарао о томе какво поштовање амерички председник ужива код грађана Србије, колико дуго један амерички председник није био у Србији, али и то да бисмо га у Србији дочекали неупоредиво боље него већина европских земаља и да би мало где добио срдачну добродошлицу као у Србији.

Трамп је, казао је Вучић, био задовољан, поставио неколико питања, куртоазних и приватних, али и озбиљних питања о стабилности на Балкану, те да је потврдио да жели да дође у Србију.

"Потврдио је да жели да дође у Србију и то није било кутроазно. Више пута ми је пружио руку и кад ми је четврти пут пружио руку, рекао је да ће доћи у Србију", подвукао је Вучић.

Kаже да је то било добро искоришћено време са Трампом, као и да је било важно што је министар спољних послова Ивица Дачић искористио време да Трампа упозна са одређеним стварима, које су добре за Србију.

"Направили смо добар посао за нашу земљу. А да ли ће и када Трамп доћи, сигуран сам да ће Трамп да ће доћи, а када, то зависи од његове агенде и других ствари", рекао је Вучић. 

Извор: РТС

Остале вести