Говорићу добро о Србији и региону у обраћању Генералној скупштини УН

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић најавио је данас да ће сутра у обраћању Генералној скупштини УН у Њујорку говорити о проблемима са којима се Србија суочава, али да ће фокус пре свега бити на будућности наше земље и региона.

"Покушаћу да имам нешто другачији приступ. Немамо ту врсту моћи, ни снаге, као што су имали неки други људи који могу да говоре понекад претећи, некада осуђујуће, понекад себе представљајући на најлепши начин, а све друге у лошем светлу. Ја ћу покушати да Србију представим у добром светлу, објективно, али ћу говорити добро и о свима у региону“, поручио је Вучић у изјави новинарима.

Најавио је да ће покушати на другачији начин да представи будућност Србије и целог региона.

"Они који из региона дођу и критикују или нас или неке друге ти лошу ствар раде за било кога од нас, јер инвеститори неће доћи. Ако добро говорите о целом региону сви ће проћи добро, наравно ми најбоље, јер смо највећи и можемо и најбоље услове да понудимо инвеститорима, имамо добре законе и уредбе за то“, подвукао је Вучић.

Извор: Танјуг

Kазао је да ће покушати да представи будућност Западног Балкана неупоредиво боље него што је неко види, као место где имамо велики потенцијал за раст, велики потенцијал за прихватање иновативних технологија, развој креативности код младих.

"Наравно говорићу и о проблемима са којима се Србија суочава, али ће фокус мог говора бити на будућности“, закључио је Вучић.

Извор: Танјуг

Остале вести