Трамп прихватио позив да посети Србију

Најновије
Извор: Official White House Photo by Andrea Hanks

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас у Њујорку да је амерички председник Доналд Трамп прихватио његов позив да посети Србију.

"Kада сам му упутио позив, детаљно сам образлагао зашто мислим да је важно да дође у Србију. Говорио сам о односу свих грађана у Србији према њему и америчкој политици, како ће га дочекати људи у Србији, зашто је то важно, као и да би његова појава показала колико Срби желе то пријатељство", рекао је Вучић новинарима у Њујорку.

Вучић је казао да се на синоћњем пријему америчког председника и његове супруге за лидере који се налазе у Њујорку поводом одржавања Генералне скупштине УН, чак четири пута руковао са Трампом, са којим је, чини му се, дуже од других имао прилике да разговара.

Он је објаснио да је имао прилику да мало дуже од осталих лидера проведе у друштву Трампа и да је могао да му изнесе разлоге зашто треба да дође у нашу земљу.

Извор: Official White House Photo by Andrea Hanks

"Имао сам мало више времена од осталих да проведем у његовом друштву, захваљујући причи коју смо започели, ваљда и зато што смо из истог региона са његовом супругом", истакао је Вучић.

О политици уопште су, каже, врло кратко разговарали, али је о Србији рекао све што је желео.

Пренео је да је, последњи пут када се с њим руковао, Трамп потврдио да је прихватио позив и да жели да дође у Србију.

Са Меланијом Трамп је, навео је српски председник, разговарао на мешавини српског и словеначког, тако да су се "одлично разумели", објаснио је.

"Она се трудила на словеначком, помало на српском, а ја највећи део на српском и помало на словеначком, оно мало што знам на том језику“, указао је Вучић и приметио да је био лепо примљен на том пријему.

Пренео је и да му је председник Трамп казао да личи на неког кошаркаша НБА.

Извор: Танјуг

Остале вести