Извор: Танјуг

Урађено

Србија је данас суверена, независна држава која реагује зрело, одговорно и достојанствено заступа националне интересе.

Захваљујући избалансираној спољној политици и реформама које је спровела, Србија је драматично подигла свој углед у свету. Наш стратешки циљ је пут у Европску унију, али истовремено јачамо традиционална пријатељства са Русијом, САД, Кином, Индијом, Казахстаном, Белорусијом...

Отворено је осам преговарачких поглавља са ЕУ.

Извор: Танјуг

Ниједан важан међународни скуп не може да прође без Србије, попут недавно одржаног Светског економског форума у Давосу, а српски државни врх позиван је у многе билатералне посете на највишем нивоу. Истовремено, у Београду смо угостили многе председнике, премијере, представнике највећих компанија и најважнијих институција.

И поред покушаја изазивања нестабилности и отворених провокација у региону, остали смо сидро стабилности у окружењу. Штитимо и штитићемо наш народ где год се налазио, али истовремено трајно смо опредељени за мир, сарадњу и напредак.

Извор: Танјуг

Након година пропадања, Србија интензивно обнавља своју војску и наоружање. Из Русије стиже шест "мигова 29", 30 тенкова и 30 БРДМ2 возила, а из Белорусије осам "мигова 29", два ракетна система БУК и моћни ПВП систем С300. Србија је спремна да заштити своје границе, своју децу и будућност.

Извор: Танјуг

Урадићемо

Наставићемо да радимо и напредујемо у процесу евроинтеграција, али истовремено ћемо унапређивати односе са Русијом, САД, Кином, Индијом... И даље ћемо бити сидро стабилности на Балкану, али ћемо штитити наш народ где год се налазио.

ГодинаБрој отворених преговарачких поглавља
2012.0
2017.8
Извор: Танјуг

Остале вести