Урађено

За само три године урађено је више него у претходних 40 година. Oтворили смо 138 километра ауто-пута, обновили 480 километара државних путева, изградили 360 километара локалних путева, рехабилитовали и саградили 311 мостова. Завршили смо или започели радове на обнови 360 школа, болница, домова здравља и амбуланти у 130 градова широм Србије. Само у 2016. години отворене су две најмодерније опремљене деонице, на које смо веома поносни - од Љига до Прељине (40,36 км) и од Грабовнице до Грделице (5,6 км).

Извор: Танјуг


Добра саобраћајна повезаност услов је да инвеститори дођу у Србију, да граде фабрике, отварају нова радна места, да се наши људи запошљавају и добро живе од свог вредног рада. Захваљујући реформским мерама, али и побољшању инфраструктуре, само у 2016. години привукли смо преко две милијарде евра инвестиција.

На Самиту шефова влада Кине и 16 земаља централне и источне Европе, потписали смо уговоре о градњи брзе пруге Београд–Будимпешта (319 милиона евра), градњи ауто-пута Сурчин-Обреновац (208 милиона евра) и изградњи још 19,5 километара обилазнице око Београда (207 милиона евра). 

Извор: Танјуг

Настављамо пројекат рехабилитације 1.100 километара регионалних путева, а средином године биће завршена и нова наплатна рампа код Врчина. Настављамо и градњу "Y крака", обилазнице око Суботице. Отворен је Пупинов мост преко Дунава, који повезује Земун и Борчу.

После 40 година од градње, започели смо реконструкцију пруге Београд-Бар. Такође, после 40 година од почетка радова, отворена је Железничка станица "Прокоп" у Београду. Авиони националне авио-компаније, која је спасена пропасти и опорављена, после четврт века паузе, полетели су из Београда за Њујорк. Часопис Air Transport World прогласио је Ер Србију за лидера на тржишту авио-компанија за 2017. годину, због тога што једина у Југоисточној Европи нуди трансатлантске летове за САД.

Урадићемо

На Kоридору 10, завршићемо деоницу од Грабовнице до Српске куће (74,2км) и од Просека до границе са Бугарском (85,9км). Пустићемо у саобраћај Жежељев мост у Новом Саду. Почињемо да радимо Обилазницу око Београда. На Коридору 11, радићемо деоницу од Сурчина до Обреновца. До краја године биће пуштен у саобраћај мост Љубовија – Братунац, а на њему ће бити изграђен и гранични прелаз.

Извор: Танјуг

У области грађевинарства и бољих услова пословања планира се усвајање новог закона о упису у катастар, са којим очекујемо да Србија уђе у првих 40 земаља на листи Дуинг бизнис листе Светске банке по лакоћи пословања.

Остале вести