Урађено

Од када смо преузели одговорност за вођење државе, Србија је спасена од банкрота, који би неминовно уследио да се наставило са расипничким и бахатим управљањем, како је то радила бивша власт. После одлуке да проводимо тешке реформе, које су биле неопходне за оздрављење економије и покретање привреде, Србија је буквално преокренула ток своје историје и на правом је путу да за своје грађане обезбеди пристојан живот и европски животни стандард.

Извор: Прес служба

Привредни раст (БДП) је 2012. године био -3,6% а на крају 2016. износио је +2,8 одсто. Европска комисија предвиђа да ће наш привредни раст у 2017. години бити 3,5 одсто, па чак и 4 одсто, што ће грађани осетити у својим новчаницима.

Значајно смо смањили дефицит и то дупло више од планираног. Влада Србије у 2016. није имала дефицит, а дефицит опште државе био је 1,5 одсто.

Појачали смо фискалну дисциплину и имамо драстично већу наплату пореза и акциза. Резултат боље наплате пореза је то да јавни дуг пада брже и раније од очекиваног, и да неће прећи 73,5% БДП.

Извор: Прес служба

Србија има стабилан курс динара и инфлацију од нешто преко 1% што доприноси стабилности цена, извесности и бољем животу грађана.

Урадићемо

Наставићемо свим снагама, озбиљно, одговорно и посвећено да радимо на опоравку економије наше државе. Циљеви су нам наставак привредног раста, одржавање стабилног курса динара, снижавање дефицита, заустављање раста јавног дуга и успостављање тренда његовог опадања. Због свега овога, приоритет нам је аранжман са ММФ-ом који би дао кредибилитет реформама и обезбедио повољнију позицију државе на међународном финансијском тржишту.

ГодинаБДП (%)
2012.-3,6
2016.+2,8
2017.+4

Остале вести