НАЈНОВИЈЕ

Урађено

Веома смо захвални нашим пензионерима, који су својом жртвом зауставили пропадање Србије и омогућили добре резултате које постижемо.

Они су обезбедили услове да данас имамо више инвестиција и радних места. Зато се трудимо да пензије буду редовне и да не касне ни дан. Не играмо се инфлацијом и не обезвређујемо пензије, већ имамо поштен однос и кажемо – ово смо узели од вас да бисмо спречили банкрот.

Извор: Танјуг


Чак 70% пензионера данас има пензију већу него икада. Њихове пензије не само да нису смањиване, већ су и два пута повећане. За осталих 30% пензионера (који примају више од 25.000 динара), пензије су два пута повећане.

Крајем децембра свим пензионерима једнократно је уплаћено по 5.000 динара.
Држава сваке године издваја све више средстава за оснивање и опремање установа социјалне заштите старих. Унапређени су и свакодневно се унапређују сервиси помоћи у кући, дневни боравци, краткотрајни смештај, персонална асистенција за старе.

Извор: Танјуг

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања покренуло је иницијативу за проглашење 2017. године годином међугенерацијске сарадње и солидарности, као и за формирање Савета за међугенерацијску сарадњу и солидарност.

Инспекција социјалне заштите забранила је рад 110 илегалних домова за старе, од тога 68 забрана издато је од 2014. године.

Урадићемо

У 2017. години, али и у наредним годинама, у складу са растом српске економије, наставиће се и са повећањем пензија. Трудићемо се да остварујемо још боље резултате у привреди како би и наши пензионери имали већа примања.

Извор: Танјуг

У току је израда новог Закона о социјалној заштити којим ће се дати могућност веће подршке корисницима и у отвореној заштити, ван установа за смештај старих.

ГодинаУлагање у установе социјалне заштите (динари)
2014.359.921.305
2015.375.136.506
2016.404.968.000
Извор: Танјуг

Ми смо ослобођена, независна и суверена земља, која хоће да се бави собом и да ради, напредује и развија се
Нећемо улазити у туђе двориште и бићемо отворени још више за свакога ко дође као пријатељ
Хоћемо јаку развијену државу Србију која ће и свима другима бити гарант мира и стабилан и поуздан партнер
Ова земља је наше двориште, које смо ослободили својом крвљу
Дигли смо главу, нећемо сукобе, хоћемо мир и будућност
Никоме не претимо, ништа туђе нећемо, само не дамо више никоме да некажњено убија Србе

Остале вести