Урађено

У оквиру пројекта велике обнове здравствених и школских зграда, обновљено је или је обнова у току у 360 болница, школа, домова здравља и амбуланти широм Србије.

Обновљене су школске зграде, тоалети, направљене нове фискултурне сале на које се чекало и 40 година. Наша деца, било да су у Београду, на северу, југу, истоку или западу наше државе, морају да имају једнаке услове за школовање.

Извор: Танјуг

Користећи искуство најбогатије и најуређеније европске државе, Швајцарске, увели смо дуално образовање за наше ђаке да би, истовремено са школском наставом, стицали и практична знања у фабрикама и тако научили више, и лакше нашли запослење после завршетка школовања.

За најталентованије ученике и студенте значајно смо повећали стипендије.

Србија је постала придружени члан Еуротранспланта, а на листи Европског здравственог потрошачког индекса напредoвала je зa шест места и скочила са 30. на 24. место. Иза нас су остали здравствени системи чланица ЕУ, Румуније, Бугарске, Пољске, Мађарске, Летоније, Литваније и Грчке, као и здравство Црне Горе, Малте и Кипра.

Извор: Танјуг


Настављају се радови на новом КЦ Ниш, који добиja најсавременију клинику у овом делу Европе, a најсавременији апарати за лечење канцера набављени су за клиничке центре у Нишу, Крагујевцу и Институт за онкологију и радиологију у Београду.

За две године запослено је око 3.400 медицинских радника, од чега више од 1.500 лекара, док је одобрено 4.000 специјализација.

Основан је Фонд за обољења која се не могу успешно лечити у Србији, и за две године 45 пацијената је упућено у иностране здравствене установе, а одобрено је 84 захтева за дијагностику у иностранству.

Набављено је 85 амбулантних возила, обновљено је 140 домова здравља, купљен је гама нож – најсавременије средство за хируршко лечење карцинома на мозгу, набављени су акцелератори, обезбеђен је епидурал за породиље.

Урадићемо

Наставља се посао велике обнове школа и болница широм Србије, као и наставак сарадње школа и привреде на пројекту увођења дуалног образовања и лакшег запошљавања младих. Још више ћемо подстицати најталентованије ученике и студенте, и давати им још веће стипендије.

Извор: Танјуг

Планирано је отварање три ангио-сале, набавка сајбер ножа, скенера, магнетних резонанци, рендген апарата и возила хитне помоћи. Биће издвојена 1,1 милијарда динара за лечење ретких болести. Расписују се тендери за извођаче радова на изградњи КЦ Србија, КЦ Војводина и КЦ Крагујевац, у плану је реконструкција Тиршове 1 и изградња Тиршове 2. Наставља се информатизација здравственог система, увођење електронског рецепта и СМС заказивања прегледа.

Графикон

Србија по Европском здравственом потрошачком индексу
ГодинаМесто
2016.24
2015.30
2012.35

Остале вести