НАЈНОВИЈЕ

Корен нашег пријатељства са Русијом

Председник Србије Александар Вучић оценио је да је храм Светог Саве, на којој је данас отворен мозаик на куполи, кућа за све и још један од симбола братства Срба и Руса, те нагласио да у храму треба да буде јак корен, отпоран на све олује, нашег пријатељства са Русијом.

Вучић и Лавров у Храму Светог Саве на Врачару

Председник Србије Александар Вучић и министар спољних послова Руске федерације Сергеј Лавров дошли су данас у Храм Светог Саве на Врачару где ће се одржати свечана презентација мозаика, на куполи на висини од 65 метара, а представља Христа у чину вазнесења на небо.

У БиХ да мање користе речи оптужби

Волео бих да се у БиХ мање користио речник оптужби на рачун других народа, а мало више речник заједништва, рекао је вечерас председник Србије Александар Вучић и поновио да Србија нема никакве претензије према БиХ, већ само жели да се поштује Дејтонски споразум.

Најбољи односи с Русијом, свидело се то или не

Србија је на европском путу, али наставиће да гради најбоље односе са Руском Федерацијом, уз жељу да ти односи буду још бољи, рекао је вечерас председник Србије Александар Вучић на заједничкој прес конференцији са шефом руске дипломатије Сергејoм Лавровoм.

Прошли смо сито и решето

Председник Србије Александар Вучић истакао је вечерас да 180 година од успостављања дипломатских односа Србије и Русије односе карактерише да нисмо ниједном ишли једни против других, што је ретки пример и случај било којих народа у свету.

Позив Путину за посету, Лавров носи писмо

Председник Србије Александар Вучић уручиће вечерас руском министру спољних послова Сергеју Лаврову писмо за председника Русије Владимира Путина којим шефа руске државе позива да посети Србију.

Вучић са делегацијом Националног савета хрватске националне мањине у Србији

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са делегацијом Националног савета хрватске националне мањине у Србији, коју је предводио председник савета Томислав Жигманов.

Постигли смо