Председник Вучић честитао је Си Ђинпингу на поновном избору за председника НР Кине

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Републике Србије Александар Вучић честитао је председнику Народне Републике Кине Си Ђинпингу на поновном избору за председника НР Кине и председника Централне војне комисије Народне Републике Кине.

„Ми у Републици Србији Ваш реизбор за председника посматрамо као јасну потврду Вашег несумњивог доприноса јачању улоге, угледа и значаја Народне Републике Кине, као и Ваше непоколебљиве оданости часном служењу кинеском народу. Чврсто верујемо да ће период пред нама, под Вашим преданим, мудрим и визионарским лидерством, бити обележен новим импресивним успесима Народне Републике Кине у свим областима, чему се посебно радујемо, почаствовани што Вас и кинески народ имамо за своје осведочене пријатеље.

Изузетно сам поносан што су односи Републике Србије и Народне Републике Кине на свом историјском врхунцу и посебно ми је задовољство што ћу у наредном периоду имати част да, заједно са Вама, наставим да улажем напоре на даљем оснаживању свеобухватног стратешког партнерства и челичног пријатељства наша два народа“, наводи се у честитки председника Вучића.

Остале вести