Председник и потпредседница Никарагве честитали Вучићу

Најновије
Извор: Принскрин

Председник Србије Александар Вучић, поводом победе на председничким изборима, примио је и честитку председника Никарагве Хосеа Данијела Ортеге и потпредседнице Никарагве Росарије Муриљо.

"Упућујемо срдачне честитке поводом Ваше победе 3. априла на изборима за председника пријатељске нам земље", наводи се у честитки.

Лидери Никарагве истакли су и да исход избора потврђује подршку грађана Вучићевим напорима за мир и благостање братског народа Србије.

"Поздрављамо Ваш нови тријумф, уверени да народи и владе имају одговорност да свим својим снагама допринесу свету у коме превладавају дијалог, мир, братство и солидарност, који су нам свима потребни како бисмо наставили да напредујемо", наводи се у честитки Ортеге и Муриљо.

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је честитку председника Републике Финске

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је честитку председника
Републике Финске Саулија Ниниста поводом победе на председничким изборима.

У честитки се каже:

”Поводом реизбора за председника Републике Србије, примите моје најсрдачније
честитке и најбоље жеље за успех у обављању Ваше високе дужности ”, наводи се у
честитки председника Финске.

Председник Азербејџана честитао Вучићу

Председник Азербејџана Илхам Алијев честитао је изборну победу председнику Србије Александру Вучићу, исказавши уверење у наставак заједничких напора на даљем развоју традиционално пријатељских односа две земље.

"Искрено Вам честитам на поновном избору за председника Републике Србије. Данас се азербејџанско-српски односи успешно развијају. Верујем да ћемо наставити са заједничким напорима даљег ширења традиционално пријатељских односа наших земаља, јачањем нашег стратешког партнерства и сарадње на обострану корист", навео је Алијев у честитки, преноси Азертас.

Азербејџански председник је српском колеги пожелео "све најбоље, успех у Вашим активностима на корист пријатељског српског народа".

Председник Владе Републике Грчке Кирјакос Мицотакис честитаоВучићу

Председник Владе Републике Грчке Кирјакос Мицотакис честитао је у телефонском разговору председнику Републике Србије Александру Вучићу победу на председничким изборима одржаним 3. априла.

Двојица саговорника разговарали су и о даљем унапређењу билатералних односа, економској сарадњи Србије и Грчке, ситуацији у региону, као и о европском путу Србије.

Председник Вучић је захвалио премијеру Мицотакису на честиткама, као и на доследном ставу Грчке у погледу поштовања суверенитета и територијалног интегритета Србије, нагласивши да ће и у новом мандату наставити да се залаже за очување мира и стабилности у региону.

Премијер Мицотакис истакао је да ће Грчка наставити да подржава европски пут Србије.

Остале вести