За реконструкцију Дoма здравља и најбољу негу 1,7 милиона евра

Најновије
Извор: SNS

Председник Српске напредне странке Александар Вучић поручио је данас на предизборном митингу странке у Опову да ће бити уложено много новца да би се реконструисао Дом здравља и изградила мултифункционална спортска дворана у том насељу.

Извор: ТВ Вести

Вучић је подсетио грађане да је 2019. године договорена реконструкција Дома здравља, али да је пандемија коронавируса то обуставила.

"У најкраћем року уложићемо велики новац и овај Дом здравља овде изгледаће потпуно другачије. Моћи ће да прими пацијенте из целог Опова у много другачијем руху и биће неупоредиво боље опремљен. Спремни смо да уложимо 1,7 милиона евра и те резултате видећете ове године. Моћи ћете своје родитеље и децу на најбољи могући начин да лечите и пружите им негу", најавио је Вучић.

Он је рекао да ће бити реконструисана и основна школа у Сакову, коју похађа 200 деце.

Sacuvajmo buducnost zajedno
Извор: SNS


"За то смо спремни да уложимо 750.000 евра, а оно што је за вас у Опову изузетно важно, од фискултурне сале направићемо вишенаменску спортску дворану и то је ствар са којом крећемо одмах и то ће коштати више", навео је лидер СНС.

Он је изразио незадовољство што линија 110 градског превоза иде на 80 до 90 минута и обећао је присутним грађанима да ће убудуће ићи на 40 минута и да ће бити продужена до Сакова и Баранде.

Говорећи о актуелној ситуацији насталој због рата у Украјини, Вучић је рекао да је ЕУ донела одлуку да за Гаспромњефт важе санкције ако је власник предузећа у земљи која није чланица ЕУ и да је то Србију довело у тешку ситуацију, јер, каже, нећемо моћи да увозимо ни извозимо нафту, нити хемикалије за рафинерију.

"Наравно ми се сналазимо и решавамо проблеме и решаваћемо их увек. Данас смо разговарали са Русима и гледамо како да превазиђемо све то. Ми за разлику од других не желимо никоме ништа да отимамо, већ ћемо ако треба да купимо, али да отимамо неком зато што је у тешкој позицији - Србија није таква и то неће да ради. Неки други нека отимају", поручио је.

Sacuvajmo buducnost zajedno
Извор: SNS



Додао је да се Србија нашла у тешкој ситуацији ни крива ни дужна због онога што се дешава у Украјини. Kазао је и да ће бити све горе, јер, како је навео, разговарао је са свима и нико не жели компромисно решење, већ искључиво пораз противника.

Ми смо жељни да будемо своји на свом, каже Вучић и примећује да када се велики туку мали страдају.

"За нас је важно да сачувамо своју земљу и људе. Борићемо се за одговорност и озбиљност, бринућемо о себи и својој будућности. Безброј пута смо ми Срби плаћали цех за идеале, време је да бринемо о себи и развоју своје земље", истакао је лидер СНС.

Додао је да без обзира на наше покушаје други не дозвољавају да се склонимо.

"Видећете све жешће нападе из Приштине, Подгорице, Загреба и других места, јер мисле да је прилика да нешто ураде и баце Србију на колена, јер за њих Србија никада није довољно мала и неуспешна колико би они желели. Зато они стално покушавају да кажу да је Србија крива за нешто", казао је Вучић.

Sacuvajmo buducnost zajedno
Извор: SNS


Додао је да они покушавају да нас изазову да реагујемо и да нас увуку у своје блато, јер, како каже, многи од њих немају будућност.

"Пре седам, осам година сви су били испред нас, а данас смо први по свим параметрима на Балкану од јавног дуга до плата и пензија, нивоа дуга и страних инвестиција. Што би се они томе радовали", упитао је и додао да они погрдно причају о Србији, а затим траже да пошаљемо брашно и пшеницу.

"Нико у Србији неће остати гладан, то вам обећавам, ма шта да се дешава у свету", поручио је Вучић.

Kаже и да нама Србија мора да буде важнија од личних сујета и додаје да морамо да одговарамо нашим делима, озбиљношћу и одговорношћу и да се разликујемо од свих других.

"Недалеко одавде је Панчево, где фабрике није било. На крају смо довели ЦТФ и Бросе и Панчево ће бити један од највећих индустријских центара у Србији. Знате ли колико је труда и рада било потребно да доведемо неког ко ће запослити 1.000 радника", упитао је.

Он је позвао грађане да изађу на изборе 3. априла.

"Држава није играчка и држава није игра. Зато 3. априла изађите на изборе и гласајте по својој савести и да их победимо убедљивије него икада", поручио је Вучић окупљеним грађанима.

Остале вести