Други нека говоре језиком увреда, ми ћемо чињеницама

Најновије
Извор: SNS

Председник СНС и председнички кандидат Александар Вучић поручио је данас у Врању да се на изборима 3. априла бира у ком ће правцу ићи Србија, која не жели да се враћа у прошлост и пропадање, већ да иде у будућност.

Извор: ТВ Вести

"Овде рачунамо на најубедљивију победу у Србији, и зато је важно да изађете. Бирамо смер којим ће ићи наша држава. А, онима који вређају, од папира праве авиончиће, а нису ниједан авион могли да набаве за Србију, поручујемо да се задрже на папирним авионима, а ми ћемо наставити да купујемо све што треба и да производимо све што је земљи потребно", поручио је Вучић на предизборном скупу у Врању.


"Нека они говоре језиком мржње и увреда, а ми ћемо чињеницама", додао је Вучић.

"Време је да побеђују они који раде и боре се. Нећемо у прошлост пропадања и беде Србије, хоћемо у будућност", рекао је Вучић.

Скуп је почео извођењем химне Србије, а грађани у Врању, који су се окупили и сат времена пре почетка, носили су транспаренте "Врањска бања је уз Вучића", "Ацо Србине, Јумко је уз тебе", док се кроз окупљене протезала дугачка застава Србије.

Drugi neka govore jezikom uvreda, mi cemo cinjenicama
Извор: SNS


Вучић је посебно поздравио запослене у Јумку, наводећи да је држава помогла Јумку и увек ће бити ту да помогне.

"Мислили су у једном тренутку да је крај Јумка, али онда смо кренули да се боримо, схватили да можемо да изгурамо и сада је Јумко стабилан и биће још стабилнији и имаће још више посла", поручио је Вучић.

Kако је рекао, како године долазе, све је опрезнији, а будући да време у којем се налазимо захтева стрпљење, трпељивост и опрез, озбиљност и одговорност, каже да је са садашњим искуством, имаo страх само од онога шта неки други могу да нам донесу.

Drugi neka govore jezikom uvreda, mi cemo cinjenicama
Извор: SNS


"Немам страх од онога што ми можемо да урадимо, верујем у вас. Долазио сам у Пчињски округ више него било који владар у 50 година, јер сам веровао у вас и све нас. Знао сам да можемо да кренемо да померамо ствари, да заједно можемо много тога да урадимо", рекао је Вучић.

Подсетио је да је Врање деценијама чекало ауто-пут, а за неколико година биће и брзе пруге до Ниша, али и до Прешева и Скопља.

"Имаћете 120 -160 километара на сат пругу до Ниша, а од Ниша до Београда 160-200 км на сат. Да видите колико смо у стању да променимо када заједно радимо", рекао је Вучић.

Подсетио је на случај Геокса, који је отишао чим је искористио субвенције, па је актуелна власт морала да проналази решења.

Drugi neka govore jezikom uvreda, mi cemo cinjenicama
Извор: SNS


"А, данас сам присуствовао отварању немачке компаније за 650 људи, и турског Текласа који ће да запосли 1.500 људи. То је 1.000 људи више него у Геоксу, а плате ће бити 60-70 одсто веће. И онда ме неко пита што сам овде посебно радостан", додао је он.

Навео је да, и поред свих увреда и псовки политичких противника, када крене у кампању и обраћа се људима, схвати колико је то хиљада и хиљада људи који поштују рад, труд и посвећеност.

Навео је да је Врањска бања једно од највећих градилишта у Србији, која ће бити "наш Сент Мориц", у коју ће долазити људи из окружења.

Истакао је да је велика вест за Трговиште и Бујановац трећа фабрика Текласа, која ће запослити људе који много година нису добили инвестицију.

Додао је да није задовољан колико је урађено за Босилеград, али да ће то бити учињено, како би људи остали на своме, а захвалио је и грађанима Прешева што, како каже, чувају огњишта, српско и ромско име и презиме, о којима се није довољно бринуло, али хоће у наредном периоду.

Drugi neka govore jezikom uvreda, mi cemo cinjenicama
Извор: SNS


Најавио је да ће у Врању бити обновљен део здравственог центра, хирушки део, са новом опремом, спортска дворана, затворени базен, стадион, регионални центар за управљање отпадом, биће решен проблем са водоводним цевима...

"То су невероватне промене, на стотине милиона евра. А, за све то је потребан мир и стабилност", нагласио је Вучић и додао да подржава мир, стабилност и резултате, а не празне приче.

Изједа га то што се дешава у Европи и свету, јер то, каже, руши пола снова, за једну ноћ, али да му указује и колико је важно да се боримо за Србију, да чувамо мир и стабилност.

"Зато је важно да наше одлуке не буду исхитрене. Суштина је како ко ради и може ли му се веровати. Наша позиција је тешка, молим вас да разумете да се борите за своје породице, и да бирате оне који хоће да се боре", рекао је Вучић.

Он је рекао да је ситуација никад тежа, додајући да су данас и Бугари најавили да ће, уколико Руси крену да плаћају у рубљама, да нам пресеку гас.

Drugi neka govore jezikom uvreda, mi cemo cinjenicama
Извор: СНС


"Успоставили смо контакт са бугарским и руским партнерима, кажу да је све у реду и да неће бити проблема. Наше је да изгурамо ово, да се провучемо уз најмање штете, доста су Срби гинули у ратовима и сваком сукобу, време је да чувамо децу и будућност, да градимо Србију, а не да бирамо оне који ће да руше", рекао је Вучић.

Поновио је да не разуме оне који кажу "никад не реци никад НАТО-у", истичући да је Србија данас способна да чува своје небо и земљу.

"Kада Џејми Шеј каже да се обрати пажња, јер Вучић озбиљно наоружава Србију, моја порука њему је једна - да ли те је бар мало срамота, барабо једна, што си нам побио децу 1999. године", упитао је Вучић.

Drugi neka govore jezikom uvreda mi cemo cinjenicama
Извор: SNS


Поручио је да ће Србија чувати мир са НАТО-м, али то је довољно.

"Ништа више не треба. Хвала на свему, у НАТО нећемо".

Додао је да је интерес Србије увек мир и компромис, и да наш народ на KиМ треба да зна да је Србија уз њих, и да је време прогона и погрома завршено.

"Они који би да прогоне наш народ, тај филм више неће гледати", поручио је Вучић.

Додао је да је важно запошљавати људе и доводити инвеститоре, сада када је земља притиснута несташицом сировина, али и поручио да Србија имао довољно хране, од југа до севера земље.

На скупу су говорили и кандидати са листе "Александар Вучић - Заједно можемо све", математичар Стојан Раденовић и глумац Лазар Ристовски.

Остале вести