Глас за независно правосуђе и самостално тужилаштво

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић данас је, након што је обавио своју грађанску дужност и изјаснио се на референдуму променама Устава у области правосуђа, изјавио да се нада да ће грађани данас гласати за напредак демократије и владавине права у земљи.

Извор: Пинк

“Да ће гласати за суштински, истински независно правосуђе, самостално тужилаштво”, рекао је Вучић новинарима након гласања.

Додао је да ћемо тиме сви на најбољи начин показати да осим изградње земље, и напретка у инфраструктури, можемо да побољшавамо друштво правећи још бољи амбијент за инвеститоре, којима је правна држава кључни фактор када доносе одлуку где да улажу свој новац.

“И зато хвала свима који данас изађу на референдум”, рекао је Вучић, који је своје право искористио на бирачком месту на Новом Београду.

Пароле и заставе остале исте, то су ваљда европске вредности

Председник Србије Александар Вучић констатовао је данас, поводом усташких парола и застава на синоћној утакмици Европског првенства Хрватска-Србија да многи можда не разликују званичну заставу од усташких и да их је било много.

На питање о томе што су хрватски навијачи истакли усташке заставе и што се са трибина чуло "убиј, убиј Србина" одговара да је најбоље да човек на то остане нем.

"Узвици и понашање се нису променили, то су ваљда те европске вредности", рекао је Вучић.

Што се утакмице тиче каже да су хрватски рукометаши победили јер су били бољи.

"Верујем да смо улагањем у рукомет последњих година променили однос према спорту, да напредујемо у мушкој и женској конкуренцији. Узели смо познате тренере и напредујемо. Верујем у наше момке и желим им све најбоље. Хвала Цупари који нам је приредио толико радости“, рекао је он.

Приштина није изненађење, а Kвинти, изгледа, личимо на идиоте

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да одлука Приштине да не дозволи Србима са KиМ да гласају на референдуму није изненађење, с обзиром на константно малтретирање Срба, истичући да је дубљи проблем Kвинта, пет земаља, којима, примећује, личимо на идиоте, будући да за Приштину нема никаквих санкција.

Председник Србије Александар Вучић данас је, након што је обавио своју грађанску дужност и изјаснио се на референдуму променама Устава у области правосуђа, изјавио да се нада да ће грађани данас гласати за напредак демократије и владавине права у земљи.
Извор: Танјуг

“Недозвољавање гласања у српским срединама на KиМ није изненађење имајући у виду све што Kурти и његова влада раде - малтретирање, шиканирање Срба, слање специјалних јединица, прављење пунктова на 15 километара, шиканирање у свим енклавама. Али, мислим да су Срби јасно рекли шта желе и данас показали да је глас Срба са KиМ глас “да”, глас за Србију, а не за Kуртија”, рекао је Вучић, коментаришући одлуку Приштине.

Он је, међутим, истакао да је проблем дубљи, а то је, каже, чињеница да неки у Kвинти, коју чине САД, Велика Британија, Немачка, Италија и Француска, ваљда мисле или им личимо на идиоте.

“Kада то кажем, мислим у правом смислу те речи, јер они су у стању да позову Албанце на поштовање права, демократије, да се дозволи Србима гласање, али ако Приштина не дозволи, нећете чути ни реч протеста, а камоли акцију и санкције”, рекао је Вучић.

Он је указао и да би, да је нешто слично урадио Милорад Додик или Београд, према било коме на који начин, одавно уследиле санкције, а ми означени као “лоши момци”.

“Хвала им. Видели смо њихову забринутост. Све најбоље им желимо, а ово ће свакако имати далекосежне последице, мада не морају они све да знају, ни све да чују”, поручио је Вучић.

Председник је истакао и да је Београд уз свој народ на KиМ и са њим ће доносити све одлуке и у будућности.

Остале вести