Зашто малтретирате Новака, породицу и нацију

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да ће Србија бити уз Новака Ђоковића, а аустралијске власти упитао зашто, како је навео, малтретирају и иживљавају се не само над српским тенисером и над његовом породицом, већ и над целом једном нацијом слободарском и поноситом.

Извор: insta buducnostsrbijeav

  Вучић је у видео поруци на свом Инстаграм профилу упитао аустралијског премијера, ако су хтели да Ђоковићу забране да по 10. пут освоји трофеј у Мелбурну, зашто га одмах нису вратили или рекли да је немогуће да добије визу за њихову земљу.

"Зашто га малтретирате и зашто се иживљавате не само над њим и над његовом породицом већ и над целом једном нацијом слободарском и поноситом", упитао је српски председник.

Упитао је такође да ли је то потребно да би добили неке изборе.

"Јел вам то потребно да бисте се додворили својој јавности", упитао је Вучић.

"Поштовани грађани Србије, суочени смо са много проблема, притисцима у региону, притисцима из дела света али оно што нама као народу никад нису успели да одузму то је наше срце, понос и достојанство", истакао је Вучић.

"Ово говорим због свега што се збива последњих дана у Мелбурну у Аустралији и не зато што ме занима добијање било каквих политичких поена нити колико ће их бити јер се никад нисам китио туђим перјем, али напади и притисци на Новака Ђоковића, држављанина Србије, Србина, грађанина ове земље из нама непознатих разлога су достигли те размере да је немогуће за мене а да се не огласим и да не кажем не само шта мислим већ и шта је наш одговор Аустралији на то", истакао је Вучић.

"Вероватно не бих ни реч рекао да се, после поновљене одлуке извршних органа аустралијских власти да се ускрати виза Ђоковићу, није огласио премијер Аустралије Скот Морисон који је рекао да је задовољан и да поздравља укидање визе за најбољег светског тенисера", рекао је председник Србије, изразивши чуђење "пре свега због чињенице да такве одлуке могу да доносе извршни органи власти а после правоваљаних одлука судских органа власти".

"Неретко нам држе придике о томе шта је владавина права. Можете да замислите како би то изгледало када би у Србији неки министар могао да поништава одлуке судија, дакле важећих правосудних органа", рекао је Вучић додајући да су "нам тиме показали можда како донекле изгледа независно правосуђе, али пре свега како изгледа небитно правосуђе јер је сва власт у рукама извршних органа".

"Појавио се један председник из једне мале земље који сме то да каже једном великом премијеру из једне велике земље. Знате зашто смем, зато што говорим истину и зато што и ви знате да вам говорим истину", рекао је Вучић.

Он је истакао да ће "Србија бити уз Ђоковића и умети да вам одговори много лепше се понашајући него што сте се ви понашали према Ђоковићу, али поштујући међународне узусе и поштујући све оно што значи адекватно представљање једне државе", поручио је српски председник.

"Ми ћемо се борити за Новака Ђоковића и то што ћете га малтретирати дан, два или пет мање или више неће проментии ни суд нашег народа о народу аустралије који изузетно поштујемо и ценимо, али ни о Новаку Ђоковићу", навео је српски председник.

Можете писати стотине хиљада текстова најгорих о Ђоковићу, он ће остати најбољи тенисер свих времена и он ће остати у нашим срцима, поручио је Вучић. "А ви који мислите да малтретирањем и иживљавањем нешто постижете никада нећете прићи не само Новаку Ђоковићу већ било којем обичном човеку и нашег и вашег поноситог и достојанственог народа".

"Живела Србије, Новаче ми смо уз тебе", поручио је Вучић.

Остале вести