Биће Панчево једно од најбољих места за живот

Најновије
Извор: Taнјуг

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас током посете новој фабрици и истраживачко - развојном центру немачког Бросеа, да је то једна од најбољих компанија које смо успели да доведемо да инвестирају у Србији, као и да ће у њој радити 1.100 људи са платама вишеструко већим од просека у нашој земљи.

Извор: Српска напредна странка

"Како Бросе изгледа, то је невероватно шта раде, изгледа надреално", истакао је Вучић.

Казао је да ће 41 одсто запослених бити инжењери, а чак 46 одсто њих са високом стручном спремом, као и да ће Бросе највише људи запослити из Панчева, Београда и других градова.

Вучић је додао да тренутно у фабрици ради 370 радника, а да ће укупно бити 1.100 запослених.

Нагласио је да је та инвестиција вредна 180 милиона евра и да ће у фабрику дневно "улазити и излазити сто камиона".

Како је рекао, када немачки инвеститори негде дођу они ту остану дугорочно, а долазак Бросеа је фантастична ствар за Србију.

"Ово је једна од апсолутно најбољих компанија и фабрика које смо довели", истакао је Вучић.

Председник је рекао да ће та фабрика бити важна за даљи развој Панчева и додао да је потребно да се изгради део обилазнице око Београда и до Панчева.

Извор: ТВ Пинк

Казао је да треба изградити део обилазнице од Бубањ Потока до Винче, где ће бити изграђен нови мост на Дунаву, и затим до Панчева.

Председник је разговарао са радницима и упознао се са процесом производње Бросеа у Панчеву.

Један радник му је показао део за електрични мотор вентилатора за аутомобилске хладњаке на коме пише "маде ин Серба" и истакао да се ти делови уграђују у реномиране марке аутомобила као што су Мерцедес и Фолксваген.

Вучић је узео део у руку, погледао и са задовољством прокоментарисао - стварно пише "маде ин Сербиа".

Вучић је претходно, по доласку у Бросе, одржао састанак са руководством компаније.

Изградња нових погона Бросеа почела је у марту 2020. године, а од јула ове године око 370 запослених производи електричне моторе вентилатора за аутомобилске хладњаке и електронику.

Пуштање производне линије на којој ће се израђивати електричне пумпе за уље планирано је за почетак 2022. године.

Бросе ће до почетка наредне године уложити укупно 120 милиона евра у прву фазу изградње погона, који се простиру на око 60.000 квадратних метара.

Већ је најављено проширење производних линија где би до 2025. године требало да ради укупно 1.100 запослених, уз циљани промет српског дела компаније од око 440 милиона евра.

Бросе се одлучио за локацију у Панчеву због тога што је то развијен индустријски град у коме постоји велики број квалификованих стручњака, а у оближњем Београду и Новом Саду реномирани универзитети са којима компанија жели да сарађује.

Ове јесени ће 20 студената из Србије обавити стручну праксу у Бросеовој фабрици у Панчеву, а неки од њих и у Немачкој.

Панчево је град у нарастању и то ће, захваљујући свим инвестицијама бити једно од најбољих места за живот у Србији, изјавио је данас председник Александар Вучић у фабрици Бросе, у Панчеву.

"Панчево је град у нарастању који ће добити много и биће један од најуспешнијих места у Србији. Имати Бросе, решено питање Петрохемије", рекао је Вучић новинарима.

Он је додао да Петрохемији иде добро, да је на рачуну компаније сада 11 милијарди динара, односно 90 милиона евра, и да данас не постоји проблем у том смислу, али да проблеми могу да се јаве убудуће и да је зато потребан стратешки партнер.

"Јер вам дође другачији талас, а чудна је коњуктура у пословима Петрохемије. Зато је важно да са Русима тај договор завршимо и онда су Панчевци највећи део проблема решили", рекао је Вучић и додао да ће, самим тим, град имати новца за локалну инфраструктуру, путеве, канализацију, водовод.

"Биће Панчево једно од најбољих места за живот захваљујући инвестицијама. А, да се то пореди са периодом када је све затварано, нема много смисла и мислим да то људи знају", рекао је Вучић.

Немачки Бросе важан за Панчево и целу Србију

Председник Србије Александар Вучић поручио је данас током посете немачком Бросеу у Панчеву да ће та фабрика донети много доброг не само том граду већ и целој Србији, као и да је поносан на не малу помоћ коју је држава издвојила за ту инвестицију.

Председник је у обраћању казао да ту тренутно ради више од 350 радника, а да ће их бити укупно 1.100 и да је та инвестиција вредна 180 милиона евра.

"Верујемо да ће извоз бити годишње готово 500 милона евра до 2025, када се све заврши. Ово је велика ствар за Панчево, цео Банат, Београд, али и целу Србију", навео је Вучић.

Председник је нагласио да му се, ипак, највише допало у фабрици то што је видео наше људе расположене и пуне енергије, јер знају да раде нешто добро не само за своје породице већ и своју земљу.

"Држава није мало помогла и поносан сам на ту помоћ. Вама радници желим да поручим да дуго радите у Бросеу, да се усавршавате и будете задовољни, као и да имате сигурну будућност у нашој Србији", поручио је Вучић.

Остале вести