Снага војске биће увећана у наредних девет месеци

Најновије
Извор: Taнјуг

Снага наше војске биће драстично увећана и измењена у наредних девет месеци, најавио је председник Александар Вучић оцењујући да повећана снага војске показује и снагу државе јер, како је казао, то не би било могуће да није веће финансијске снаге.

Вучић је након војне вежбе "Муњевити удар 2021" на Пештеру казао да ће држава наставити да улаже у нашу армију.

"Не интересује нас да икоме претимо, не интересују нас сукоби и ратови, али нас интересује да увек можемо да будемо у стању да своју земљу и народ одбранимо. Ништа више од тога, ништа лепше од тога, ништа часније није од тога", казао је председник.

Захвалио се припадницима Војске Србије који су, како каже, фантастично извели вежбу и указао је на оно што су сви данас могли да виде.

У том смислу навео је да је по први пут на нашем небу данас могло да се види 11 мигова 29, од којих је осам "тукло" ракетама ваздух - земља, а три којa нису, а потпуно су модернизовани и виде са својим радарима до 110 километара далеко и боље од осталих.

Snaga vojske bice uvecana u narednih devet meseci
Извор: Taнјуг

Вучић каже да је тиме ловачка авијација Србије добила посебну снагу којој нисмо никада били близу.

Такође, на вежби се могло видети четири Г4 и 25 ловаца или бомбардера у ваздуху, што је Војска Србије до пре неколико година имала четири или пет и то мањег квалитета.

"Оно што смо видели да морамо да радимо и појачавамо јесу беспилотне летелице. Већ смо набавили нешто, наручили смо нове, наручићемо више", казао је Вучић.

Истиче и посебно задовољство што је данашњем приказу вежбе присуствовао и командант Kфора и поручује да Србија мора да сарађује са јединицама Kфора.

Јунаци са Kошара допринели да данас имамо снажнију војску

Председник Александар Вучић изразио је посебну захвалност херојима са Kошара за то што су данас присуствовали војној вежби "Муњевити удар 2021" на Пештеру и поручио да су они својом борбом допринели да данас Србија има неупоредиво снажнију војску.

Kако је казао, након вежбе, данас је у Пештеру присуствовало 240 јунака са Kошара међу којима и седморица који су били на Kошарама, а са територије Црне Горе су.

"Посебно хвала тим јунацима, тим људима који су бранили тада СР Југославију", казао је председник.

Захвалио им се за њихово храбро срце и за то што су данас на Пештеру.

"Видео сам са каквом страшћу су пратили све ово што су данас могли да виде и видео сам срећу и задовољство што је њихова војска данас много снажнија", казао је.

Председник истиче да су управо они допринели томе да имамо данас неупоредиво снажнију војску и то својим ранама, пожртвованошћу и животима њихових колега.

Вучић је на крају позвао хероје са Kошара да се заједно фотографишу уз речи да на тај начин жели да покаже колико смо сви поносни на њих.

Остале вести