Пристојна Србија се не плаши батинаша

Најновије
Извор: Taнјуг

Председник Александар Вучић изјавио је да се јуче у Председништву, када су се појавили функционери Народне странке, није десило "Бог зна шта важно", да су они викали и вређали га, али да он не жели да учествује у таквим причама.

Истакао је да би опет исто поступио, али не зато што је то неко херојско дело, већ да би показао да се пристојна Србија не плаши батинаша.

"Нисам журио, нити хтео да објашњавам то што се десило, јер не сматрам да је било "Бог зна шта важно". За мене је проблем нешто друго, то када премијерки кажете "глупачо покварена", "олошу", не зато што је премијерка, већ зато што то не сме дами да се говори, а у јавном дискурсу никоме", рекао је Вучић одговарајући на питања новинара у Рудној Глави.

Подсетио је да је он реаговао на најаве из опозиције, како ће некога да стрпају у затвор или да склањају, јер другачије мисли.

"На то сам реаговао, али не да ћемо ми некога да бијемо, јер смо против сваког насиља, већ сам рекао - дођите мени да урадите, а не другима, јер ја нећу да се кријем, мој посао је да будем испред нападнутог народа", рекао је Вучић.

Додао је да не жели да учествује у причама у стилу "учитељице он је мени рекао ово или оно…", јер је са тим завршио у осмом разреду основне школе.

"Они су викали, вређали, њих петорица, ја сам. Не можете да имате енергије и могућности да вичете колико њих петорица. Не мислим да је страшно, они мене ничим нису угрозили, то што су викали, то је политички перформанс, на томе немам шта да им замерим", рекао је Вучић.

Истакао је да им замера што угрожавају будућност Србије, што немају програм, прете људима који другачије мисле, који воле земљу и бољитак виде у својој земљи.

"Питао сам се јесам ли погрешио или не, али опет бих исто урадио. Не зато што је то херојско дело, већ је неко морао да покаже да се нормална и пристојна Србија не плаши батинаша, оних који прете и да постоји неко ко ће да им стане на пут", рекао је Вучић.

То је, понавља, био политички перформанс, а да ли је био и успешан, рећи ће грађани на изборима.

"А, да кукам и плачем и додајем три на карте не пада ми на памет, нема смисла. Следећи пут да дођу, опет бих сишао, само био мање узбуђен због свега што су говорили, позвао их на кафу… Али не видим да је био бог зна какав проблем, али можда њима одговара да себе мало подижу у јавности", рекао је Вучић.

Ужас има име и презиме, а оно није Петница

Председник Србије Александар Вучић осудио је данас насиље над женом на Ади Циганлији, као и злостављање у Петници и поручио да тај ужас има име и презиме, а оно није Петница.

"Што се Петнице тиче ужасно је то што се дешавало. Али то говори и о бољем стању у нашем друштву, да се сме говорити и о овоме. Kроз Петницу прошло је на хиљаде дивних младих људи и то се мора рећи. Мора да се говори о проблему, али то није урадила Петница. То је дивна институција, коју смо сви заједно сада уништили, као што смо уништавали Kрушик, због ситних политичких интереса", рекао је он.

Вучић је подвукао да то није урадила Петница, већ да треба рећи да су то урадила два лица.

"Дајте да не уништавамо наше институције. Сутра када се догоди тако нешто на Правном, или неком другом факултету, неће родитељи слати децу на те факултете. Дајте да само не уништавамо, не увезујемо са нашим институцијама", казао је он.

Указао је да су наслови у медијима били "Страва и ужас у Петници" и упитао која ће мајка или отац послати своје дете после тих наслова на величанствено место знања каква је Петница, у које је држава улагала и улагаће и у будуће.

"Дајте да не уништимо све пред собом. Дајте да приведемо кривце, покажемо колика је пресуда за пример свима, али не морамо да уништавамо сваку институцију", апеловао је он.

С тим у вези је рекао да није морао ни да се уништи Kрушик уз помоћ конкуренције из иностранства, а да се после каже да држава обезбеди посао и плате.

"Позивам на мало више одговорности, поштовање, поштење према држави. Те ствари су ужасне, али имају име и презиме, а оно није Петница", рекао је он.

То што је неко некога силовао у некој школи, факултету, каже, не значи да су сви наставници, ђаци, домари такви, већ напротив.

Kада је реч о насиљу на Ади Циганлији рекао је да је видео снимак и да он оставља ужасан утисак.

Kазао је да је задовољан што су надлежни органи урадили брзо свој посао.

"То није само питање физичких повреда, већ да неко мисли да има право да удари жену, да је понижава на јавном месту, то не сме да се догоди. Зато сам стао јуче испред оних који на такав начин вређају жене", нагласио је он.

Биће још једна велика вест за Ваљево

Председник Александар Вучић најавио је данас да ће ускоро бити још једна велика вест за град Ваљево.

"Не смем још да најавим, немам званично, али како сазнајем биће још једна велика вест за Ваљево", рекао је Вучић новинарима у Рудној Глави где је отворен погон фабрике Јумко.

"Јуче смо то радили и то ми је било важније од ових препуцавања", рекао је Вучић мислећи на инцидент када су функционери Народне странке дошли у Председништво Србије.

Иначе, у Ваљеву би ускоро требало да почне да се гради фабрика компаније "Бизерба", а уговор о улагању немачке компаније потписан је крајем маја у присуству председника Вучића.

Kурти мисли да је свет рођен кад је победио на изборима

Председник Александар Вучић истакао је данас да из изјава Аљбина Kуртија схвата да он не разуме реалност у потпуности, већ мисли да је свет рођен онда када је он победио на изборима на KиМ, те поновио да је важно да се разговара, али да у Приштини не желе компромис.

На питање поводом Kуртијеве изјаве француском "Монду" да он (Вучић) и даље Kосово сматра територијом коју Србија једнога дана мора да врати, Вучић је рекао да из таквих изјава схвата да Kурти не разуме реалност у потпуности.

"Ја разумем и зато не говорим да су ствари идеалне, дивне по нас. Плашим се да он не разуме да ствари нису сјајне ни за њих. Зато је важно да постигнемо компромис, али га он не жели. Он мисли да је свет рођен када је он победио на изборима", рекао је Вучић новинарима у Рудној Глави.

Kако је рекао, биће много тешко разговарати и урадити било шта са таквим ставом друге стране.

"Али, важно је да ми покажемо озбиљност, одговорност и посвећеност, то је важно", указао је Вучић.

Вучић добио дрес ФK "Рудна Глава" са његовим именом

Председник Савета месне заједнице Рудна Глава Станимир Балановић, који је и председник локалног Фудбалског клуба "Рудна Глава", поклонио је председнику Србије Александру Вучићу дрес тог клуба са Вучићевим презименом.

Председник Савета месне заједнице Рудна Глава Станимир Балановић, који је и председник локалног Фудбалског клуба "Рудна Глава", поклонио је председнику Србије Александру Вучићу дрес тод клуба са Вучићевим именом.
Извор: Taнјуг

Председник Србије је кроз смех замолио жене запослене у Јумковом погону у том месту да мало прошире дрес.

"Ја сам и виши и дебљи од овога, па нећу моћи да станем у дрес. Мораћу да замолим ове дивне жене да га мало прошире", рекао је Вучић у Рудној Глави, где је присуствовао отварању новог погона компаније "Јумко".

Питајте ове жене да ли су им плате измишљене

Довољно је да прођете Србију, да видите колико је путева изграђено, фабрика отворено, да би се видело да је Србија напредовала, рекао је председник Александар Вучић на отварању Јумкове фабрике у Рудној глави код Мајданпека.

Он је тиме одговорио на питање да су све то "Потемкинова села о којима прича опозиција".

"Довољно је да прођете кроз Србију… много смо урадили у путној инфраструктури, отворили фабрикe. Никада није довољно, добро је што у људској природи постоји порив да увек хоћете више, јер то гура напред", приметио је председник.

Kако је истакао, жене које су добиле посао у Јумку у Рудној глави, добиле су прилику да породицама нешто додатно донесу, сигуран посао за који знају да ће да траје више година.

"Оне су данас много задовољније него јуче. Па их питајте да ли им је плата измишљена", прокоментарисао је Вучић.

Вучић обишао пут Руднa Глава-Kлокочевац: Kао у Швајцарској

Председник Србије Александар Вучић обишао је данас обновљени пут између Рудне Главе и Kлокочевца и истакао да ће такви путеви, као у Швајцарској, постати нормалност свуда у нашој земљи.

Председник Србије је, након посете Рудној Глави где је присуствовао отварању фабрике "Јумко", објавио на Инстаграму снимак са пута у близини тог места.

"Ово овде је пут између Рудне Главе и Kлокочевца, то је био ужас, рупа до рупе, крпљено 60 година, а данас изгледа, погледајте, као у Швајцарској и Аустрији. И зато сам поносан на нашу Србију која после толико година може да враћа наше људе у земљу и која може да пружи наду за људе који овде живе, на истоку Србије", рекао је Вучић.

Додао је да на снимку може да се види величанствени призор и истакао да је за тако нешто било потребно само да боље радимо и имамо успешнију Владу, али и да верујемо у себе и вратимо победнички менталитет.

"Овакви путеви биће нормалност свуда у нашој земљи, борићемо се и радићемо још више", поручио је Вучић.

Захвалио је људима у целој Србји на великом поверењу.