Вучић позвао Шапића на уједињење

Најновије
Извор: Принтскрин

Лидер СНС Александар Вучић пренео је новинарима да је данас поднео предлог Председништву СНС, који је једногласно прихваћен, да се формира радна група која ће кренути у разговоре са СПАС Александра Шапића око уједињавања у једну политичку странку.

Извор: ТВ Пинк

"Ми ћемо упутити сутра позив Шапићу на разговоре и присуствоваћу лично том састанку и верујем да у наредних месец дана можемо да дођемо до уједињења у једну политичку опцију", рекао је Вучић.

Kаже да не жели да се добија медијски простор тако што ће да буду подељени на 500 група, већ да одговорним приступом покушају да људима покажу снагу, а не шарениш и бућкуриш.

"То је за нас важно и ту прилазимо искрено и пуног срца, верујемо да тиме ширимо фронт слободарске, независне и суверене Србије. Ширимо фронт снага које су расположене за наставак великих и озбиљних промена у нашем друштву које могу да победе за будућност Србије и које могу да наставе онакав раст, просперитет и политику вакцина и око нових путева пруга и свега другог", рекао је Вучић.

Такође, казао је да су данас разговарали и о другим темама и заказали седницу ГО СНС, где ће говорити о новим кадровским решењима и на којој ће бити заказана скупштина странке која ће се одржати у октобру.

Predsednik Srbije Aleksandar Vucic pozvao Sapica na ujedinjenje
Извор: Танјуг

Нећу одступити док дишем да се борим за Србију

Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да је један од снажних мотива који га држи на челу СНС је да пружи отпор онима који су рушили и пљачкали Србију.

Вучић је на конференцији за новинаре после седнице Председништва СНС то рекао одговарајући на питање Н1 ТВ шта је са најавом да ће поднети оставку на чело странке и ко би могао да буде његов најбољи наследник.

"Док ходам, постојим дишем борићу се против оних који су нашу земљу опљачкали, против тих којима сам постао ноћна мора", рекао је Вучић.

Навео је и да је један од разлога зашто није поднео оставку и неће, како је рекао, бар до страначке седнице скупштине је решеност да допринесе борби против криминалаца и тајкуна који су разарали земљу.

"Наставићу таквом снагом, жестином, борбеношћу и енергијом да покажем да Србија може да буде слободна и да не могу више да је пљачкају", рекао је Вучић.

Разуме, казао је, да је опсесија тајкунима Ђиласу и Шолаку.

"Ја сам мали шраф у односу на оне који су урушавали земљу и отимали пара колико хоћете, ја сам мали шраф у односу на оне који управљају добрим делом медија у Србији, ја сам мали шраф који је учествовао у борби против оних који су уништавали и пљачкали земљу", рекао је Вучић.

Тим тајкунима је, каже, опсесија да његово име не буде на изборним листама.

"Па ваљда треба да се радујете, јер ја сам најгори, ја сам Хитлер, сподоба и убица, чији син Вукан мора да одговара. Што се онда плашите тог таквог Вучића", рекао је он и додао да неке странке сваког дана постављају захтев да изборна листа СНС не носи назив Александар.

Упитао је зашто се Ђилас крије и не жели да се листа његове странке зове по његовом имену.

Иронично је приметио да је ситуација у СНС-у тешка и да је, као што је Н1 већ објавила, његова странка је већ изгубила изборе у Београду.

"Ми смо у Београду већ изгубили изборе само остаје ситница шта ће народ да каже. За председничке изборе најбоље би било мене да кандидују јер ћемо тада изгубити, а ако неко други буде кандидован бар ће ући у други круг", ироничан је Вучић.

О ситуацији, KиМ, економији, од петка на терену

Председник Александар Вучић пренео је да је на седници Председништва СНС било речи о политичкој ситуацији у којој се земља налази, питању KиМ, као и о економији и наставку вакцинације.

Разговарало се о свему на шта СНС може да утиче као најјача политичка партија на политичкој сцени, рекао је Вучић.

Он је најавио да ће већ од петка кренути на терен, међу грађане, по селима, како би се повећао број вакцинисаних.

Predsednik Srbije Aleksandar Vucic pozvao Sapica na ujedinjenje
Извор: ТВ Пинк

"Ја сам као председник понудио, и то је прихваћено, идем ја, а затим ће и Ана Брнабић ићи, на терен по селима, да позивамо људе да убрзамо вакцинацију", рекао је Вучић.

Он је додао да је по питању броја вакцинисаних данас нешто боље него јуче.

"Верујем да ће сваки дан бити боље, јер је то услов за економски опоравак , да фирме раде и да стопом раста можемо да се такмичимо са најснажнијима", рекао је Вучић.

Пренео је и да је било речи о предстојећем дијалогу у Бриселу, чији се, каже, наставак очекује средином или крајем јуна.

"Упознао сам чланове са свим кроз шта смо прошли. Биће важних састанака у наредном периоду, на неке ће ићи премијерка, на неке ја, да представимо земљу на најбољи начин", рекао је Вучић.

Додао је и да ће се ускоро састати у Бриселу са генералним секретаром НАТО Јенсом Столтенбергом.

Дуго се нисам обрадовао писму, као овом фон дер Лајен

Председник Александар Вучић потврдио је да је добио писмо председнице Европске комисије Урсуле фон дер Лајен, у којем је изразила подршку пројекту изградње и обнове пруге од Београда до границе са Северном Македонијом.

"Добио сам изузетно писмо Урсуле фон дер Лајен, које се тиче мог боравка у Бриселу и нашег договора за изузетно важан, стратешки пројекат, пругу Београд - Ниш - граница са Северном Македонијом", рекао је Вучић новинарима.

Он је рекао да тај пројекат мења слику Србије, и захвалио фон дер Лајен на том писму.

"Дуго се нисам неком писму тако и толико обрадовао, нарочито када долази из ЕУ", додао је Вучић.

Kако иде борба за опстанак у лиги, боље да не гледају

Председник Александар Вучић изразио је вечерас наду да ће Kризни штаб на сутрашњој седници донети одлуку о попуштању епидемиолошких мера.

Predsednik Srbije Aleksandar Vucic pozvao Sapica na ujedinjenje
Извор: Танјуг

Он је, иначе, и раније данас замолио Kризни штаб да размотри отварање угоститељских објеката без башти од петка.

Вучић је након седнице Председништва СНС, упитан о отварању стадиона, на којима је публика забрањена, одговорио:

"Да сачекамо још мало. И да будем искрен, како је кренула борба за опстанак у лиги, боље да људи не гледају ништа, од срамоте. И то ћемо морати да почистимо све. Тачка".

Време нам није савезник за решење питања Kосова и Метохије

Време нам није савезник за решавање питања Kосова и Метохије, поручио је вечерас председник Александар Вучић и додао да они који најављују тужбе за геноцид и прете захтевом за ратну одштету тиме јасно говоре да не желе дијалог.

Вучић је, на питање да ли нам је време савезник у решавању питања KиМ, кратко одговорио:

"Није. Сви мисле да јесте, али ја мислим да није".

Упитан да ли је могуће доћи до компромиса, док одређени центри моћи не само да подржавају Приштину већ је инструирају шта да ради, председник је истакао да се плаши да они који најављују тужбе за геноцид и најављују захтеве за ратну одштету, јасно говоре да им није стало до дијалога.

"Они који причају сваки дан само о томе, а не би о Заједници српских општина, а реч је о разним међународним актерима и који кажу не смеју да се мењају границе, а, једине границе које би да мењају су границе Србије, само што неће то да назову тим именом. Таквима ћу сваког дана да одговарам", констатовао је Вучић.

Он је истакао и да је његово питање, када се каже да је то урађено због "хуманитарне катастрофе" - зар није била већа хуманитарна катастрофа у Авганистану, Сирији, Ираку, а ниједној од тих земаља нису мењане границе, већ само Србији.

"На то немате одговор. Морамо да се помиримо са тим да имамо двоструке аршине и различите стандарде. Имам храбрости да им то кажем у лице. Њихов одговор је увек тај - "јесте, али ти, Александре, добро знаш шта је политика, колико је Србија мала, а ми велики и моћни". Одговор је да све разумем, и онда гледа шта да извуче најбоље и највише за земљу", рекао је Вучић.

Predsednik Srbije Aleksandar Vucic pozvao Sapica na ujedinjenje
Извор: Танјуг

У октобру представљање новог тима СНС за изборе 2022-е године

Председник СНС Александар Вучић најавио је данас да ће на скупштини те странке у октобру бити представљен нови тим за предстојеће изборе на више нивоа у пролеће 2022-е године.

"Ми ћемо на скупштини странке, а до скупштине ћемо одржати и унутарстраначке изборе, и у октобру ћемо изаћи са новим тимом, који ћемо представити грађанима за предстојеће изборе на више нивоа који ће бити одржани на пролеће 2022-е године", рекао је Вучић новинарима после седнице Председништва СНС.

Радови на прузи до Северне Македоније на пролеће 2022-е године

Председник Србије Александар Вучић изразио је данас уверење да би изградња пруге Београд - Ниш - Табановце, уз подршку ЕУ, могла да крене већ на пролеће наредне године.

Вучић је истакао да ће захваљујући подршци ЕУ Србија уштедети 700 до 800 милиона евра, што је велика ствар за нашу земљу.

Ипак, додао је, да то неће променити њихово мишљење по питању KиМ.

"Ни Немачка, ни Француска нити САД неће променити свој став о KиМ, и зато понекад не разумем наш нереалан приступ о свему томе", додао је Вучић.

На питање новинара зашто поједине медије толико интересује да ли ће и када он дати оставку, Вучић је рекао да је он главна тема тим медијима, јер је то да га окривљују за све и називају погрдним именима, једином што имају у програму.

Ђилас нема озбиљне захтеве, тражи фреквенције због профита

Председник Александар Вучић изјавио је данас да од лидера Странке слободе и правде Драгана Ђиласа и очекивао да у разговорима са европарламентарцима тражи националну фреквенцу за Н1 и Нову С, јер му то доноси профит, а не да поставља озбиљне захтеве попут измене закона.

"Верујем да је народ све разумео. Мислили сте да имају озбиљне захтеве за бирачке спискове, а не само да траже националне фреквенце", рекао је Вучић и уз опаску да то тражи јер је то оно што може три или четири пута да повећа профит њиховим телевизијама.

Predsednik Srbije Aleksandar Vucic pozvao Sapica na ujedinjenje
Извор: Танјуг

Додао је и да су се потврдила његова очекивања да ће бизнис интереси бити најважнији и све што нема везе са законима и уставом, али није очекивао да тако отворено говори са европарламентарцима - "да зарадимо још мало пара, а ако нам то не дате имаћемо демонстрације".

Вучић је то рекао на конференцији за новинаре након седнице Председништва СНС.

На питање како види захтеве лидера Странке слободе и правде Драгана Ђиласа изнете у разговору са европарламентарцима, а након што му је новинар пренео, јер је председник рекао да захтеве није чуо, да је реч око тога да Нова С и Н1 добију националну фреквенцу, као и да до октобра буде смењен директор РТС-а.

Он је нагласио да ће се без обзира на све ипак у Србији поштовати закон.

Додао је да је милион пута прошао њихове демонстрације и чуо од Бранислава Лечића и Вука Јеремића да неће дочекати наредни Васкрс.

Пошто сам васкрснуо на Васкрс и овог и прошлог и оног пре тога, пошто сам васкрснуо трећи пут видећемо шта ће бити за Васкрс следеће године, рекао је он.



Остале вести