Србија је данас највеће градилиште у Европи

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић најавио је данас, на обележавању почетка радова на изградњи саобраћајнице Нови Београд - Сурчин која ће повезати Београд са ауто-путем "Милош Велики", да ове године почиње и изградња Националног стадиона у Сурчину.

Извор: РТВ Пинк

"Изградња Националног стадиона ће бити изванредан развојни пројекат за општину Сурчин, али и за целу Србију. Већ ове године крећемо у изградњу, биће велелепан, добрим делом ће бити од дрвета и биће један од најмодернијих стадиона у Европи", рекао је Вучић.

Вучић је казао да ће се недалеко одатле налазити нова саобраћајница Нови Београд - Сурчин од 7,9 километара која ће за 10 до 12 километара скратити излаз на ауто-пут "Милош Велики" него да се иде на ауто-пут преко Добановачке петље.

Председник је рекао да ће Национални стадион постати нови центар окупљања грађана и привредника, пошто ће ту бити изграђена добра инфраструктура и постојаће добра саобраћајна веза са градом.

"Србија је данас највеће градилиште у Европи", нагласио је Вучић.

Захвалио је амбасадорки Чен Бо додајући да ће заједно сутра обићи и радове на изградњи ауто-пута Прељина - Пожега.

Говорећи о деоници Нови Београд - Сурчин каже да ће она спојити најнасељенији део Новог Београда – Блокове, са Сурчинском петљом односно изласком на ауто-пут, и да ће тако Београђанима бити много ближи и Златибор, Ужице, Чачак, Ваљево и друга места у том делу Србије.

Каже да Београђани раније и нису доживљавали Сурчин као део града, али да ће то због нове саобраћајнице и изградње Националног стадиона постати једна од најлепших и најтраженијих делова града.

Вучић додаје да је већ сада цена квадрата на територији општине Сурчин порасла од 20 до чак 50 одсто.

Нагласио је да због тих развојних пројеката и новобеоградски блокови са западне стране више неће бити као до сада на ободу Београда.

Изразио је уверење да ће кинеска компанија значајно пре рока завршити деоницу Нови Београд – Сурчин. Подсетио је да су раније чак неколико месеци пре рока завршити деоницу ауто-пута Сурчин - Обреновац и чак и пре Светог Николе 2019. године, што је тражио од њих.

Казао је да ће бити много користи за општину Сурчин и Србију, али да ипак постоји и један негативан, што ће грађани наставити све више да долазе у Београду, пошто је ту много бољи живот него у било ком другом крају земље.

Вучић је казао да је важно и да се настави даље обилазница око Београда, од Бубањ Потока до Панчева, са новим мостом на Дунаву код Винче.

Комерцијални уговор за деоницу Нови Београд - Сурчин, чија је дужина 7,9 километара, потписан је са компанијом "China Communications Construction Company"
, а његова вредност је 70,5 милиона евра.

Та деоница ауто-пута "Милош Велики" је грађевински веома захтевна, јер пролази кроз насељено подручје. Када ова деоница буде завршена, возачи ће моћи да се укључе из Војвођанске улице и Јурија Гагарина на Новом Београду.

Остале вести