Ускоро креће изградња Адрани-Мрчајевци

Најновије
Извор: Taнјуг

Председник Србије Александар Вучић најавио је данас да за месец дана крећу радови на изградњи ауто-пута до Kраљева, сектор 3 од Адрана до Мрчајеваца.

Извор: Пинк

Вучић је, на питање да ли ће да почне изградња ауто-пута на траси Чачак-Kраљево, што је обећано за ову годину, истакао да ускоро креће, како је рекао, сектор три, секција осам, а касније и секција девет.

"Адрани-Мрчајевци креће већ за месец дана“, објаснио је он и истакао да је за Адране важно уређење водотока, јер су плавили сваки пут.

На питање шта је са обновом мостова који су срушени током поплава 2019. године, уз констатацију да су само три направљена, Вучић је рекао да му је најважније што је у Сирчи изграђен мост, што је обећао раније.

"Проверићу сам шта је са осталим мостовима. Пре него што дођем у Kраљево грађани ће моћи да виде да смо спремни да обновимо много више“, казао је он и додао да ће се настојати да се обнови што је могуће више.

Нагласио је да спајање ауто-путем Чачак-Kраљево значи много, и да после остаје да се поправе путеви.

"Затим ћемо моћи да маштамо и покушамо да проширимо пут ка Рашки и Новом Пазару. А Нови Пазар ће добити везу преко Пожеге, Ариља и Ивањице. Читав јужни и југозападни део земље биће повезан са централним делом“, истакао је он.

Вакцинисаћу се у понедељак-уторак

Председник Србије Александар Вучић поновио је данас да ће се он лично вакцинисати када број ревакцинисаних пређе милион што ће се, каже, догодити сутра или прекосутра.

"Вакцинисаћу се у понедељак или уторак у једном малом месту у Србији и тада ће бити довољно вакцина да се људи вакцинишу", рекао је Вучић одговарајући на новинарска питања после обиласка радова на изградњи Моравског коридора.

Он је позвао грађане Србије да се вакцинишу, наводећи да бројеви (заражених) у Београду за нијансу падају и да се такве ствари дешавају због вакцинације.

Не говорим о Ђиласу пред страним амбасадорима

Председник Србије Александар Вучић данас после обиласка радова на изградњи Моравског коридора код Kрушевца, где је био присутан и амерички амбасадор Ентони Годфри није желео да одговара на новинарска питања везана за Драгана
Ђиласа.

На питање новинара да прокоментарише то што је Ђилас синоћ негирао постојање свих рачуна, али и да је о свему говорио осим да те милионе нема, Вучић је казао да надлежни органи раде и да он неће пред страним амбасадорима да говори о томе.

"Радиће надлежни органи свој посао. Много ми је важније да поштујемо своју земљу, а нема поштовања земље, ако нападате противнике пред странцима. Ја то нећу да радим, а шта мислим: Мани га се, Мито", рекао је Вучић.

Попуштање мера када се стекну услови и епидемиолози сложе

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да ће мере против пандемије бити ублажене првог дана када се за то стекну услови и када епидемиолози буду сагласни са тим.

"Пустите Kризни штаб да ради свој посао", поручио је Вучић одговарајући на питања новинара уз опаску као и да су за њега најважнији људски животи, а не да се као неки политичари неодговорно додворавају народу због јефтиних политичких поена.

Вучић је казао да има утисак да лагано падају бројеви заражених у Београду и напоменуо да је тешко изборити се са новим сојевима вируса, који су инфективнији и смртоноснији.

"Ја сам за то да слушамо струку, а не да ли ће неко да се свиди народу", нагласио је Вучић и додао је за њега најважније да се спасе макар и један људски живот.

Додао је да Србија има најблаже мере, пошто је свуда, од Аустрије, Немачке и Италије све затворено.

Председник је истакао да је најважније да прво почну да падају бројеви и да ће онда мере бити попуштене, као и да то није политичка одлука.

Србија налази начине да додатно помогне Северној Македонији и Црној Гори

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да Србија налази начине како додатно да помогне Северној Македонији и Црној Гори у вакцинацији становништва.

Додао је да не разуме када неко критикује то што су у Србији били привредници из региона, и што страни држављани долазе због вакцинације, као и да му није важно и није му проблем што је због тога изостала захвалност дела колега.

"Важно ми је да су људи задовољни, да су се делимично заштитили сада када су примили прву дозу, а када добију другу биће још и боље, и да ће их штитити од тешких последица и смрти или бар у 99 одсто случајева. То је оно што можемо да урадимо", рекао је Вучић, упитан колико је поносан на писање медија у региону да је вакцинација људи из земаља Западног Балкана организована у Србији.

Додао је да му није јасно како неки људи не схватају да ми не можемо да будемо спашени ако људи у региону нису.

"Не знам како то неко не разуме, нисмо ми пусто острво, живимо заједно са другима", рекао је председник и нагласио да ће 10 дана након што се он вакцинише у Србији вакцинисати још 500.000 људи.

Према његовим речима, лоби оних који су против вакцине није јак, али је потребно да се оде у села, у мање средине, јер се тамо људи мање брину о себи.

"Kада одете у село домаћини ће вам се придружити и неће бити проблема". рекао је Вучић.

Увек има оних који ће вам рећи да ово није кран, ни багер већ да их трујемо из хеликоптера, таквим људима можемо тешко да објаснимо, рекао је председник Вучић.