За две и по године од Београда до Шапца за мање од 40 минута

Вучић
Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић обишао је данас радове на новом мосту преко Саве код села Мачвански Причиновић, будућег ауто-пута Рума-Шабац и брзе саобраћајнице Шабац - Лозница.

Извор: РТВ Пинк

Вучић је у разговору са представницима азербејџанске компаније Азвирт затражио да се убрзају радови, а посебно на траси ауто-пута.

Председник је добио обећање од извођача да ће ауто-пут од Руме до Шапца бити завршен до краја септембра или почетка октобра 2023. године, а брза саобраћајница од Шапца до Лознице до краја октобра 2024. године.

"Извођач је скратио рокове за годину и три месеца, што је велика ствар", додао је Вучић.

Вучић је рекао да Азвирт добро ради и да је задовољан како се одвијају радови на изградњи новог моста додајући да је јако важно да се што пре заврши тај путни правац.

"Ово је веома важно за грађане овог дела Србије. Ауто-путеве градимо како би грађани имали од тога корист", нагласио је Вучић.

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас, након разговора са извођачима, да ће ауто-пут Рума Шабац бити завршен за две и по године и да ће се онда од Београда до Шапца стизати за мање од 40 минута.

"Србија ће бити умрежена ауто-путевима и брзим саобраћајницама и биће потпуно другачија земља. До краја 2025. године Србија ће бити непрепознатљива у односу на оно од пре неку годину", нагласио је Вучић након обиласка радова на новом мосту преко Саве код села Мачвански Причиновић, који се гради у оквиру будућег ауто-пута Рума-Шабац и брзе саобраћајнице Шабац - Лозница.

Председник је нагласио да ће до краја 2025. године Србија добити потпуно "нови крвоток".

Он је истако да је азербејџанска компанија Азвирт скратила рокове, пошто је требало да цео пројект буде готов до краја 2025. године, тако да ће ауто-пут Рума - Шабац бити готова до октобра 2023. године, а до Лознице до октобра 2024.

Kазао је да Азвирт иде доста испред плана када је реч о изградњи велелепног моста на Сави који ће бити дуг око 1,5 километар.

Председник Србије Александар Вучић обишао је данас радове на новом мосту преко Саве код села Мачвански Причиновић, будућег ауто-пута Рума-Шабац и брзе саобраћајнице Шабац - Лозница.
Извор: Танјуг

"То ће бити други друмски мост за Шапчане и од огромног је значаја за целу Мачву, Kолубару, Срем, Београд и јужну Бачку", навео је Вучић и најавио да би до 1. септембра требало да почне изградња и брзе саобраћајнице од Шапца до Лознице.

Kаже да ће индустријска зона у Шапцу због ауто-пута и близине Београду и аеродрому "Никола Тесла" привући велики број инвеститора.

Истакао је и да је држава већ платила извођачу око 40 милиона евра и то без задуживања и додао да ће до краја 2025. бити решени проблеми са канализацијом у великом броју општина и градова, а бити и изграђена фабрика за пречишћавање отпадних вода, додао је Вучић.

Kаже да ће се ради даље и на гасификацији за фабрке и домаћинства.

Председник се осврнуо и на вакцинацију и истакао да је веома важна вакцинација како би привреда могла да ради и најавио да ће наредних дана представити табеле како би грађани видели да су нас вакцине спасиле од, како је рекао, катастрофе.

Додао је да је епидемиолошка ситуација и даље врло тешка и истакао као императив - одговорност.

Остале вести