Вучић и Боцан-Харченко о резултатима руских стручњака и руској вакцини

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас амбасадора Руске Федерације Александра Боцан-Харченка, којег је замолио да пренесе поздраве председнику Владимиру Путину, уз честитке за новогодишње и Божићне празнике, као и најбоље жеље за напредак Руске Федерације и благостање руског народа.

Председник Вучић и амбасадор Боцан-Харченко су констатовали да су прошлонедељни темељни разговори двеју делегација, приликом посете шефа руске дипломатије Сергеја Лаврова, потврдили стратешко опредељење двеју земаља да, на основама изузетног узајамног поштовања, наставе да развијају односе у свим областима.

Председник Вучић и амбасадор Боцан-Харченко су, на основу договореног на састанку са министром Лавровом, у разговору посебну пажњу посветили реализацији конкретних заједничких пројеката и констатовали да су радови на гасоводу кроз Србију при самом крају, као и то да се настављају радови на деоници железничке пруге до Новог Сада, коју гради РЖД.

Двојица саговорника су, такође, истакли значај церемоније паљења Вечне ватре на Гробљу ослободилаца Београда. Председник Вучић је још једном истакао заједничку слободарску традицију српског и руског народа и њихову борбу за мир и нагласио да не постоји важнија мисија од очувања истине о тој праведној борби.

Председник Вучић и амбасадор Боцан-Харченко су разговарали и о резултатима руских стручњака у борби против КОВИД-19 и руској вакцини.

Остале вести