Храм наш, једнако као и ваш

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић захвалио је председнику Русије Владимиру Путину и шефу руске дипломатије Сергеју Лаврову на свој помоћи коју је Русија пружила у изградњи Храма Светог Саве у Београду.

"Више од 100 година постоји идеја о изградњи храма Светог Саве. Деценијама смо се мучили, али смо уз велику подршку и помоћ наших руских пријатеља успели да изградимо и највећи део посла урадимо у последњој деценији”, подсетио је Вучић, који је са Лавровом положио цвеће на гроб недавно преминулог патријарха Иринеја.

Вучић је додао да је сигуран, познајући , упокојеног патријарха Иринеја, да би он данас био поносан да је са Лавровом у Храму.

"Гледао би куполе, дивио им се, као и мајсторству руских уметника. Наше је да данас кажемо велико хвала председнику Путину и кажемо да се не љутите што се ми поносимо користећи ваше речи ''величанствено'' да кажемо да имамо најлепши храм на свету", рекао је Вучић и још једном замолио руског министра да пренесе изразе захвалности председнику Русије.

Председник Србије Александар Вучић и министар спољних послова Русије Сергеј Лавров посетили су данас Храм Светог Саве на Врачару, где су положили цвеће на гроб недавно преминулог патријарха Иринеја.

Лавров и Вучић запалили су и свеће за поглавара СПЦ.

Остале вести