О'Брајан поздравио допринос Вучића миру на Западном Балкану

Најновије
Извор: Принтскрин

Председник Републике Србије Александар Вучић разговарао је данас телефоном са саветником за националну безбедност САД Робертом О’Брајаном о билатералним односима Србије и САД, као и о ситуацији у региону Западног Балкана.

Председник Вучић и високи амерички званичник О’Брајан констатовали су да су односи двеју земаља у успону, али да има још много могућности да се они унапреде до вишег нивоа, посебно у области економије. Председник Вучић је захвалио саветнику О’Брајану на личном ангажовању у јачању српско-америчких веза, истакавши да је отварање регионалне канцеларије америчке Међународне финансијске корпорације за развој у Београду снажна подршка друштвеном и економском развоју Србије, али и Западног Балкана.

Председник Вучић је истакао да је, током састанака у Белој кући, схватио да саветник О’Брајан разуме позицију Србије и да је увек био спреман да чује захтеве и проблеме српске делегације.

Председник Вучић је истакао да ће Србија поштовати договор из Вашингтона о економској нормализацији и да се нада да ће тај споразум допринети миру и стабилности у региону.

Саветник за националну безбедност САД поздравио је допринос председника Србије испуњавању циља да Западни Балкан буде миран и стабилан регион, привлачан за америчке и друге стране инвестиције, које би допринеле његовом друштвеном и економском развоју.

Остале вести