Вучић са делегацијом корпорације Nidec

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са делегацијом корпорације Nidec, водеће јапанске компаније за производњу електричних мотора.

Председник Вучић је истакао да су Влада Републике Србије и његов тим урадили много како би се обезбедили добри услови за пословање, те изразио и лична уверавања да би одлука корпорације Nidec да инвестира у Србију била одлична одлука за обе стране.

Председник корпорације Nidec Јун Секи, изразио је заинтересованост компаније да улаже у Србију. Он је рекао да планирана инвестиција износи преко 100 милиона евра, чиме би се отворило и више стотина радних места у Новом Саду.

Саговорници су се сагласили да треба следити њихов пример инвестирања у граду Пингху у Кини, у којем је Nidec за 20 година пословања инвестирао преко 2 милијарде евра, а саграђено је 12 фабрика у којима је посао добило више од 12.000 људи.

Председник Републике Србије Александар Вучић и председник компаније Nidec Јун Секи, изразили су очекивање да ће убрзо доћи до потписивања уговора, док се почетак радова на изградњи нове фабрике очекује у току следеће године.