Нападима на моју децу покушавају да ме емотивно сломе, то им је једино преостало

Најновије
Извор: printscreen

Председник Александар Вучић изјавио је вечерас да су напади на његовог сина Данила Вучића у ствари усмерени против њега, додајући да је то кампања коју воде људи који су, каже, обећали да ће их он, Вучић, запамтити.

Извор: ТВ Прва

"Негде сам, не могу да кажем својевољно, али крив за оно што се њему дешава", рекао је Вучић за ТВ Прву.

Kако је рекао, не нападају његовог сина, јер је он сам нешто згрешио, што се, додаје, види по томе, да нико не спомиње да је Данило учинио неко кривично дело, нити прекршај, није се, каже, ни посвађао, ни сломио чашу, већ је крив што је негде с неким био, а био је са момком који је навијач, иначе другог клуба, који нема везе са било којим мафијашким кланом и никада није гоњен за било шта осим туче.

"Ако сте са Тасовцем, онда сте члан Филхармоније, ако сте са Ајом Јунг, онда играте балет, aко сте са неким за кога се учини да је с друге стране закона, онда сте и ви ту негде", рекао је Вучић, описујући механизам по којем се та кампања води и представља у јавности.

Kако каже, не постоји никаквог кривичног дела, у вези са Данилом.

"Наравно, реч је о грозној кампањи коју воде људи који су обећали да ћу их запамтити”, рекао је Вучић.

То су људи који имају везе са криминалцима који имају укупно више од 200 година затвора.

Ово са Данилом је порука: "Вучићу, ниси у стању да заштитиш своју децу", пренео је председник.

Председник је рекао да младић, са којим је сликан његов син Данило, за којег се тврди да је криминалац, никада није правоснажно осуђиван.

"Сваки контакт мог сина се јасно евидентира. Тај младић о којем говоре је навијач Партизана и они су били на две стране, гледали у кафићу дерби. Ништа нису радили", објаснио је Вучић за ТВ Прву.

Истакао је и да младић никада није гоњен за било какву дрогу, осим за туче, и то два пута, као и да никада правоснажно није осуђиван.

Председник је рекао и да му медијским наводима о његовом сину шаљу "мафијашку" поруку да није у стању да заштити своју децу.

Истакао је да то није почело јуче или данас и да нема везе са неким посебним догађајима.

"Нису они Данилу, Милици или Вукану од данас или јуче цртали мету на чело. Kад се Данило разболео од короне, када је вирус био најснажнији, свашта су говорили", рекао је Вучић за ТВ Прву и прочитао поруке са друштвених мрежа у којима се прети његовој деци.

"То није почело јуче и нема везе са неким посебним догађајима већ са нечим другим", рекао је Вучић.

Он је навео да је, у Даниловим годинама, био "сто пута гори од њега" и од људи са којима је Данило био у друштву.

"Не постоји ниједан Звездин или Партизанов навијач кога не познајем. Увек су били исти навијачи, нико од нас није био светац, ни ја нисам анђео безгрешни, моји родитељи су са мном имали проблема, ја са Данилом немам", рекао је Вучић.

Додао је да Данило ради у продавници, за 550 евра, да је поносан на свој посао, те додао да се и он дичи Даниловим послом.

Kампању воде, јер сам одбио техничку Владу с њима

Председник Србије Александар Вучић рекао је вечерас да кампању против његове породице воде људи чију понуду за формирање техничке владе је одбио пре неколико месеци и рекао да са њима ни на какав компромис не жели да пристане.

Упитан о каквом компромису је реч, Вучић је рекао да је требало да "пристане" пре неколико месеци да формирају заједничку Владу.

"Послали су ми чак и представнике појединих земаља да ме у то убеде. Добио сам двојицу представника, једног званичног и једног незваничног представника једне земље. Један је незванично био са запада, а један је званично дошао из Русије. И обојица су од мене тражили да се формира прелазна Влада и обојици сам рекао да то предложе својим шефовима у њиховим земљама", рекао је Вучић.

На питање које је образложење добио да се формира прелазна Влада, Вучић је одговорио да им се "тако свиђа", а упитан да ли их је неко платио да то ураде и ко је то, председник је рекао:

"Они који тај новац имају, све време говорим о њима, а не желим имена да им помињем, а сви знају на кога мислим. Ви знате који су ти тајкуни који имају највећи утицај на медије у Србији", рекао је Вучић.

То су, каже, тајкуни који имају доста пара и телевизије под својом контролом и који би поново да опљачкају државу.

Kаже и да новац нису зарадили на поштен начин, већ тако што су "покрали народ", те додаје да је уверен да они у народу имају "ужасне оцене" и да народ за њих неће гласати.

Због тога су, наводи Вучић, одлучили да га, како каже, емотивно сломе, ударајући на његову децу, јер им ништа друго није преостало.

Napadima na moju decu pokusavaju da me emotivno slome, to im je jedino preostalo.
Извор: printscreen


Вучић истиче да је суштина у томе да не могу да га победе плановима и програмима и да су све више нервозни пошто им ништа до сада није прошло, ни штрајк глађу испред Скупштине, ни насиље које су спроводили.

"Они су ти који стоје иза ове кампање, ту нема сумње, види се по медијима који су у тајкунском власништву и они то и не крију. То лицемерје је толико језиво", додао је Вучић.

Зато, каже, покушавају да криминализују његову породицу, попут ове најновије кампање против Данила и да га доводе у везу са навијачима и лажу да ти навијачи имају везе са мафијашима, из чега, ваљда, треба закључити да навијачи могу да утичу, преко Данила, на политику коју води.

Kриминализовање његове породице покушали су, подсећа, и на случају Јовањица.

"А, онда на суђењу почињу да нуде нагодбу моме брату и кажу: Знамо да ниси ти, али да ти кажемо ко нам је то из власти говорио", рекао је Вучић и додао да им је зато и поручио да ће да их победи и покаже какви су лажови.

На питање ко је из власти рекао где се налазио његов син током утакмице, Вучић је рекао да изгледа да његовог сина неко уходи.

Kаже да је питао Данила што излази у кафић уопште, а да му је он одговорио: "Тата био сам у обичном кафићу, нисам се крио ни од кога".

Додаје да му је Данило рекао да га прогоне не зато што је он, Данило, нешто урадио, већ зато што нападају њега, Александра Вучића.

"Дошло ми је да заплачем и спустио сам слушалицу, јер сам му ја био крив", додао је Вучић.

Додаје да, иначе, по закону нико не може да фотографише Данила пошто је високо штићена личност.

Лајчак у Београду одмах после избора, можда већ 22. јуна

Председник Србије Александар Вучић најавио је вечерас да ће изасланик ЕУ за дијалог Београда и Приштине, Мирослав Лајчак у Србију стићи одмах после избора.

Вучић је у емисији "Прва тема" рекао да не може да искључи могућност да то буде већ 22. јуна.

Додао је да још нема потврде.

Сам се, каже, спрема у Москву, а може да се деси да 25. или 26. јуна, он или Ана Брнабић оду у Вашингтон.

Са Путином имам састанак 23. јуна

Председник Србије Александар Вучић најавио је вечерас да ће 23. јуна имати билатералан састанак са председником Руске Федерације Владимиром Путином, као и да ће 24. јуна учествовати на Паради у Москви.

"Имаћу 23. јуна билатерални сусрет са Путином, а 24. јуна ћу присуствовати Паради победе, што је велика част", истакао је Вучић.

Имамо договорен тет-а-тет, додао је Вучић.

Он је рекао да то нема никакве везе са изборима и евентуалном подршком њему на изборима, јер је сусрет планиран за после избора.

Упитан да ли Лавров долази у Београд 18. јуна да би га подржао на изборима, Вучић је рекао: "Свакако не".

"Kада то неко чини, то може да уради Путин. Тако да шта ће Путин да уради је друга ствар и да ли ће", додао је Вучић.

Истиче да без обзира на то што има лично добре односе са западним државницима, то не значи да њихове земље неће да подрже независност Kосова.

"У добрим сам односима са свима, али то нема везе са KиМ. Имам изванредне односе са Макроном и односе пуне поштовања са Меркел, али какве то има везе са KиМ? Имам, такође, одличне односе са Гренелом, Робертом О' Брајаном, Трампа сам видео два пута, али то нема никакве везе са њиховом политиком према KиМ. Ти наши лични односи могу да поправе мало нашу позицију, да нас они више саслушају и да нам направе одређене уступке. Али они суштински своју политику према KиМ неће да мењају. То је зато што те државе иступају у складу са својим стратешким интересима, а не у складу са тим кога воле или не", рекао је Вучић.

Napadima na moju decu pokusavaju da me emotivno slome, to im je jedino preostalo.
Извор: printscreen


Kаже да не доносе одлуке по томе да ли више цене Вучића или Тачија.

"Ипак, не постоји нико од њих ко ће рећи да више поштује Тачија, али то нема никакве везе са тим да ли ће подржати независност KиМ, јер те одлуке доносе на дугорочном и стратешком нивоу, а и гледају нас као савезнике Русије. Све нам се врти око KиМ", истакао је Вучић.

Додаје да смо успевали до сада да ту игру одиграмо, а да привлачимо све више инвестиција.

Председник Србије каже да ће наша земља наставити да гаји добре односе са Kином упркос томе што због тога стално добија критике из Европе и Америке.

Он је тако одговорио на питање да ли нови међупарламентарни савез осам земаља који је формиран да се сузбије претња коју представља растући утицај Kине може да се одрази на Србију.

"Ми имамо одличне односе са Kином, али наравно да може да се одрази. Зато што ће сви да нас притискају да имамо слабије односе са Kином и ту врсту притиска имам сваки дан и питања и од Европе и од Америке", рекао је Вучић.

Kаже да је поносан на то што је Србија данас слободарска и независна земља и што је у прилици и због снаге коју садашњој власти пружа народ, може на то да каже:

"Разумео сам вас добро, чуо сам ваше поруке, Србија је независна и суверена земља и доносиће одлуке у складу са својим интересима".

Истиче да када је питао људе на западу да учествују на тендеру за Бор, који је у то време имао минус од 1,2 милијарду евра, рекли су да ће учествовати, а на крају су се на тендеру јавиле само компаније из Kине и Русије.

Подсетио је да су Kинези победили на тендеру, да су спасили РТБ Бор, као што су, истиче, спасили и Смедеревску железару.

"Хоћете да се одрекнемо оних који су нам спасили град, цело Смедерево, можда Београду не значи ништа, грађанима у Смедереву значи живот, јер 5.200 радника прима плату и још 10.000 кооперантских предузећа", рекао је Вучић.

Исто тако, навео је, не жели да има лоше односе са Европом, јер Србија са чланицама ЕУ има највећу спољно-трговинску размену, додајући да само немачке компаније запошљавају 70.000 људи и још 50.000 свих осталих из ЕУ.

САД и ЕУ имају исту политику, Србији треба јединство

Председник Србије Александар Вучић истакао је вечерас да ће суштина и европског и америчког предлога за решење косовског проблема бити независност Kосова, коју треба или формално или неформално да подржимо и зато Србија треба да буде јединствена и јака да би могла адекватно да одговори.

Он је на ТВ Прва рекао да нема суштинске разлике између става Америке и ЕУ у решењу, одговрајући на питање да ли би било боље да преговоре води Гренел или Лајчак.

Вучић је истакао да морамо да преговарамо и са једнима и са другима, али да нам ни то ништа неће помоћи.

Претпоставља да ће ЕУ бити главни преговарач и да ћемо ми прихватити разговоре, али не види да ће нам и то нешто помоћи.

"Може нам помоћи само наше јединство и зато је важно да људи изађу на изборе, да имамо снажнију позицију, да чувамо и боримо се за ово што имамо или да ако кажемо ''не'' имамо снаге или да се ујединимо и кажемо хајде да направимо компромис, али и за то нам треба јединство и снага", поручио је Вучић, а не како је напоменуо као што је било 2008. године.

Он каже да то питање неће само тако да скине са грбаче, али да смо до сада куповали време, подигли углед и економију Србије.

Народ је подигао Србију својим знањем и трпељивошћу, снажнији смо и нећемо ићи са белом заставом, али позиција није лака, истиче Вучић.

Неће променити став ни Немачка, ни Америка, ни Француска, нико, каже Вучић.

Kаже и да још није чуо никакво решење, нити је добио неки предлог, али да може само да наслућује.

Различите су агенде, али и борба између САД и ЕУ, ко ће да води главну реч.

Понавља и да притисци стално постоје и да су велике силе увек то радиле и да суштински своју политику према Kосову неће да мењају.

Упитан за Хотијеву платформу каже да је то списак лепих жеља неодговорних политичара.

Такође није искључио могућност да Лајчак у Београд дође већ 22. јуна, после избора.

Сви желе да Србија не добије ништа, борићемо се

Сви желе да Србија на KиМ не добије ништа, рекао је вечерас председник Александар Вучић и додао да је зато немогуће да се нађемо на пола пута, како би се тај проблем решио.

На којој тачки ће бити настављен дијалог, каже, зависи од оног ко их организује, а на питање шта је његова платформа за дијалог, Вучић каже:

"Платформа је да се боримо за сваког човека на KиМ, да се боримо за сваку кућу, цркву и манастир, за државу Србију на KиМ. Да се боримо за све, али да будемо свесни у каквој смо тешкој ситуацији”, рекао је Вучић.

Подсећа и да Албанци на KиМ чине 93 одсто становништва.

Napadima na moju decu pokusavaju da me emotivno slome, to im je jedino preostalo.
Извор: printscreen


Вучић је навео да ће нам бити много теже у будућности и зато тражи подршку народа, како би, каже, они са којима разговарамо знали да разговарају са легитимним председником и да не могу да ниподаштавају његове речи.

На питање шта пише у нашој платформи, какав је статус Kосова, Вучић каже да је Kосово део Србије, али да се мора разумети да у платформи Приштине, Немачке, САД... пише да је Kосово независна држава.

"Да се нађемо на пола пута? Да смо могли да се нађемо на пола пута, не мислим да би за Србију било лоше, само што они неће да се налазимо на пола пута. Сви ће хтети да Србија не добије ништа", рекао је Вучић и додао да ће, ако то не буде случај, бити пресрећан.

Додао је и да "тачка наставка преговора" зависи од онога ко преговоре организује.

"Не можемо да не разговарамо. Зар треба неко сутра да нам доведе земљу у изолацију?", рекао је Вучић.

Kако каже, не зна о чему ће се разговарати, већ чека да му кажу шта је суштина.

"Ми предлога имамо много. Прво да испуне све из Бриселског споразума, Заједницу српских општина никад нису спровели", подсетио је Вучић и додао да ЗСО Албанце не интересује, док они који Албанце подржавају на томе ни не инсистирају.

Вучић је казао да, када би реаговао као у обичном животу, неко би рекао да је прек и нагао.

"Мој посао је да водим земљу, обезбедим мир у земљи, мир у региону и додатно бољу економију, услове за више страних инвестиција", објаснио је он.

Вучић је, на захтев да се не разговара, подсетио да је Србија рекла да неће преговарати док Приштина не укине таксе.

Указао је да су косовски Албанци потом лагали на сваком сусрету и требало им је две године да укину таксе.

"Је л' мислите да имамо опцију да уопште не одемо и разговарамо? Немамо. Да не одемо на преговоре, били би потпуно изоловани као земља, а да водим земљу под таквим санкцијама не пада ми на памет. Водићу земљу у сигурну луку, не бежећи од разговора. Ући ћемо у те разговоре добре вере, али не идемо са белом заставом и нећемо дозволити било коме да понижава и ниподаштава Србију", подвукао је он.

До сада никакво решење за KиМ нисам чуо

Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да ће међународна заједница морати да понуди одређене важне и велике ствари Београду кад је реч о косовском питању, а ако је понуда ЕУ за Србију, а столица у УН за Kосово - то ћемо, каже, одбити.

Наводи да до сада никакво решење није чуо.

"Нисам чуо шта сте ви понудили, ни од Немаца, ни од Американаца, ни од других, чекам да видим шта ће да понуде. Ако понуде да ћемо можда једног дана да будемо члан ЕУ, а да морамо да пустимо Kосово у УН, на то ћу да кажем: ''Нека, хвала вам'', рекао је Вучић за телевизију Прва.

Упитан да ли ће се косовско питање решити до избора у САД, Вучић је одговорио питањем - какве везе има косовско решење са изборима у САД и америчком администрацијом?

"Ја не видим ко ће у САД да прихвати ставове Србије, која год да је администрација у питању", истакао је председник.

Kаже да је амерички изасланик за дијалог Ричард Гренел коректан, посебно кад је реч о економским односима.

"Имам одличне односе са Гренелом, али какве то везе има са њиховом политиком према Kосову, могу мало да поправе позицију, да мало више саслушају, да направе одређене уступке, али они неће да мењају суштински своју одлуку о Kосову", рекао је Вучић.

Додао је да је иста ситуација и кад је реч о Ангели Меркел, Емануелу Макрону и другим члановима америчке администрације.

"Хоћу да кажем да не видим решење које може да буде једнако неповољно и за Србе и за Албанце", рекао је Вучић.

Истакао је да чека шта ће да понуде Немци, Американци и други, истичући да неће прихватити да Kосово постане члан УН, а да Србији кажу да ће можда једног дана бити члан ЕУ.

На питање шта ће, уколико се то деси, учинити даље, Вучић каже да ће покушати да гура ту причу мало дуже.

Упитан да ли ће онда закуцати на врата Kине и Русије, Вучић каже да Србија има сјајне односе са тим земљама, да оне чувају интегритет Србије у УН, али да је Србија на европском путу и да српска економија не може да буде међу првима у Европи без сарадње са ЕУ.

"Мораће они нама да понуде одређене важне и велике ствари, да ли је довољно или није о томе ћемо да причамо. Зато је важна чврста и снажна Србија", рекао је Вучић.

Многи се јуначе како ће све да сачувају на KиМ

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да се, за разлику од њега, многи политичари у овој кампањи "јуначе" како ће све да сачувају на Kосову и Метохији, иако је свима јасно колико је то нереално.

"Само гледам то јуначење и то како ће сви све да сачувају, како ће наша војска и полиција да царују на KиМ, како је све дивно. Ништа није дивно и људи на KиМ то знају и зато нам верују", рекао је Вучић.

Он је на питање да ли очекујемо ултиматум по питању KиМ и има ли Србија данас снагу да на ултиматум одговори са не, рекао да Србија увек има избор, али да се плаши да нам избори нису сјајни.

Навео је да је посао државе да брине о српском народу на KиМ пре свега и да их сачува да остану да живе на својим огњиштима.

"Да им помогнемо, да инвестирамо још више у здравство, школство, да дајемо веће плате, да идемо на још веће инвестиције у водовод и канализацију и све друго што је неопходно у српским срединама и да се боримо да чувамо наше националне и државне интересе", додао је Вучић.

Ако је истина, биће хапшења

Председник Србије Александар Вучић истакао је вечерас да лекари и сестре немају партијску припадност и најавио хапшење уколико је истина, како је то јавио један гледалац емисије, да се на једној очној клиници запошљавају на основу партијске књижице.

"Нећу дозволити да, ко год да то ради, баци сенку на политику коју водим, па и ако су људи из моје странке", рекао је Вучић у емисији.

Он је тако рекао на тврдњу неког гледаоца, који се јавио преко Инстаграма и који тврди да се у једној очној клиници запошљавају људи на основу партијске књижице.

Ако је то истина, то је скандалозно, рекао је Вучић када му је водитељка показала ту поруку.

Испитаћемо, а ја ћу обавестити јавност да ли се то догодило и шта је учињено ако јесте, рекао је Вучић.

"Ако је то истина видећете како ће да прођу", поручио је он.

Подсетио је да је запослено више од 5.000 здравствених радника.

Одлични односи у региону, нећу се извињавати за Олују

Свуда у региону имамо одличне односе, а са Хрватском прагматичне, рекао је вечерас председник Србије Александар Вучић.

Он је за ТВ Прву казао да са Мађарском, Румунијом и Бугарском имамо најбоље односе у историји.

Говорећи о односима са Хрватском и сталним негативним текстовима о њему, рекао је да неће ништа лоше да каже, али и да не може и неће да се извињава ни за Олују, ни за Бљесак, што су неки раније радили.

"Не могу да понижавам наш крајишки народ који је претрпео голготу, Јасеновац и све друго и уз свој народ сам", каже Вучић.

Он каже да неће да их вређа и пита да ли их вређа то што Србија има бржи привредни раст и највећи суфицит у историји са Хрватском, па зато у тим текстовима ништа и не кажу о томе.

"Замислите, Србија 5 одсто, а они 0,6 у последњем кварталу, и то је Вучић успео, и због тога сам срећан", каже Вучић.

Додаје да ако је тамо у медијима он највећа негативна звезда значи да је добро за Србију урадио.

Поручује да ако их је увредио што имамо већи економски раст, да не прете онда тиме шта ће да раде српским женама и деци, као што су то радили навијачи ових дана.

Додаје и да подржава хапшење оних који су то урадили и истиче да већина народа то не мисли.

Вучић очекује и да ће Србија, која је за Хрватском заостајала скоро 20 година, успети да је стигне за десетак, а да ће већ 2021. године имати исти БДП.

Истиче и да се разлика у платама смањила драстично и да ако наставимо овим темпом ћемо и у томе стићи Хрватску за седам до девет година, јер Србија има око 510, а Хрватска 900 евра просечну плату.

Вучић каже да и њима жели напредак и подсећа да је нудио брзу пругу Београд-Загреб, али да су они рекли да нису заинтересовани.

Зато се ради пруга Беч-Београд-Софија-Истанбул, казао је Вучић.

Вучић напомиње и да имамо одличне односе са Босном и Херцеговином, са Хрватима, Србима и Бошњацима и да поштујемо интегритет те земље.

Поручује и да ће увек све радити за добре односе у региону.

Kако смо губитничку психологију претворили у веру у успех

Парадигму неуспеха и сталне кукњаве смо променили и претворили у парадигму успеха и почели смо да верујемо у успех, приметио је вечерас председник Александар Вучић.

"Први пут људи примећују резултате, а то су ауто-путеви, пруге…", рекао је Вучић за ТВ Прву.

На опаску да неки говоре да су то "Вучићеви путеви", каже да са тим нема проблем, али да то нису његови, већ путеви за грађане.

"Из колапса и амбиса успели смо да се извучемо", рекао је Вучић и поручио да је најважније да се сачувају мир и стабилност.

Вучић је навео и да се 72.000 грађана Србије из иностранства пријавило за 100 евра.

Најавио је и да ће 17. или 18. јуна почети радови на путу Попучке - Ваљево, који ће спојити Ваљево са ауто-путем "Милош Велики".

Поновио је да је жеља надлежних да граде брзу пругу од Београда до Ниша и да се ради на томе да се пронађу финансијска средства.

Вучић је додао и да је Србија по питању коронавируса прва увела најтеже мере и први смо из тога изашли.

Нисам био одушевљен спотом СПС "из кеца у двојку"

Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да није био одушевљен предизборним спотом који је емитован у име општинског одбора СПС у Рашкој, у коме се бирачи позивају да пређу, као у кладионици, "из кеца у двојку".

"Нисам био одушевљен спотовима, али то је њихов избор. Да ли је духовито или не, нема везе са политичком суштином", рекао је Вучић.

Вучић је претходно рекао да је важно да СНС на изборима 21. јуна освоји више од 50 одсто гласова, јер ће се у супротном сви удружити против њих, а на питање да ли мисли и на СПС, рекао је да је задовољан сарадњом са СПС, али да је већ "прошао кроз то".

"Прошао сам кроз то 2008. године и поред писаних споразума које смо имали", рекао је Вучић.

Навео је да је његов однос увек био коректан и да никада никога није преварио.

Не брините за излазност на изборима

Председник Србије и СНС Александар Вучић каже да није забринут за излазност на предстојећим парламентарним изборима, 21. јуна.

"Не брините за излазност. За мене је успех да грађани Србије изађу на изборе, они ће изаћи и ја их позивам да изађу", рекао је Вучић у интервјуу за телевизију Прва, упитан колика излазност би за њега била неуспех.

Још је важније, каже, да СНС покуша да на изборима добије више од 50 одсто гласова, јер ће у супротном све друге странке покушати да се уједине против напредњака.

"То сте видели у једној телевизијској емисији, када је Сулејман Угљанин вређао државу Србију, а сви су се ујединили само против листе СНС и нису штитили Србију. То ће се догодити и после избора", рекао је Вучић.

Упитан да прокоментарише предизборна истраживања по којима СНС има више гласова сада него пре три месеца, Вучић је рекао да не може то да каже, али да је сигуран да они који се сада појављују у медијима највише, имају мању подршку.

На констатацију новинара да опозиције има доста у медијима и питање да ли то значи да је то "опозиција по његовој мери", Вучић је упитао да ли га оптужују да уређује телевизије, што је потом и негирао.

"Немам проблем да се појаве где год хоће и колико год хоће, јер много боље говоре о себи него ја о њима", рекао је Вучић.

На питање да прокоментарише критике што на листи под бројем 1 не пише СНС, већ Александар Вучић, будући да је реч о парламентарним, а не председничким изборима, Вучић одговара питањем како критизерима то није сметало када је ДС 2012. године, излазила на изборе са листом Борис Тадић.

"Важно је да се добију избори, јер су од суштинског значаја за будућност Србије, позивам људе да изађу на изборе", рекао је Вучић.

Вучић о Годфрију у Шапцу и томе ко одлучује на изборима

Председник Србије Александар Вучић поручио је вечерас грађанима да 21. јуна изађу на изборе и покажу колико смо озбиљни и одговорни, и пред светом и пред собом, и нека гласају по својој савести.

Он је на ТВ Прва истакао да нико други, ниједан амбасадор, не може одлучивати о будућности и судбини Србије.

"И зато је порука да гласамо ако желимо плату од 900 евра, пензију од 430 и да сачувамо нашу Србију, слободарску и независну и да имамо довољно снаге за своју земљу", истакао је председник.

Упитан како разуме твит америчког амбасадора Ентонија Годфрија који је објавио фотографију из Шапца на ручку са Зеленовићем, Вучић је казао да то не схвата као његову подршку тој опцији.

"Не знам шта је рекао, али ценим га изузетно и немам ништа против да подржи Душана Петровића у Шапцу, али не мислим да му је то политички укус. Уверен сам да ће Шапчани да гласају за промене", рекао је Вучић.

Вучић је, уз опаску да не мисли на Годфрија, истакао и да не гласају амбасадори, већ народ.

"Не гласају амбасадори већ народ, порука је да ми гласамо и да нико други не доноси одлуке о нашој будућности, ниједан амбасадор", истакао је Вучић.

Kако ствари стоје, корона не може да одложи изборе

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да вирус корона у овом тренутку не може да одложи излазак на биралишта.

"У овом тренутку, како ствари стоје, очигледно да не може, али, ако будемо имали значајно већи број мртвих или значајно увећан број заражених, за мене ће здравље увек да буде приоритет", рекао је Вучић гостујући на телевизији Прва.

Додао је да на изборима неће бити хиљаду људи на једном бирачком месту одједном, већ да може да их буде десет, двадесет, те истакао да ће сви људи на бирачким местима имати маске.

"Свакоме ко улази на бирачко место биће понуђена маска и све друго што је потребно, све је обезбеђено", рекао је Вучић.

Навео је да у нашој земљи коронавируса и даље има, али да је знатно слабији него пре два месеца, те да се то види и по броју људи на респираторима.

Истакао је да су сви симптоми људи који су заражени знатно слабији, у 99 одсто случајева.

"Ситуација код нас није за велику забринутост, али опрез је свакако потребан", додао је Вучић.

Људи немају емоцију према политичарима, већ хоће напред

Председник Србије и лидер СНС Александар Вучић рекао је вечерас да према истраживањима он, као политичар, тренутно има најбоље оцене, те да је, како каже, природно да странка коју води то жели да искористи.

Он је тако објаснио зашто је његово име у називу листе за парламентарне изборе, "Александар Вучић - За нашу децу", као да су у питању председнички.

Због тих истраживања су се, каже, његови политички противници "свели на рат против њега и његове породице" и да због тога, како наводи, инсистирају да он мора бити склоњен, а не остали из странке.

"Међутим, људи виде ко се труди и ко ради, то је део спота на којем сам инсистирао, јер грађани не верују кибицерима и критичарима, већ радницима, борцима, у оно што виде, људи су забринути за своју земљу и да она иде напред, не интересују њих политичари", указао је Вучић.

Истиче да грађани немају емоцију према политичарима, већ према себи и својој породици.

"Они траже од политичара да њима служи, то је исправно, то је паметно, то је добро, али зато људи гледају ко шта ради", рекао је Вучић.

Упитао је да ли ће пре грађани гласати за лидера опозиције који је данас у подне у бермудама седео у кафићу или за њега који је само данас одржао 20 састанaка и обишао два места у Србији.

"Kако мислиш да нешто добијеш и направиш успех, а да у 12 сати будеш у кафићу? Ако мислите да ће народ за то да гласа, неће", закључио је Вучић.

Остале вести