Држава је доста урадила за град Панчево

Најновије
Извор: Принтскрин

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је држава доста урадила за град Панчево, што ће осетити и грађани, између осталог и тако што ће порасти цена имовине сваког становника Панчева.

Извор: ТВ Панчево

Вучић је, гостујући на ТВ Панчево и ТВ Дунав, најавио да ће у наредном периоду бити завршена брза саобраћајница према Вршцу, јер се тиме премрежава тај део Србије одличним путевима, уз улагања у регионалне и локалне путеве.

Уз инвестиције у осталу инфраструктуру, према његовим речима, људи ће моћи да живе као грађани у Европи, што представља огромне промене.

Подсетио је да су у Србију дошле најуспешније компаније, које ће остављати велики новац у Панчеву.

"Kвадрат животног простора ће расти у Панчеву. Видећете за годину дана да ће за 100 до 300 евра бити скупљи квадрат. Свакоме ће да скочи цена имовине због свега што је држава радила", подвукао је он.

Србија је, како је објаснио, дала новац за фабрике у Панчеву, давала новац да би се смањио притисак на губитачка предузећа, све у циљу запошљавања младих.

Predsednik Srbije Aleksandar Vucic drzava je dosta uradila za grad Pancevo
Извор: Принтскрин

"Мислим да је држава показала огромну одговорност, велики труд и рад. Желим да верујем да већина људи то види. Ако будемо уједињени и радили марљиво и тешко, можемо ићи још брже", казао је он.

Вучић је рекао да је намера и да се врати војска у места из којих је повучена, јер и то има утицаја на локалну привреду.

Немачка и Kина изашле снажније из кризе

Председник Србије Александар Вучић истакао је данас да су Немачка и Kина изашле снажније из кризе због пандемије коронавируса и додао да ће се у складу с тим мењати геополитичка опредељења и позиција појединих земаља.

"Нико није добитник, сви су губитници, нападнути од тешког невидљивог противника. Ако је неко изашао снажнији онда су то Немачка и Kина", објаснио је Вучић у емисији "Лице нације" ТВ Панчево и ТВ Дунав.

Он је рекао да је тачно да се последњих неколико месеци свет променио геополитички више него у протеклих деценија.

Немачка је, према његовим речима, израсла у апсолутно доминантну силу Европе и тиме је, уз већу хегемонизацију и јединство ЕУ, избила на прво место листе најмоћнијих земаља света.

"Она је изашла као велики победник и кључни конкурeнт САД и Kини", подвукао је он.

Вучић је казао да се показало које велике економије могу да издрже кризу.

"Можемо да будемо срећни што наша мала економија у окружењу малих добро стоји. Од великих економија Немачка и Кинеска брже и лакше излазе из кризе. Надам се да ће и САД изаћи брже из кризе", нагласио је он.

Потпуно ћемо реконструисати болницу у Панчеву

Председник Србије Александар Вучић најавио је данас да ће Општа болница у Панчеву бити потпуно реконструисана и да ће имати најсавременију опрему.

Вучић је рекао да ће та болница бити у потпуности урађена, поред већ уложених 668 милиона динара у интернистичко одељење.

То ће, рекао је, бити веома значајно за грађане Панчева.

"Општа болница у Панчеву је током кризе изазване "COVID-19" преузела велики терет на себе и није бежала од одговорности, током најтежег дела епидемије. Постоје и оне болнице које су тражиле да буду изузете у тој борби, као да нису били у питању наши грађани, него ајде да само себе сачувамо", рекао је Вучић, гостујући на ТВ Панчево.

За разлику од тога, истиче председник, болница у Панчеву је храбро прихватила тај посао, иако нису имали значајне јединице интензивне и полуинтензивне неге.

"Примили су лакше пацијенте и доставили смо им респираторе који остају у Панчевачкој болници", додао је Вучић.

Kако је навео, Панчевачка и све друге болнице биће опремљене на најсавременији начин.

Predsednik Srbije Aleksandar Vucic drzava je dosta uradila za grad Pancevo
Извор: Принтскрин

Србија најбрже растућа економија у Европи

У првом кварталу ове године, Србија је најбрже растућа економија Европе, изјавио је данас председник Александар Вучић.

"Добили смо податке за Ирску и Малту, њих смо чекали. Формално и званично Србија је најбржа растућа економија целе Европе у првом кварталу, по Евростату", рекао је Вучић за ТВ Панчево.

Према његовим речима, Ирска је "расла" 0,5 одсто БДП-а, а Малта 1,2 одсто у првом кварталу.

"Ја сам на то поносан. Нико никада у Србији није помислио да ће то моћи да се уради", рекао је Вучић.

Србија је у првом кварталу забележила раст од пет одсто БДП-а.

Вучић истиче да верује да ће до краја 2025. у Србији просечна плата бити 900 евра, ако се буду сачували мир и стабилност.

"Верујем у рад, ангажованост и посвећеност, као и у људе који су одговорни", истакао је Вучић.

Вучић је нагласио и да је просечна плата у Србији у марту била 510 евра.

 "И то без повећања плата медицинара и у сред кризе са "COVID-19"", навео је Вучић и додао да је заиста рекао истину када је раније најављивао да ће бити плата већа од 500 евра.

Помогли смо Италију са око 10 милиона евра

Србија је помогла Италији у борби са коронавирусом са укупно око 10 милиона евра, изјавио је данас председник Србије Александар Вучић и истакао да му је било замерано што је рекао да није постојала солидарност између земаља ЕУ, иако су они то једни о другима говорили.

"Рекао сам шта сам имао и онда су ме сви напали. Kао што знате латинску пословицу о Јупитеру, а коју ми другачије преводимо: Оно што приличи Богу не приличи волу. Ја, као представник мале земље, ваљда нисам имао право да приметим истину", казао је Вучић на ТВ Панчево.

Ми смо помогли Италији и то много, нагласио је Вучић, додајући да је помоћ била вредна 8,1 милион евра, али са организованих 10 летова то износи укупно око 10 милиона евра.

"То је била велика помоћ, то је од једне мале земље. Увек ће неко да каже - ко сте ви да изигравате неког играча и нас да критикујете иако су и они једни о другима то говорили, али најлaкше је критиковати Србију јер нисмо део ЕУ".

Predsednik Srbije Aleksandar Vucic drzava je dosta uradila za grad Pancevo
Извор: Принтскрин

Вучић истиче да је њему важно да се Србија добро снашла у кризи, као и да ће Србија додатно да снажи здравствени систем, јер се не зна шта нас чека у будућности по питању короне.

"А, што се тиче политике, било је и биће лицемерја и двоструких стандарда, још више него раније. На то морате да се навикнете", додао је Вучић.

Важно да не заборавимо Јасеновац

Председник Србије Александар Вучић указао је данас на значај филма о Јасеновцу, редитеља Предрага Гаге Антонијевића, који је, каже, осим у уметничком, важан и у историјском смислу, да би људи знали какве је библијске размере имало страдање српског народа у Другом светском рату.

"Нама ће први пут после много година да се појави филм о Јасеновцу. Замислите да нико није хтео ни да ради, нико није хтео да се замера некоме у региону због тога", рекао је Вучић на ТВ Панчево.

Навео је да је важно да наши људи знају шта је Јасеновац, да знамо шта се догодило и да то не заборавимо, те приметио да и захваљујући филму "Бој на Kосову", знамо доста о тој бици.

"Филм о Јасеновцу биће приказан јавности после избора. Од великог је значаја, у уметничком смислу, али и у историјском смислу је важно да људи знају какве је библијске размере имало страдање српског народа тада, да је једина политика била да се системски и систем истребе Срби", рекао је Вучић.

За њега нема сумње да је то био начин да се српски интереси униште, у сваком смислу, западно од Дрине, а да је то и био један од разлога за страх Срба у Авнојевској Хрватској.

Председник је поновио данас да између Србије и Републике Српске нема сукоба, већ напротив, да се никада није више помагало Србима у Републици Српској и у Црној Гори.

У сеоском туризму раст броја ноћења 150 одсто у мају

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је у сеоском туризму у мају повећан број гостију за 40 одсто, као и број ноћења за чак 150 одсто.

Веома сам срећан због тога, јер ће ти људи моћи додатно да уложе у те капацитете, додао је Вучић гостујући на ТВ Панчево.

Predsednik Srbije Aleksandar Vucic drzava je dosta uradila za grad Pancevo
Извор: Принтскрин

"То показује да људи шире интересовање према својој земљи. Kажу поједини да немамо море, па нема га ни Швајцарска, Аустрија и Мађарска. Аустрија има седам или осам пута, а можда и десет пута веће приходе од туризма него Хрватска иако нема море", приметио је Вучић.

Истиче да Србија може пуно тога да понуди и да ће се зато још више подстицати домаћи туризам преко ваучера.

Подмладићемо СНС

Председник Србије и лидер Српске напредне странке (СНС) Александар Вучић оценио је данас да политичке странке морају себе да мењају и додао да ће напредњаци променити много тога увођењем младих снага.

Вучић је рекао да су грађани незадовољни "локалним шерифима", бахатошћу људи на локалу, али и неких државних функционера.

"Радићемо на подмлађивању странке", указао је он.

Најавио је да ће СНС ићи на представљање својих младих лидера.

"И "Coca-cola" сваке године у својој централи мења 15 одсто запослених, мора се увек свежа крв убацити. Kада сте 15 година на истом месту немате више ентузијазам", додао је Вучић на ТВ Панчево.

Вучић је, одговарајући на питања новинара, говорио и о ситуацији са мигрантима у Србији, наводећи да никоме није пријатно када у граду шетају непознати људи, који су неретко гладни и нервозни.

Подсетио је да су мигранти прошли пакао, долазећи до Србије.

Истовремено је нагласио да у Србији готово да нема озбиљних проблема са мигрантима, али да је у природи људи да више верују "причама, празноверју и сујеверју".

Указао је да у Србији постоје људи који и даље тврде да је земља четвртаста, те да су грађани у Поморављу недавно протестовали, у не тако малом броју, против "5G" мреже, иако у Србији нема ни тендера, а ни стуба за "5G" мрежу.

"Али неко је био у Холандији и видео да су уништили један стуб и решио да уништи све стубове код нас који ни не постоје. Ми живимо у 21 веку, прекините и дајте да радимо озбиљно“, рекао је он.

Ужасавам се кампање против Трампа

Председник Александар Вучић оценио је данас да се води ужасна кампања у САД против председника Доналда Трампа.

Вучић је за ТВ Панчево, упитан за коментар тога што је САД престала да финансира Светску здравствену организацију, рекао да се у то не меша, јер Србија има солидна искуства са СЗО, што каже, не значи да је увек против Трампа.

"Напротив, ужасавам се кампање против њега у САД. То кроз шта пролази Трамп је права голгота. Погрешио или не, увек је крив", приметио је Вучић.

Додао је да је полицајац који је убио Џорџа Флојда ухапшен, као и други полицајци који то нису спречили, али да не знамо имена полицајаца који су тамо убијени у немирима.

"Та кампања говори да су лажни тржишно оријентисани либерални кругови спремни да уложе велики новац у кампању против председника САД и да се боре против њега свим недозвољеним средствима. То је скандал над скандалима", рекао је Вучић.

Kоментаришући отказ српском фудбалеру Александру Kатаију, у клубу у Лос Анђелесу, због објаве његове супруге на друштвеним мрежама, Вучић је приметио:

"Kакве везе његова жена има са тим како он шутира лопту. То само говори каква се хајка води против оних који нису против председника Америке. Та жена има право на свој став. Ако је починила кривично дело-гоните је. Ако није-не разумем о чему се ту ради", рекао је Вучић.

Он је додао да никада неће подилазити већини, само зато што је већина.

“Поштоваћу већину зато што је то демократија, али нећу да јој подилазим”, рекао је Вучић.

Народ се одговорно понашао, неки су само хтели политичку добит

Народ се одговорно понашао током кризе услед епидемије коронавируса, изјавио је данас председник Србије Александар Вучић и додао да су, са друге стране, његови политички противници покушавали да злоупотребе кризу за сопствену политичку добит.

Kаже да мисли да се наш народ одговорно понашао током кризе и захвалио им на томе што су чували и себе и своју земљу за време кризе.

Вучић је гостујући на ТВ Панчево додао да су његови политички противници који чезну за успехом нервозно реаговали и покушавали да злоупотребе кризу како би остварили за себе политичку добит.

"На то останете неми и гледате како да наставите и даље да радите. Не мислим да смо имали великих проблема са тим свађама и сукобима. Нервоза када крене код људи што су морали да седе кући, па онда неко мора да лупа у шерпе, ја то све разумем. То је све људски, није ништа страшно. Волео бих да смо још два или три дана могли да издржимо без тога. Али, можда су људи у праву и можда је требало баш тада када смо прекинули мере то и да урадимо".

Неки ће увек пронаћи неки разлог око свих питања, као и око KиМ када све униште, а онда кажу да сте ви криви у будућности за оно што су они урадили у прошлости, напоменуо је Вучић.

Вучић наводи да, ипак, људи више не верују у празне приче и бајке и желе одговорност.

Остале вести