Не нудимо мед и млеко, већ тежак рад и борбу за Србију

Vucic miting
Најновије
Извор: printscreen

Од парадигме неуспеха, економског пропадања, десило се да почнемо и да успевамо да направимо нову парадигму, која се зове вера у успех и напредак Србије, поручио је вечерас председник Србије и СНС Александар Вучић и истакао да је важно говорити о свему што је до сада урађено.

Извор: YouTube

Он се на почетку свог обраћања на другом онлајн скупу листе “Александар Вучић - да нашу децу”, присетио ситуације од пре 25 година када, како је рекао, као тадашња опозиција, у разговору са грађанима околине Ниша, осим “наученог”, није знао шта да им одговори на њихова “животна” питања.

“А, онда су ме спасли неки партијски активисти, који су рекли - ''није важно, само да овога скинемо све ће да буде добро''. Тако то и данас изгледа, када питате неке људе како нешто да урадимо - сви знају само да буду против некога, како да некога критикују, само да се нешто каже против, а не шта можемо да урадимо”, приметио је он.

Зато је, каже, важно да се покаже шта је урађено.

“Ми смо показали шта је то што можемо да урадимо, да направимо, не гледајући друге око себе, али слушајући све критике. Али, важно је да људи обрате пажњу на оне који раде, доносе резултате, обезбеђују путеве, пруге, болнице, радна места”, поручио је Вучић.

Поновио је речи Теодора Рузвелта, да нису критичари ти на које се треба обазирати, већ људи који раде и покушавају да направе резултат, јер без тога, не можемо напред.

“И у складу са тим, нама се догодило нешто - да од парадигме неуспеха, економског пропадања, после дуго година почнемо и успевамо да направимо нову парадигму, која се зове успех и напредак Србије, да можемо да будемо најбољи у Европи”, рекао је Вучић и поновио да је Србија најбоља у Европи по стопи раста у првом кварталу ове и последњем кварталу прошле године.

Истакао је да Србија брже од осталих напредује, и да то значи да ћемо разлику у развоју за, на пример, Немачком, за много краћи временски период смањити на минимално.

“Вама можда неће посебно значити бројеви да је Србија на 5,1, а другопласирана Румунија на 2,7. Ништа то вама не мора много да значи. Али да преведем на наш језик то значи да Србија брже напредује од осталих. Не значи да живимо боље данас од Немачке, да ћемо то моћи за 5 до 7 година, али значи да ћемо разлику у развоју за много краћи временски период смањити на минимално”, нагласио је Вучић на другом онлајн скупу листе "Александар Вучић - За нашу децу“.

Он је рекао да лаже свако онај, па чак и из ове коалиције, који каже "гласајте за нас, ми ћемо то средити за годину, две, три“.

То, према његовим речима, мора системски да се ради, темељно и озбиљно.

“Зато смо кренуло од тешких реформи 2014. Знам да су ме тада псовали “како неко да нам смањи плату и пензије”, али како да се настави старим системом, када нигде није било нових фабрика. Не бисмо имали никакве пензије да исплатимо и плате у јавном сектору. Морали смо да кренемо у темељне реформе и себе да мењамо, кажемо да успех може да буде не како би волели да чујемо да се не ради ништа и живи добро, већ да радимо добро, и радимо више, да почнемо да градимо нове фабрике“, рекао је Вучић.

Вучић је истакао да је сам отворио више од 150 фабрика, да је довео 150 инвеститора.

"Да нисмо угасили стотине фабрика где бисмо данас били“, указао је он додајући да су фабрике веома важне јер у њима раде људи.

Посетио је да су неки били, на пример, против инвестиције Теклас у Владичином Хану, дивној фабрици у којој су запослене пре свега жене, а која производи опрему за аутомобилску индустрију.

Указао је да је у Новом Саду, Београду, Нишу отворио прве фабрике после четири или пет деценија, обновљене су многе болнице.

Извор: printscreen

Градимо два највећа тунела код Чачка

Председник СНС Александар Вучић најавио је да ће за неки дан обићи радове на изградњи два велика тунела, Лаз и Муњино брдо, на траси будућег аутопута од Чачка до Пожеге.

Вучић је истакао да смо сањали око 70 година да имамо аутопут до Чачка и да је тај аутопут и направљен и да се сада гради аутопут до Пожеге, где ће се налазити два највећа тунела са по две тунелске цеви кроз планину Јелицу, дуге око три километра.

"Ти тунели ће спојити аутопут са Пожегом, Ариљем, Ивањицом, Ужицем и читавим златиборским крајем", рекао је Вучић на другом онлајн предизборном скупу листе "Александар Вучић - За нашу децу".

Подсетио је да је већ направљен аутопут до македонске и бугарске границе, као и да градимо брзу пругу од Београда до Будимпеште.

Урадили смо и барску пругу од Ресника до Ваљева, истакао је Вучић и додао да ће реконструкција пруге бити настављена од Ваљева ка Црној Гори.

"То је све могло зато што сте ви разумели да радом можемо да мењамо ствари, не тако што ћемо седимо и да кукамо и не тако што ћемо другог да критикујемо, већ зато што ћемо да верујемо у рад", поручио је Вучић.

Каже да му је велики израелски лидер Шимон Перес једним приликом рекао да поштује Србију и да ако хоћемо да будемо успешни да морамо да научимо децу већ од 13 године да морају два сата дневно да раде како би били спремни после за посао.

Вучић је казао да Србија управо уводи дуално образовање као што га имају Аустрија, Немачка и Швајцарска.

Такође, додаје да и одрасли морају да издвоје два сата дневно за учење, јер долазе нове техенологије и свет се мења невероватном брзином.

"Да покажемо да смо у стању да се мењамо да би били успешнији и да можемо да се такмичимо са свима у свету. Не умем да кажем и не могу да кажем гласајте за нас и тећи ће мед и млеко, већ могу са вама да постављам нове циљеве".

Вучић је рекао да је план био да претекнемо Хрватску по БДП-у 2026. године, али да сада може да каже да ћемо се борити да их претекнемо већ 2021. године.

"То можемо да урадимо само ако будемо радили вредно и ако кажемо можемо и морамо и ни у чему нисмо лошији од других", поручио је Вучић и додао да није важно што неки други имају море већ да паметно користимо оно што имамо.

Кад радимо и боримо се - нико не може да нас победи

Када радимо и када се боримо, нико не може да нас победи, поручио је вечерас председник Србије и СНС Александар Вучић и позвао грађане да заједнички граде будућност земље, због њих и све деце.

Вучић је рекао да СНС у кампањи неће лакомислено нудити људима лагодан живот.

"Нудићемо наставак озбиљних, одговорних реформи, тежак рад и велику борбу, а ми када радимо и када се боримо нико не може да нас победи", рекао је Вучић на другом онлајн скупу листе "Александар Вучић - за нашу децу".

Он је најавио и да ће за десетак дана изаћи са новим програмом субвенција и подстрека за запошљавање.

"Даваћемо више новца приватним компанијама да запошљавају људе, хоћемо да свакој породици пружимо шансу да има више од једне плате и да могу да гарантују сигурност и будућност за своју децу", навео је Вучић.

Вучић је рекао да је једнократна помоћ од 100 евра била важна да се покаже да држава мора да држи своје обећање уз подсећање да су раније грађанима обећавали 1000 евра које никад нису добили, а да су људи губили посао и да су затваране фабрике.

Како је рекао, држава данас није рекла грађанима да ће добити на поклон 100 евра већ да је, захваљујући њиховом труду и раду, трпељивости и стрпљењу и разумевању да само тешким реформама и радом може да се иде напред, држава обезбедила ту помоћ.

"Тих 100 евра добијате у року од 10 -15 дана, а не 10,15, 20 месеци или 10, 15 и 20 година. Ми своје обећање испуњавамо, тако и када кажемо да ћемо имати већи раст, да ће бити посла за све и да не желимо да људи остану без шансе. Морамо свима да дамо шансу", поручио је.

Вучић је рекао да Србија има највише директних страних инвестиција, али да ће се за разлику од ранијег периода ићи на то да држава највише инвестира у инфраструктуру, јавне објекте, поште, болнице, домове здравља.

‘’Да ми запошљавамо раднике што је више могуће, да подстичемо виноградарство, пољопривредне произвођаче. Као што смо то урадили са ова три минималца да се приватни сектор не осети напуштеним и остављеним, да држава Србија помаже више него икад’’, рекао је Вучић.

Нагласио је да је циљ да 2025. године плата буде 900 евра и додао да то некима делује далеко и као олако дато обећање.

‘’Ја вам сад кажем имаћете просечну плату у Србији од 900 евра, само је важно да ми радимо и да не одустанемо од реформског процеса, да не одустанемо од онога што нам доноси тежак рад.

Вучић је казао да је лакомислено помислити и поверовати да ће се до тога доћи лако и уколико не будемо радили наводећи да ће бити ‘’оних који ће то да нуде’’.

‘’Људи који вам нуде аспирин за рак, они вам не желе добро. Ми то не нудимо, већ да се сви заједно изборимо да рад и посвећеност буде оно што је најцењеније’’, поручио је Вучић.

Вучић је рекао да су здравствени радници током епидемије корона вируса спасили много живота и показали се као фантастично одговорни људи.

Подсетио је да је почела изградња станова за припаднике снага безбедности по многим градовима - Врању, Нишу, Новом Саду, Сремске Митровице и најавио да ће у тај програм бити убачени и здравствени радници, са још нижим учешћем.

"Са учешћем од само десет одсто, а да све остало добију по најнижим могућим ценама и најповољнијим могућим условима како би сви здравствени радници, и лекари и медицинко особље могли да планирају своје породице, да млади са Медицинског факултета могу да планирају своју будућност и не иду ван земље", додао је Вучић.

Како је додао, то ће бити једна од кључних мера која ће у кратком периоду одмах почети да се предузима.

Остале вести