Вучић честитао Путину празник Дан бранилацa Отаџбине

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Републике Србије Александар Вучић упутио је, поводом сутрашњег празника Дана бранилаца Отаџбине, честитку председнику Руске Федерације Владимиру Путину.

”Поштовани председниче Путин, драги пријатељу,


Честитам Вам Дан бранилаца Отаџбине, дан који је више од празника, јер је симбол херојске и славне историје Русије, патриотизма руске војске и њеног јединства са народом.


Док се широм Русије слави одважност, пожртвованост и непоколебљивост бранилаца Oтаџбине, који су увек и свуда чували независност и слободу, велика ми је част што је Србија у тешким историјским тренуцима била на истој страни, страни истине и правде. Србија и Русија су, у тежњи да свет буде боље место за будућа поколења, кроз велика искушења стизале до великих победа, градећи тако и јаке везе међу нашим братским народима.


То нас обавезује да јуначка дела наших предака заувек памтимо, уз велику захвалност и дубоко поштовање, као и да подсећамо на слободарску традицију наших двају братских народа. Користим зато ову прилику и да Вам захвалим за част коју сте указали Србији и свим њеним грађанима, позивајући ме да представљам своју земљу на величанственој прослави седамдесетпетогодишњице Дана победе над фашизмом 9. маја у Москви.


Дозволите да Вам захвалим и на личном ангажовању у блиској војно-техничкој сарадњи наших двеју земаља, која доприноси нашој мирној будућности. Русија увек може да рачуна на Србију као постојаног пријатеља и поузданог партнера у развоју свестране сарадње.


Уз празничне честитке садашњим генерацијама бранилаца Oтаџбине, које поносно настављају славну војничку традицију својих предака, као и најбоље жеље за нова достигнућа, примите моје срдачне поздраве и изразе посебног уважавања“, наводи се у честитки председника Вучића.

Остале вести