Вучић са Ђукановићем о положају Срба и о путу ка ЕУ

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић разговарао је вечерас у Јерусалиму са председником Црне Горе Милом Ђукановићем о, како је изјавио за "Блиц", положају српског народа и о недавно усвојеном закону о верским слободама, али и већој координацији у будућим наступима пред европским институцијама.

Председник је са Ђукановићем разговарао, како је изјавио за "Блиц", о положају српског народа и закону о слободи вероисповести.

Он је пренео да су њихова становишта и позиције веома удаљене, и да по тим питањима није могуће постићи заједнички став.

Додао је да је разговор био дуг, тежак и комплексан.

"Истовремено, разговарали смо као цивилизовани и одговорни људи свесни да Србија и Црна Гора никада не смеју да буду антагонизоване једна другој и да је неопходно да у најкраћем могућем року наставимо разговоре који би водили даљем спуштању тензија и проналажењу решења", рекао је Вучић.

Додао је да су тема биле и евроинтеграције.

"Говорили смо и о европском путу Србије и Црне Горе и договорили и већу координацију у будућим наступима пред европским институцијама, као и наставак разговора о већој слободи и брзини протока роба, људи, капитала и услуга у нашем региону", рекао је Вучић.

Председник је са Ђукановићем разговарао током вечере коју је председник Израела приредио за више десетина шефова држава и влада уочи сутрашњег обележавања 75. годишњице ослобођења концентрационог логора Аушвиц.

Остале вести