Руски амбасадор Вучићу уручио Путинову честитку

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас амбасадора Руске Федерације Александра Боцан-Харченка, који му је уручио писмо председника Владимира Путина, у коме се каже:

"Поштовани господине председниче, 

Срдачно Вам честитам Нову годину и светли празник Божића. Са задовољством наглашавам да се у последње време сарадња између Руске Федерације и Републике Србије развијала узлазном путањом. Договори, постигнути током наших састанака у Београду и Сочију, отворили су нове перспективе билатералнe сарадње у бројним правцима.

Рачунам да ћемо и у наступајућој години наставити са конструктивним заједничким радом на добробит братских народа наших земаља. Очекујем Ваш долазак у Москву на обележавање 75-годишњице Победе у Великом отаџбинском рату.

Желим Вама, Вашој породици и најближима добро здравље и успехе, а братском српском народу - мир и просперитет.

С поштовањем,


Владимир Путин", наводи се у писму.

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас амбасадора Руске Федерације Александра Боцан-Харченка
Извор: Танјуг

Председник Вучић и амбасадор Боцан-Харченко су се сагласили да између двеју земаља влада међусобно разумевање, што је резултат интензивног политичког дијалога на највишем нивоу. Двојица саговорника су оценили да је година на измаку посебно значајна за односе Србије и Русије, имајући у виду посете председника Путина и премијера Медведева Србији, посету председника Вучића Русији, као и састанак двојице председника током Форума лидера “Појас и пут” у Кини.

Амбасадор Боцан-Харченко је за следећу годину најавио и посете и других руских званичника.

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас амбасадора Руске Федерације Александра Боцан-Харченка
Извор: Танјуг

Председник Вучић и амбасадор Боцан-Харченко су изразили задовољство радом српско-руског Међувладиног комитета за трговину, економску и научно-техничку сарадњу и предлозима за нове заједничке пројекте, у исто време констатујући да се реализација текућих пројеката добро одвија, посебно у области
инфраструктуре и енергетике.

Председник Вучић и амбасадор Боцан-Харченко су разговарали о регионалној ситуацији и питањима од глобалног значаја.

Остале вести