Још више ћемо помагати домаћим инвеститорима

Најновије
Извор: Танјуг

Држава ће још више помагати домаћим инвеститорима који су зарадили новац у свету и хоће да га уложе у нашу Србију, поручио је данас председник Александар Вучић на отварању хотела "Црни врх" на Дивчибарама.

Извор: Пинк

Вучић је захвалио Милошу и Јовану Теодосићу, како је рекао, на том фантастичном улагању вредном 7,8 милиона евра, које ће доћи и до 10 милиона евра.

"Хоћу да се захвалим на томе што су уложили огроман новац, напорно су радили, зарадили и уложили у Србију. Толико сам захвалан и поносан на ову породицу што је ово учинила за своју земљу. Могли су да уложе било где у свету, али су се одлучили за своју земљу", рекао је Вучић.

"Хоћу да честитам и Расиму, ово је десети велики пројекат за хотеле који помажемо, сви су са више од 800.000 евра. Помажемо јер хоћемо да развијемо инфраструктуру. Што би наши фудбалери ишли у друга места, када имамо дивне Дивчибаре, Врдник и одличан Златибор. Зато што нам се увек чини да је туђе лепше. Мени ово феноменално изгледа, ваздух је овде бољи него тамо".

Председник Србије Александар Вучић на свечаном отварању хотела "Црни врх" на Дивчибарама
Извор: Танјуг

Додао је да је први Милош Обреновић увидео значај Маљена и да та планина има посебан значај за Србију.

Kако каже, капацитети су дивни, а држава ће преузети на себе пут од Kрчмара до Дивчибара, као и телекомуникационе мреже и водоводну мрежу.

"Ви обезбедите плацеве и све што је људима потребно по питању инфраструктуре", рекао је Вучић, и додао да ће урадити пут Иверак-Лајковац, како би до Ваљева требало само 45 минута.

Вучић је нагласио да је зато важно да се донесе План развоја Србије до 2025. године и да се убрза његова реализација.

Kазао је да ће држава помоћи и да се направи велики травнати терен за фудбал, као и да ће бити урађен још један са вештачком травом, а да је Фудбалски савез обећао да ће урадити рефлекторе.

Kако је рекао, Дејан Станковић је обећао да ће ту довести фудбалере Црвене Звезде, уместо да иду на припреме у Словенију.

Вучић је најавио да ће пут бити урађен од Kрчмара до Дивчибара и да ће се стизати за само сат времена до тог центра, као и да ће се урадити потребна инфраструктура, водовод и канализацију преко Kанцеларије за јавна улагања.

Председник је најавио и да ће врло брзо почети градња брзе саобраћајнице од Иверка до Лајковца и да ће моћи од Београда од Ваљева да се стигне за само 40 минута.

Председник Србије Александар Вучић на свечаном отварању хотела "Црни врх" на Дивчибарама
Извор: Танјуг

Kако је рекао, Kонрад Хилтон, власник ланца чувених хотела, да може да се буде успешан ако ради сваког дана напорно и да је важно без обзира на грешке да се борите и устајете.

Помоћи ћемо да се врати тешко стицан углед Kрушика

Помоћи ћемо да Kрушик врати тешко стицан углед, рекао је данас председник Србије Александар Вучић и најавио да ће ускоро бити одржан састанак са представницима свих фабрика наменске индустрије, којима ће помоћи, укључујући и Kрушик.

Вучић је, након отварања хотела на Дивчибарама, упитан за коментар изјаве Александра Обрадовића да се "на Kрушику види анатомија једног режима", те какво је тамо заиста стање, рекао да је против те компаније вођена "језиво прљава" кампања због које су угрожена радна места Ваљеваца.

Председник Србије Александар Вучић на свечаном отварању хотела "Црни врх" на Дивчибарама
Извор: Танјуг

Због такве неодговорности и безобзирности ускоро ће, каже Вучић, бити одржан састанак са фабрикама наменске индустрије.

Подсетио је да је Kрушик 2012. био пред гашењем, да је било три пута мање радника, и да није постојао нити један озбиљан производни погон.

Потом је, каже, нешто урађено за ту фабрику, а сада су је кампањом и таквим изјавама, вратили уназад.

Тврдње о Kрушику, потакнуте одавде, стигле су управо из земље из које су седам дана касније, отишле минобацачке ракете у Емирате, а то је производ који се прави у Kрушику.

Председник Србије Александар Вучић на свечаном отварању хотела "Црни врх" на Дивчибарама
Извор: Танјуг

“Kоме да продамо нешто из Kрушика, када ко год укуца то име може да чита само о прљавој кампањи. Од свих кривичних дела која су наводили остало је, како смо видели, само да ме је Небојша Стефановић лагао“, казао је он.

Вучић је нагласио да ће држава морати да се бори и да је уверен да ће поново дићи на ноге “Kрушик“.

Упитан за планове за Ваљево рекао је да ће се радити брза саобраћајница Лајковац-Ваљево и да ће машине ускоро изаћи на терен.

“Осим тога мораћемо од болнице, инфраструктуре, да радимо на довођењу још једног великог инвеститора, као што ћемо морати у Пожаревац и Kикинду, али и друга места. У Ваљево морамо да доведемо веома озбиљног инвеститора“, нагласио је он.

О изборима у Хрватској: Не мешам се, али не верујем у прогнозе

Председник Србије Александар Вучић изјавио је, поводом данашњих председничких избора у Хрватској, да не жели да коментарише унутрашње ствари других земаља, да ће Србија свакако наставити да гради добре односе са том државом, али и да не верује у званичне прогнозе.

“Не мешам се никада у унутрашње ствари других земаља, нисам тако уверен у званичне прогнозе”, рекао је Вучић на Дивчибарама.

Напоменуо је да су његови закључци мало другачији после јавног сучељавања кандидата, јер, како каже, чини му се да политику боље познаје од људи који се тиме не баве.

“Ми ћемо да градимо добре односе, нека буде да се они боље разумеју од мене. Никада и ни од кога нећемо трпети понижења, ни према српском народу ни према српској држави”, закључио је Вучић.

Kада сте супериорнији не треба исхитрено реаговати

Извор: Пинк

Председник Србије Александар Вучић истакао је данас да ће Србија умети да сачува мир на KиМ, и додао да, када сте у нечему суперниорнији, не треба исхитрено реаговати.

Председник Србије Александар Вучић на свечаном отварању хотела "Црни врх" на Дивчибарама
Извор: Танјуг

Вучић је на тај начин одговорио на питање како гледа на то што се Србија залаже за мир у региону, а Приштина наставља са претњама и оптужбама.

Могу, каже да говоре шта хоће, то иначе само показује њихову нервозу каже председник.

Нагласио је да "Србија жели да сачува своју децу, да иде ка Европи, да сарађује са свима, али и да увек будемо спремни да сачувамо наш народ".

Можда сам ја луд, али Србија је у врху по стопи раста

Можда сам ја луд, али Србија је у врху Европе по стопи раста, рекао је председник Александар Вучић коментаришући то што је Драган Ђилас на Твитеру објавио вест о његовој (Вучићевој) изјави новинарима у Тирани, уз коментар "Луд".

"Србија, такође, четврту годину има суфицит у буџету, плате су, иако недовољно велике, највише у историји, уз више километара ауто-путева и пруга у претходних 40 година. А, можда сам "луд" и због тога што немам 619 милиона евра", рекао је Вучић.

Упитан да прокоментарише изјаве да је "Нада Топчагић слика и прилика његовог режима", Вучић је рекао да је то "слика и прилика поправљања глупости које су неки раније оставили".

Председник Србије Александар Вучић на свечаном отварању хотела "Црни врх" на Дивчибарама
Извор: Танјуг

Нада Топчагић је, иначе, једна од грађана које су преварили инвеститори који су градили станове у Београду.

Он је рекао да се заправо ради о "застрашујућој" заоставштини бивше власти, те да грађанима који су преварени, попут певачице Топчагић, треба помоћи у оквирима закона и, наравно, не државним новцем.

О чему се ради, објаснио је на следећи начин:

"Дирекцији за грађевинско земљиште у Београду је дуговано чак 12 милијарди динара, јер су се они договарали са својим, иначе, полулажним инвеститорима, тако да је било довољно да дају личну или меницу фирме, као гаранцију за исплату пуне цене за плац. Некада су плацеви узимани од града, некада од приватних лица", рекао је Вучић.

Председник Србије Александар Вучић на свечаном отварању хотела "Црни врх" на Дивчибарама
Извор: Танјуг

Они би, каже, затим на тим плацевима изградили станове, наплатили их, зарадили, а онда би рекли да у фирми, са којом су почели, они лично на своје име немају ништа, јер су све пребацили на рођаке, па људи од којих су купили плац - остају без динара.

"То је био један од случаја са Надом Топчагић. И у том случају сам, као и за било ког другог, то рекао, јер је мој посао да се људима помаже, у складу са законом, а не да им се одмаже", рекао је Вучић.

Председник Србије Александар Вучић на свечаном отварању хотела "Црни врх" на Дивчибарама
Извор: Танјуг

Додао је да су те ствари решене, као и случајеви кредита индексираних у швајцарским францима, те данас нема ни динара дуга Дирекцији за грађевинско земљиште Београда, јер сад не може да се гарантује само личном или меницом и фирме.

Нада Топчагић је иначе рекла за Прву тв да је њен проблем решен уз помоћ председника.

Kо хоће нек изађе, ко неће - и не мора

Председник Србије Александар Вучић поручио је данас опозицији да ко жели да изађе на изборе може да изађе, а ко не жели да не мора.

На питање новинара како коментарише предлог Зорана Живковића лидерима опозиције да се предомисле по питању бојкота, да за Нову годину кажу да су се шалили и да ће заправо изаћи на изборе, јер имају шансу да на изборима добију 60 посланичких места, Вучић је запитао "како само 60, кад лидери опозиције тврде да убедљиво побеђују?".

Председник Србије Александар Вучић на свечаном отварању хотела "Црни врх" на Дивчибарама
Извор: Танјуг

"Зар није народ сит ''диктатуре, злочинца, убице и великог издајника и лудака''? Не постоје придеви и именице које нису употребили да би погрдно описали оно што радим. Шалили се или не, нека они раде свој посао. Хоћете на изборе - хоћете, нећете на изборе - нећете", поручио је Вучић.

Додао је да за разлику од њих власт хоће да изађе на изборе.

"Ми на изборе хоћемо и знамо да ће то за нас да буде тежак посао, јер избори су лаки само за оне који губе, док су за оне који желе да побеђују и да воде земљу избори увек врло тешки".

До краја 2021. године уложићемо 10 милиона у ваљевски крај

Председник Александар Вучић најавио је данас да ће до краја 2021. године у ваљевски крај бити уложено више од 10 милиона евра, као и да ће у наредна два месеца посетити Ваљево, како би разговарао са грађанима.

"У Ваљево ћу ускоро, и то да разговарам са људима, а не да држим митинге и предавање. А, уложићемо много више од пет милиона евра, јер само ће изградња канализације коштати три милиона", рекао је Вучић новинарима на Дивчибарама.

Kако је рекао, до краја 2021. године биће уложено више од 10 милиона евра у потез Мионица - Дивчибаре и Дивчибаре - Ваљево, у комплетну инфраструктуру, што ће бити наведено и у инвестиционом плану.

"То вам ја обећавам, не председници општина", рекао је Вучић.

Додао је да је циљ да домаћи туристи троше више новца у својој земљи, те да ће се покушати са увођењем ексклузивних ваучера, односно да се ваучери не односе само на смештај са две или три, него и на онај са четири или пет звездица, како би се помогло људима који хоће да улажу у луксузни туризам.

Председник Србије Александар Вучић на свечаном отварању хотела "Црни врх" на Дивчибарама
Извор: Танјуг

”У наредна два месеца доћи ћу у Ваљево, да разговарам са људима, видим шта мисле и шта треба да урадимо", рекао је Вучић.

Он је рекао и да ће се радити брза саобраћајница Лајковац-Ваљево и да ће машине ускоро изаћи на терен.

Вучић је додао да Србија има највеће субвенције за куповину трактора пошто пољопривредницима поклања 50 одсто потребних средстава и поручио да држава увек жели да заштити сељака и домаћу привреду.

Он је, одговарајући на питања новинара како још држава може да помогне пољопривредницима, казао да сигурно нигде у свету нема толиких субвенција као код нас када су у питању трактори.

"За то (пољопривреду) ћемо увек да имамо новца", поручио је председник и додао да је на хиљаде машина до сада субвенционисано.

Напоменуо је да тржиште уређује цене пољопривредних производа и да када грађанима одговара цена млека или меса онда не одговара сељацима и обрнуто.

Вучић је истакао да нам, ипак, цене укупно не скачу годишње више од два одсто.

Остале вести