Опроштајна посета амбасадора Републике Хрватске

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је у опроштајну посету амбасадора Републике Хрватске Гордана Бакоту и захвалио му на професионалном и коректном приступу, који је показао током дипломатског мандата у Београду.

Председник Вучић је рекао да остаје посвећен развоју добросуседских односа са Хрватском и да очекује да две земље у будућности превазиђу проблеме проистекле из различитих схватања прошлости. Он је и овом приликом нагласио да ће наставити да промовише стабилност у региону, водећи политику мира и сарадње.

Амбасадор Бакота је истакао да Хрватска за две недеље први пут преузима председавање Европској унији, у тренутку када се отворила расправа о новој методологији приступних преговора, те је пред његовом земљом посебна одговорност према најближем суседству и да је важно да, подршком проширењу, буде гарант стабилности региона.

Председник Вучић и амбасадор Бакота су се сагласили да би две земље требало да приоритет дају инфраструктурном повезивању и економској сарадњи.

Vucic sa Gordanom Bakotom
Извор: Танјуг

Председник Вучић је амбасадору Бакоти, на опроштају, пожелео добро здравље и личну срећу, као и много успеха на новој амбасадорској дужности у Берлину.

Остале вести