Честитке Борису Џонсону

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Републике Србије Александар Вучић честитао је данас британском премијеру Борису Џонсону победу на ванредним парламентарним изборима. У честитки се, између осталог, каже:

"Поштовани пријатељу, драги Борисе, 
Поново се показало да су само снажним лидерима, са чврстом вољом да не посустану у временима изазова, бирачи одани и у тешким тренуцима. Уверен сам да ће изборна победа да Вас инспирише да се својим богатим политичким искуством, а уз неисцрпну енергију и јасну визију, још одлучније суочите са препрекама пред Великом Британијом и поведете британско друштво стабилним путем напретка.

Србија жели да са Великом Британијом, драги пријатељу, успостави стратешки важне односе. Пред нама је заједнички циљ да српско-британске односе уздигнемо на ниво истинског партнерства, какви никада нису били, а какви би требало да буду.  Надам се зато и верујем да ћу поново имати прилику да Вас угостим у Београду, као првог британског премијера који би посетио нашу земљу после четрдесет година.

Вашом посетом бисте потврдили да је жеља за снажнијим и богатијим српско-британским везама обострана. У Србији ћете увек да имате поузданог партнера у развоју политичког дијалога и јачању економске сарадње двеју земаља, као и чврст ослонац за миран и стабилан Балкан", наводи се у честитки председника Вучића.

Остале вести