Нећу им дозволити да наруше мир

Најновије
Извор: Танјуг

Александар Вучић и Српска напредна странка на чијем је челу, настављају изборну кампању за председничке изборе који су заказани за 2. април.

Време је да се навикнемо на победе

Време је да се и ми у Србији навикнемо на победе, поручио је вечерас грађанима председнички кандидат Александар Вучић, а политичким противницима - мрзите ме колико хоћете, али ми 2. априла долазимо да вас победимо.

Вучић је на предизборном митингу у Пожаревцу рекао да због свега што је српска власт чинила у претходне три године људи из целог света почињу боље да разумеју Србију.

"Осећам се поносно што сам део вас који је успео да представи другачију, бољу и успешнију Србију", рекао је Вучић на митингу у Пожаревцу.

Наводећи да иначе не говори много о победама које Србија постиже на међународној сцени и да ћути кад постижемо успехе, Вучић је рекао да ни данас неће да се радује, али да је приметно да у последњих неколико дана људи из целог света почињу да разумеју Србију.

Како је рекао Србија слави поразе ваљда зато што је на њих навикла и што их је било више од победа:

"Код нас у Србији одувек је најтеже било побеђивати. Никада нисмо имали позитиван приступ. Нисмо навикнути на победе, а на поразе смо научили. Желим да нам буде нормално да побеђујемо, а не да губимо. Да будемо успешни, а не неуспешни и да нам буде нормално да идемо напред, а не уназад", рекао је Вучић.

"Нама је потребно да нас буде што више, да се ујединимо ми који хоћемо пристојну, модерну Србију, и ништа више од тога", нагласио је Вучић. Како је рекао у кампањи се могу чути од полтичких противника најтеже речи увреда и да такав речник увреда није постојао до сада на полтичкој сцени Србије, али да се не брине због тога.

Без обзира на то, не узбуђујем се превише, због свих њихових тешких и ружних речи, рекао је, јер је радио поштено и одговорно, све што се могло урадити за своју земљу и грађане. Он је навео да није лако да се свакодневно одговара на претње и увреде.

"Нека мере ствари које се не мере, ми ћемо да меримо радна места, успехе, љубав према отаџбини, то се мери", рекао је Вучић. Оно што га брине је, како је рекао, нешто сасвим друго, а то је не само жеља да земљу врате у прошлост, већ жеља да да изазову немире и нереде по Србији.

''Чак не кажу извините, погрешили смо... Не постоји извини и шалили смо се", приметио је Вучић, и додао да ти остају при томе да хоће да изазову сценарио и пуцање као у Македонији. Вучић је додао и да ти људи у ствари хоће да изазову нестабилност и знају да не могу да добију подршку, али верују да ће имати успеха ако изазову нереде.

"Успех за Србију је мир и стабилност" рекао је Вучић и навео да треба да размишљамо о нашим сељацима и пољопривредним одбрима, фабрикама и радницима, нашим успесима а никао сукобима...

Премијер је додао да зна да се грађани Србије не плаше оних који би да је врате у прошлост, баш као што их се, како је рекао, ни он не плаши.

Александар Вучић је питао а шта друго, осим мржње, његови противници могу да понуде. "Сви се скупите, 10-15, колико вас има, на ту црту коју сте тражили. Долазим и ја, да вас победимо 2. априла, да покажемо да Србија хоће будућност, а не прошлост", поручио је Вучић.

"Наш посао је да се изборимо за Србију тако што нећемо дозволити да се врати у прошлост, тако што ћемо храбро да се боримо за будућност", рекао је Вучић.

"На увреде ћу да им одговорим мукотрпним радом, још тежим и напорнијим, и још бољим резултатима", рекао је Вучић.

" Избори ће протећи у миру и демократској атмосфери, поручио је Вучић и додао: "Ако изгубимо честитамо, ако победимо радоваћемо се један дан и идемо да радимо" рекао је Вучић. Ма колико претили и викали, шта год чинили и шта год раде, нећу им дозовлити да угрозе мир ваше деце. Неће бити никакве пуцњаве, каже.

"Пред нама је много тога што треба да учинимо. Србија ће бити сигурно добро место за све и моћи ћете да живите од свога рада", уверен је Вучић. Ускоро ћемо градити пут Петровац - Жагубица после 70 година, да људима исток Србије буде доступнији. Доводићемо нове фабрике и погоне. Даваћемо новац за развој туризма како би могли да привучемо туристе.

Ма колико претили и викали и увреда износили једну вам ствар обећавам - шта год да ураде нећу им дозволити да угрозе мир и спокој ваше деце и неће бити никаквих пуцања и нереда, истакао је Вучић и додао да ће избори протећи у миру и демократској атмосфери. Вучић је приметио да Србима који су отишли из земље сада лакше, јер је Србија угледна, те да почињу да размишљају да се за годину, две врате у Србију, док они који су планирали да оду да то не учине. "Ја вам кажем, останите у Србији. А и за вас који сте отишли молићемо вас да се вратите јер ће Србија бити добро место за вас, да можете да живите од свог рада", закључио је Вучић.

Извор: Пинк

18.37 - У салу је ушао председник СНС Александар Вучић, а окупљени скандирају ''Победа, победа''.

Он се захвалао на ''дивним речима'' претходним говорницима.
''Код нас Срба је увек најтеже било побеђивати. Више смо уживали у сопственим поразима. На поразе смо научили, хоћу то да мењамо - хоћу да нам буде нормално да побеђујемо да идемо напред, а не назад'', рекао је Вучић.
Он је рекао да га брине жеља опозије да изазову ''македонски сценарио''.

''Шта год да раде, нећу им дозволити да наруше мир. Ма колико претили и викали, шта год чинили и шта год раде, нећу им дозовлити да угрозе мир ваше деце! Неће бити пуцања у Србији! Ако победе, признаћемо, ако победимо, славићемо један дан, а онда идемо да радимо'', поручио је Вучић.

''Нека они мере оно што се не мери, ми ћемо да меримо рад и љубав према Србији'', поручио је Вучић.

Извор: Танјуг

18.30 - Председник Покрета Снага Србије Богољуб Карић рекао је да 'ово време историје'.
''Нашем победнику Александру Вучићу треба да дамо апсолутну подршку. На такве људе не можемо да наиђемо сваки дан. Људе који не жале себе за свој народ, људе које воле свој народ и своју земљу'', навео је Карић.

''Када је Путин наследио Русију од Јељцина, у таквом је стању била и Србија пре 2012. године. Досовци су све уништили, оставили су људе без посла... За три године, све је измењено. Постоји ред и организација'', истакао је Карић.
''Ми смо данас једна од ретких земаља у Европи која бележи раст. То нам даје наду да ће бити све више фабрика и све више радних места. Све захваљујући нашем победнику Александру Вучићу'', додао је Карић и потом додао да Вучићу верују не само у Србији већ и у свету.

''Зато је он поштован у Бриселу и Вашингтону, у Москви и Пекингу'', подвукао је Карић.
Он је позвао све грађане да 2. априла изаберу Александра Вучића.

Извор: Танјуг

18.22 - Министар рада Александар Вулин трећи је говорник на скупу.
''Дуго и предуго Србија није била тако усправна и поносна, дуго и предуго Србија није била тако достојанствена, дуго и предуго Србија није тако побеђивала. Захваљујући човеку који је имао храбрости да говоре када су други ћутали, захваљујући једном човеку Александру Вучићу, Србија данас побеђује'', констатовао је Вулин и додао:

''Од како Србија одлучује о себи, а не кад од њој одлучују амабасадори, Србија иде напред. Нема назад у враћања у време досовских паликућа, нема повратка у време пљачкашких приватизација'', рекао је Вулин.

''Први пут без иједне капи крви победили смо на Косову, први пут без иједне разбијене главе можемо да кажемо - Србија није геноцидна'',осврнуо се Вулин на одбацивање ревизије тужбе БиХ против Србије и НАТО 'шамар' војсци Косова.

18.17 - Драмски уметник из Пожаревца, Слободан Боба Степић објаснио је зашто даје подршку Вучићу.

''Александар Вучић има све особине великог државника какав је Милош у своје доба био. Зато сам решио да ми дам апсолутну подршку - јер сам видео код њега огромну енергију, спремност на марљив рад и личну жртву'', навео је Степић.

''Као професионални глумац, могу да оценим када неко глуми, глумата, а када је искрен. Сигуран сам да Александар Вучић нити глуми нити глумата, сигиран сам да нас он уводи у сигурну луку, луку која се зове пристојна и богата Србија - навео је.

Извор: Танјуг



18.10 - Први говорник на скупу је Небојша Стефановић, потпредседник СНС.

''Сваког дана ме изненади бахатост Јанковића, Јеремића, Обрадовића, Радуловића и њихови сателити. Непрекидно позивају на 'украјински' и 'македонски' сценарио. Није им битно да ли ће погинути неко дете, само да се домогну фотеља. Неће се у Србији пуцати, не размишљајте о насиљу, то је наша порука њима. Србија ће уз Александра Вучића имати мир, спокој и напредак'', рекао је Стефановић.

Извор: Српска напредна странка


''Једина њихова жеља је да се врате на власт и наставе са пљачкањем Србије, да наставе тамо где су заустављени 2012. године. Та досовска лажна елита не само да не нуди никакав програм, већ се све оно што нуде своди на примитивизам'', рекао је Стефановић.

''Јесте чули шта изговара Иван Ивановић, шта изговара Владо Георгиев. Ништа се одвратније није појавило на српској политичкој сцени у задњих 50 година'', рекао је Стафановић.

18.05 - Митинг је почео интонирањем химне Србије ''Боже, правде''.

Остале вести