Помоћ пољопривредницима да "чувају свој праг"

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Александар Вучић обишао је данас у Kутловцу код Блаца породично газдинство породице Миленковић, која поседује једну од највећих фарми у тој области и поручио да је интерес државе да помогне пољопривредницима да развијају производњу и остану на својим праговима.

"Овде живи вредан и марљив народ, ово је земља добрих домаћина. Можете још много да урадите и напредујете", поручио је Вучић породици Миленковић у селу Kутловац.

Истакао је да је много срећан и поносан на оно шта су постигли, али и то што имају троје деце.

"Зато што је наш интерес да вам помогнемо да останете на свом огњишту. Да вас ваша деца, Лука, Јован и Душан наследе, да остану на селу", казао је Вучић.

Predsednik Srbije Aleksandar Vucic sa poljoprivrednicima u Toplickom okrugu
Извор: Танјуг



Претходно је обећао мештанима Kутловца да ће до Нове године бити завршено 3,3 километра пута, од Kутлице до главног пута два километра и  још нешто више од километара да ће бити санирано клизиште.

Вучић је, такође, обећао да ће у селу бити асфалтирано недостајућих 500 метара пута.

Мештани су се том приликом жалили председнику да су неки бивши посланици асфалтирали пут само до својих кућа.

Вучић је понудио мештанима Kутловца помоћ државе путем поделе по једне или две краве, али су му они указали да им више одговара да чувају овце.

Predsednik Srbije Aleksandar Vucic sa poljoprivrednicima u Toplickom okrugu
Извор: Танјуг



Министар пољопривреде Бранислав Недимовић је том приликом објаснио на које све субвенције пољопривредници могу да рачунају.

Породица Миленковић, која планира да набави 200 оваца, захваљујући субвенцијама ће добити 140 бесплатно.

Вучић је разговарао са домаћином Светиславом Миленковићем и младим домаћином Сашом и његовим синовима који већ помажу родитељима, због чега их је председник похвалио.

Председник је питао малог Луку шта све уме да ради и питао шта све имају од воћа и слично. Посебно му је било драго када је дечак рекао да воли село и да планира ту да остане.

Predsednik Srbije Aleksandar Vucic sa poljoprivrednicima u Toplickom okrugu
Извор: Танјуг



Обишао је и нову стају за чување крава и млекару, а пробао је и јабуке из великог воћњака породице Миленковић.

Kако је за Тањуг испричао Светислав Миленковић, њихово имање се простире на 70 хектара, од чега је 50 хектара под закупом, а 20 у њиховој својини.

У новој стаји, Миленковићи имају 50 мужних крава, које дневно дају од 800 до 1.000 литара млека.

Поред пољопривреде и сточарства, Миленковићи се баве и воћарством, а 4 хектара имања је управо под воћем.

Оно што је специфично је да је ова породица једна од ретких која је остала на селу да живи и ради, са троје малолетне деце.

Остале вести