Вучић и Ал Дахери о развоју сарадње

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас амбасадора Уједињених Арапских Емирата Мубарака Ал Дахерија, који му је пренео поздраве шеика Мохамеда бин Заједа и позив да присуствује церемонији отварања “Недеље одрживости 2020” у Абу Дабију.

Та манифестација окупља велики број учесника и посвећена је развоју технологије и вештачке интелигенције и њиховој примени у различитим секторима привреде и сферама живота, објаснио је амбасадор Ал Дахери.

Председник Вучић је, уз захвалност и поздраве шеику Мохамеду, са задовољством прихватио позив да учествује у том значајном догађају, с обзиром на опредељење Србије да се посвети дигитализацији и модерним технологијама. Он је изразио наду да ће тада имати прилику да са шеиком Мохамедом разговара не само о билатералним односима, већ и о глобалним кретањима, с обзиром на углед и све већи утицај УАЕ у свету.

Вучић УАЕ Амбасадор Мубарак Ал Дахери 0003
Извор: Танјуг

Председник Вучић и амбасадор Ал Дахери су разговарали о развоју сарадње, с намером да везе двеју земаља буду још јаче и разноврсније. Председник Вучић је нагласио да је поносан на заједничке пројекте који се успешно реализују не само у Београду, него и у другим градовима Србије. Двојица саговорника су изразили задовољство напретком пројекта Београд на води, који је постао прави симбол главног града, изразивши истовремено и очекивање да ће ПКБ, уз помоћ Ал Дахре, постизати све боље резултате.

Амбасадор Ал Дахери је рекао да је жеља УАЕ да кроз заједничке пројекте допринесе економском напретку Србије.

Председник Вучић је истакао да је захвалан шеику Мохамеду бин Заједу, за којег га веже искрено пријатељство, што посвећује пажњу развоју односа наших двеју земаља и упутио му позив да поново посети Србију.

Остале вести