Вучић Чепурину: Хвала за све што сте урадили за Србију

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Александар Вучић примио је у опроштајну посету амбасадора Русије Александра Чепурина и захвалио му на свему што је урадио у претходних седам година у Србији. Посебно му је захвалио на развоју "најбољих могућих односа између Србије и Русије".

Председник је рекао да су Срби пролазили кроз тешке дане и године, током којих им је Русија помагала, посебно на међународној политичкој сцени.

"Помогли сте нам када смо у Савету безбедности УН покушали да сачувамо и успели да заштитимо свој народ и земљу од вечне стигме да смо геноцидан народ", подсетио је Вучић.

Вучић Чепурин Опроштајна Посета 0007
Извор: Танјуг

"Када год нам је била помоћ у међународних организацијама и институцијама, ви сте ту били уз нас и зато вам кажем велико хвала у име грађана Србије", додао је.

Председник је истакао да ни многе друге ствари не би могле да се ураде без подршке Русије, укључујући, у економској сфери, градњу гасовода, који Србија никада није имала, а уз помоћ Руске железнице и најтежи део пруге Београд-Нови Сад- Суботице, од Старе Пазове до Новог Сада, а заједнички се гради и најсавременији диспечерски центар.

"Заједнички смо успевали све ове године да гарантујемо, или уз вашу подршку, пуну енергетску безбедност и сигурност за све грађане Србије", приметио је председник Вучић.

Вучић Чепурин Опроштајна Посета 0004
Извор: Танјуг

Посебно је напоменуо да је код руског амбасадора запазио нешто што је ретко кад је реч о дипломатским представницима тзв. великих земаља.

"У сваком тренутку, а никада љубав нисмо тражили, ви сте показивали љубав према нашој земљи, а пре свега, поштовање према нашој земљи", констатовао је Вучић.

Чепурин: У Србији сам провео важан део живота

Амбасадор Чепурин је током опроштајне посете рекао да је, када је дошао у Србију, видео да људи нису довољно задовољни животом, те да је у то време осећао велики песимизам код наших грађана, док сада, како каже, види напредак, и морални и економски.

"То је велика заслуга власти и велика ствар", навео је Чепурин и истакао да Србија има могућности да напредује због промена у управљању државом, која сада има добро руководство.

Вучић Чепурин Опроштајна Посета 0005
Извор: Танјуг

Чепурин додаје да је врло важно за земљу када нема великих подела и сукоба у друштву.

Похвалио је представнике владе и истакао да су то људи професионалци који желе да грађани живе боље и навео да зато верује у добру будућност наше земље.

Вучић Чепурин Опроштајна Посета 0002
Извор: Танјуг

Чепурин је додао да је у Србији провео важан део свог живота и да сматра да српски и руски народ могу да напредују заједно и да имају сјајну будућност.

"Видимо да има напретка и да ситуација може да се промени. Само треба да идемо корак по корак напред", нагласио је Чепурин и додао да имамо много заједничких интереса

Остале вести