Они играли у Бостон гардену или тада лети није било вруће?

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић најавио је да ће већ колико сутра или наредних дана почети обнова хале Пионир, и поручује да ће бити урађено све оно што опозиција, која сада само критикује, није могла да уради када је била на власти.

Извор: ТВ Пинк

Kако је рекао, када буде обновљена хала више неће прокишњавати, нити ће бити врућина у хали, пошто је власт изгледа крива и за то, јер "изгледа да раније није била врућина лети, него је било хладно".

"Пошто су играли, изгледа, у Бостон гардену и Медисон сквер гардену. Али, људи виде ко гради и како се плате и пензије повећавају. У лажи су кратке ноге и то се увек врати онима који мисле да лажима мисле да стекну неки политички поен", поручио је Вучић.

Он је тако говорио на питање новинара да ли после јучерашњег удара грома у халу Пионир, после чега је кров почео да прокишњава, очекује да ће и за то опозиција да га окривљује бити крив и за то, као што њега и власт опозиција означава као кривце што је неко украо тест, па је полагање математике за малу матуру одложено, Вучић је рекао:

"Нисам чуо да су ме и за то окривили, ништа страшно", рекао је Вучић.

Истовремено је најавио да ће хала Пионир бити обновљена, те да "већ колико сутра или прекосутра креће обнова".

Vucic Dedinje
Извор: Танјуг

"Све што они (опозиција) нису урадили, ми ћемо да урадимо. Па, ваљда убудуће неће гром да удара. То (што раде) је најгора врста лицемерја", нагласио је Вучић.

Придике нам држе људи осуђени за силовање

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да га не брине што поједини српски политичари са KиМ позивају представнике Српске листе да се "одрекну државе и Вучића", јер они то, каже, слушају од странаца сваки дан и нико их на то није натерао, већ га брине што им придике држе људи осуђени за силовање.

"Лидери нама противничких политичких странака на KиМ су они који су, и то не Албанци него Срби, силовали две српске девојчице у Грачаници. Реч је о извесном Чичку, који је за то осуђен на седам година робије, а три је одлежао. И тај нам држи придике и соли памет како треба да се понашамо на KиМ", рекао је Вучић, одговарајући на питања новинара.

Kаже су Срби са KиМ чвршћи него што мисле "силоватељи и њихови подржаваоци из Београда", те их нико неће натерати да се одрекну своје државе.

Упитан да прокоментарише то што се хрватска опозиција током преговарачког процеса никада није жалила Бриселу на своју државу, чак и када је било евидентно да су угрожена права Срба у Хрватској, док се у Србији опозиција свакодневно жали на своју државу, Вучић је одговорио да је то питање националне свести.

"Kод нас је у току широки процес националне консолидације, без угрожавања права других, већ подизањем сопствене свести и економски убрзаним развојем. Верујем да ћемо и тај проблем умети да решимо", подвукао је Вучић.

Значи, тачно је да Н1 планира хајку на Весића

Питање новинара телевизије Н1 како је заменик градоначелника Горан Весић дошао до преписке уредника и запослених на тој телевизији, а која, како је Весић јуче објавио, садржи упутство како да га нападају, председник Србије Александар Вучић схватио је као потврду аутентичности те преписке.

"Је л' то истина? Значи истина је оно што пише како да нападате Весића? Значи стварно је истина оно што је Весић објавио? Изненадио сам се, мислио сам да то није истина", рекао је председник Србије одговарајући на питање новинара Н1 како је могуће да је Весић дошао до мејла који је интерна комуникација.

Председник Србије је изразио чуђење да је та преписка уопште аутентична, будући да се, како је рекао, њом тражи хајка на заменика градоначелника.

Он је закључио да је једино питање како је заменик градоначелника дошао до преписке уредника и запослених на Н1 - ако је дошао незаконуто, мораће, каже Вучић, да одговара, а ако му је дао неко од запослених на тој телевизији - онда Н1 телевизија треба да објасни људима зашто на такав начин води (уређивачку) политику.

Заменик градоначелника Београда Горан Весић објавио је у понедељак на свом фејсбук профилу "упутство", које је, како је написао, Драган Шолак наложио новинарима Н1 телевизије преко директора те телевизије Југослава Ћосића, а са циљем да га нападају.

Такође је указао да је документ добио од пријатеља запослених на тој телевизији.

Остале вести