Нова запошљавања и веће плате у здравству

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић најавио је веће запошљавање здравствених радника и да ће у здравству бити повећане плате већ ове године.

Извор: ТВ Пинк

"Хоћемо да имате задовољне медицинске сестре и лекаре, као и да имате још сестара и лекара. Хоћемо да обезбедимо веће плате и имаћете ове године веће плате. И то ћемо да обезбедимо", рекао је Вучић на обележавању почетку радова на изградњи Института за кардиоваскуларне болести "Дедиње 2".

Вучић је истакао да ће држава то обезбедити не само што су сада људи на власти бољи, већ зато што то може.

Навео је да су и други хтели да граде болнице и клиничке центре, али нису могли, јер нису имали уређене јавне финансије.

Дедиње 2 од огромног значаја за Србију, али и регион

Председник Александар Вучић изјавио је данас, на обележавању почетка изградње Института за кардиоваскуларне болести "Дедиње 2", да му је част што отвара радове на градњи једног велелепног здравственог објекта, који ће бити од огромног значаја за целу Србију, али и за регион.

Vucic Dedinje
Извор: Танјуг

"Дедиње 2 биће још један бисер у ланцу медицинских и здравствених објеката које градимо и изградили смо у последње време, на понос генерација које долазе и нас који смо у томе учествовали", рекао је Вучић.

Изразио је уверење да ће посао бити завршен за око две године и да ће грађанима пружити боље здравствене услуге, што значи, укупно, бољи животни стандард.

Вучић је навео да ће у Дедиње 2 укупно бити уложено готово 43 милиона евра, што је огроман новац, и да се пројекат ради у сарадњи са Развојном банком Савета Европе.

Прво ће, каже, бити урађено нових 14.000 квадрата, а затим ће се кренути у реконструкцију постојеће клинике "Дедиње 1'', на 9.000 квадрата, а све ће бити опремљено најмодернијом опремом.

"То је велики изазов и резултат државе и то је нешто чиме треба да се поносимо", рекао је Вучић и додао да је сигуран да ће сви постојећи проблеми бити решени, јер држава никоме не дугује ништа.

Он је навео и да ће "Дедиње 2", по завршетку градње, имати комплетну амбулантну службу, коронарну јединицу са 8 постеља, више од 100 нових постеља од којих 24 за интензивну негу, четири нове кардиохируршке сале.

Листе чекања, приметио је, и даље постоје, али су знатно мање и неће их бити у будућности, те изразио уверење да ће збрињавање акутних инфаркта бити на највишем светском нивоу након изградње нове болнице.

Председник је захвалио свима који примећују да се ствари у српском здравству мењају и да је изграђено или се гради све што није урађено у последњих 40-50 година - од KЦ Ниш, KЦС у Беоргаду, до изградње најмодернијег Kлиничког центра у Војводини и у Kрагујевцу, уз обнову бројних болница, домова здравља и других обејеката, као и уз куповину најмодерније опреме.

Председник је, међутим, упозорио још једном да ће земља имати све мање становника, као и све у региону, па ће једина могућност бити да се добро ради, како би се привукли сви из региона да дођу код нас.

Vucic Dedinje
Извор: Танјуг

"И зато ваш Институт мора да буде најбољи, ако желите да имате пацијенте. Данас је гужва, али за три-четири године је неће бити. Биће је само ако други људи из региона буду желели да дођу. Само ако будете имали најбоље лекаре, медицинске сестре, да људи буду сигурни у ваше руке и знање", поручио је председник и пожелео успех у даљем раду свима запосленима у Институту Дедиње.

Разумем вас, али мање политике на важним догађајима

Директор Интитута за кардиоваскуларне болести “Дедиње” Милован Бојић споменуо је данас, у обраћању поводом почетка изградње нове зграде те клинике, 5. октобар и судски процес који је вођен против њега, на шта му је председник Александар Вучић узвратио да разуме зашто је то морао да каже, али да треба да буде мање политике на важним догађајима попут данашњег.

"Бојићу, мање политике на овако важним догађајима. Ја разумем вашу муку и зашто је нешто морало да се изговори, али ми смо професионални и емоције морамо да чувамо и користимо на други начин”, рекао је Вучић.

Остале вести