Вучић са представницима CIDCA

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са представницима Кинеске агенције за развој међународне сарадње (CIDCA) са којима је разговарао о могућностима сарадње у виду донаторске помоћи ове агенције.

Вучић CIDCA састанак 0001
Извор: Танјуг

Председник Вучић је изразио очекивање да ће посета представника кинеске агенције CIDCA Србији резултирати успешном сарадњом, што ће допринети економском развоју, одрживом привредном расту и сигурној инвестиционој клими у Србији.

Вучић CIDCA састанак 0007
Извор: Танјуг

Представници Кинеске агенције, која је основана прошле године као посебна агенција за пружање међународне помоћи, указали су на бројне могућности сарадње и понудили донаторску помоћ за развој у области здравства, просвете, индустрије и инфраструктуре. Посебну пажњу посветили су области ванредних ситуација у случају елементарних непогода, као и области царине, понудивши помоћ у виду опреме и обуке запослених. Пројекти Кинеске агенције обухватили би и помоћ у области људских ресурса, као и у области заштите животне средине.

Током сусрета саговорници су разговарали и о пројектима од значаја за међународну сарадњу, попут иницијативе Појас и пут, посебно нагласивши значај пројекта изградње брзе пруге Београд-Будимпешта. Председник Вучић је истакао да ће Појас и пут допринети развоју и стабилности свих земаља учесница, још једном изразивши захвалност кинеском председнику Си Ђинпингу што је Србија део ове иницијативе.

Вучић CIDCA састанак 0003
Извор: Танјуг

Састанку председника Вучића и представника агенције CIDCA присуствовала је и амбасадорка Народне Републике Кине у Србији Чен Бо.

Вучић CIDCA састанак Чен Бо 0002
Извор: Танјуг

Остале вести