Већа улагања у туристички потенцијал Сокобање

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић посетио је данас Сокобању и најавио већа улагања у то благо наше земље, које бележи све већи број туриста.

Извор: ТВ Пинк

Вучић је рекао да је 2017. године Сокобања имала 53.000 гостију, а у 2018. чак 102.000, као и да је у првих пет месеци ове године забележен раст броја туриста од 17 одсто.

Вучић је рекао да је први пут као председник у посети Сокобањи, али не и последњи пошто ће доћи да види шта је све урађено.

Најавио је да ће држава покушати да пронађе инвеститоре за хотеле Турист и Здрављак.

Vucic Sokobanja
Извор: Танјуг

Kаже да је број туриста у Сокобањи толико повећан захваљујући ваучерима, за које је раније добио идеју од некадашњег словачког премијера Роберта Фица, а одмах је прихватио министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић.

Вучић каже да је ове године око 40.000 ваучера или трећина од укупног броја завршило у Сокобањи, као и да очекује да следеће године ту буде искоришћено 70.000 ваучера, јер ће бити више средстава за ту намену.

Додао је да ту долазе у великом броју и пензионери и незапослени да проведу одмор или да се лече.

Kако је рекао, у Сокобањи мора да се направе и пречистачи за отпадне воде, да се уради излаз на Kоридор 10 за шта је потребно око шест милиона евра: за петљу око 2,5 милиона и за приступни пут 3,6 милиона евра.

Vucic Sokobanja
Извор: Танјуг

"Спремни смо да више улажемо у путеве, али мора много путева да се ради. Да почнемо да радимо и канализацију, бар у центру Сокобање за шта ће се користити средства европских банака и европски фондови. Такође, за развој пољопривреде у овом крају користиће се ИПАРД фонд".

Вучић додаје да ће држава све више улагати у Сокобању и додао да није Сокобања данас срећна што је он дошао у посету, већ што виде да држава има више новца, а то је успело захваљујући разумевању, поверењу и стрпљењу грађана који су схватили да је земља морала да прође кроз тешке реформе.

"Не пролази више код народа - гласај за мене, биће све лако", констатовао је Вучић.

Председник је додао и да је Сокобања можда и најстарија бања у Србији, која постоји више од 180 година, прелепа је, али мора да буде још лепша и уређенија, на чему ће се, каже, радити.

Vucic Sokobanja
Извор: Танјуг

"Обећавам вам да ћу пре краја године доћи у Сокобању да положим рачуне и кажем колико смо новца уложили", поручио је председник грађанима.

Поновио је да је посао државе да чува мир, да иде напред, да расте углед Србије у свету, али да истовремено економија расте.

Ипак, указао је да је Сокобања за 20 година остала без скоро 5.000 људи.

"Даћемо посао, биће посла, а молим вас да водите рачуна да ми без деце не можемо. Без деце немамо будућност и молим вас да помогнемо Србији", замолио је председник Вучић.

Вучића су на платоу испред хотела Здрављак дочекали грађани и рудари из рудника Соко.

Остале вести