Нико, па ни Ђиласови медији, не може да демантује стварност

Најновије
Извор: Танјуг

Шта год да раде Ђиласови медији, стварност никако не може да се демантује, оценио је председник Александар Вучић, на опаску новинара током обиласка Зајечарског округа, да опозициони медији не преносе ништа што иде у прилог властима.

Извор: ТВ Пинк

Похвала Емануела Макрона председници владе Србије за реформе у области радног законодавства није нашла места у медијима које контролише Ђилас, била је опаска новинара, а Вучић је узвратио да стварност не може да се демантује, нити све бројке и чињенице које показују колико је Србија напредовала.

"Постоји нешто што не можете да демантујете, не можете да демантујете стварност. Kада имате извештај УН, кад имате извештај Унцтада о директним страним инвестицијама, који каже да је Србија апсолутни шампион у Југоисточној Европи, само је Русија боља али она има 20 пута више становника од Србије. Србија је знатно боља него пре, али бих ја желео да иде још боље, никад нисам задовољан", рекао је Вучић.

Додаје и да обилазак места по Србији нема за циљ промоцију, већ да се види шта су недостаци, шта може да се уради боље.

"Јер ако не дођете - далеко од очију, далеко од срца. Мање пажње ће бити посвећено", казао је он.

Kако је истакао, о којој год области да се ради - путној, железничкој инфраструктури , новим возним средствима, у свему је разлика драстична у односу на пре - однос је 5:1, 10:1 у односу на раније.

Подсетио је да је пре шест година минималац био 15.000 динара, а данас је 27.200.

"То су огромне разлике, надам се да ћемо успети да подигнемо минималац на 30.000. Можете да кажете да вам се то свиђа или не, али то су бројке, чињенице. Да ли је довољно - није", каже он и подсећа да млади одлазе из земље на Малту на пример где могу да зараде за 100, 200 евра већу плату него у Србији.

Vucic Boljevac
Извор: Танјуг

"Џаба што није мала просечна плата у Бољевцу 45.000, мораће да иде на 50.000 јер ће људи да оду. Али, ту је држава да помогне, када има суфицит у буџету", додао је Вучић.

Kако је додао, не секира се због тога шта ко говори.

"Људи нису глупи, разлика у подршци је због тога што људи добро виде где и у ком смеру иде Србија, колико брзо", рекао је он и дода да би волео да иде још брже него што је тренутно случај.

Програм за народ је посао, не "грдне батине" и "дуге цеви"

Неће народ у Србији никакве револуције, јер је сваки пут после неких револуција био сиромашнији, а само су “Ђиласи и Јеремићи” били све богатији, изјавио је данас председник Александар Вучић.

“Народ хоће нормално да живи и ради, неће пушке на улицама. Хоће да има оловку, рачунар у руци, да на машинама зарађује за децу. То је програм за народ, а не ''грдне батине'' и ''дуге цеви''”, рекао је Вучић одговарајући на питање у вези са коментарима из СзС на његов рачун да је хулиган, те да их је наводно позвао да се “обрачунају" са њим.

Вучић је истакао да их није позвао да се обрачунају са њим, нити је икога позивао на било какве туче.

“Рекао сам - Јово Бакић, као и Јеремић, Обрадовић и други, не могу за све да кажем, али за њих знам - увек нам говоре о ''грдним батинама''. А, ја сам рекао - немојте више, сваки дан нешто плачете и кукате, а онда претите, немојте више да претите обичном народу ''грдним батинама''. Скупите се вас четворица јунака, са Јовом Бакићем петим, реците ми где да дођем па да добијем те ''грдне батине''”, рекао је.

А управо они из СзС прете све време , приметио је и подсетио да су се они окупили испред Председништва, а није он отишао на њихово радно место, као што су, каже, дошли испред Скупштине да туку председника и посланике.

“Ја то у животу нисам доживео. Друго је што ја знам да ви то не можете да урадите, јер сте слабићи и кукавице и то сам само нацртао народу и показао и ништа више од тога”, рекао је Вучић.

Vucic Boljevac
Извор: Танјуг

“Бакић је све што сам рекао, потврдио. Рекао је - биће дуге цеви, али нећу ја да будем. Биће неки народ, али неће он да буде. Они треба да буду на власти, да могу да краду и да пљачкају, а баш их брига за народ”, додао је председник.

Он је упитао и у којој је то области данас лошије, него што је било у време претходне власти.

Да није у култури било боље када нисмо имали МСУ или Народни музеј, или кад нисмо имали аутопут на југу, или кад смо имали 600.000 изгубљених радних места од 2003. до 2011. године, запитао је.

Вучић је истакао да није још довољно добро, јер има сиромашних који брину за будућнсот и који не живе добро, и за које мора да се бори.

“А, ти који мисле да је реше грдним батинама, али нећемо ми, него ћемо друге да нахушкамо, све су рекли о себи”, коснтатовао је он.

На питање да ли Вук Јеремић и Јово Бакић уређују и Утисак недеље, с обзиром да су му поручили да га чекају у тој емисији, Вучић је рекао да је знао да они разне емисије и новине уређују, али не и да уређују Утисак.

Моја молба презрена, нећу додатну злу крв

Председник Србије Александар Вучић није данас хтео да коментарише поруке Тројчинданског сабора у Подгорици да СПЦ захтева повлачење предложеног закона о слободи вероисповести.

"Нећу да улазим у прављење додатне зле крви и сукоба, на било који начин", рекао је председник Србије новинарима.

Vucic Boljevac
Извор: Танјуг

"Рекао сам што сам имао да кажем кроз малу молбу, која не само да није услишена, већ је презрена од стране црногорских власти. Хвала им на томе", подвукао је он.

Ако се нађе злато код Бољевца- неће отићи у погрешне руке

Председник Србије Александар Вучић је рекао, на питање новинара да ли ће се отварати рудник злата у Савинцу код Бољевца, да је још рано говорити о томе, али да ако буде утврђено засигурно да ту има злата - оно неће отићи у погрешне руке.

Вучић је рекао - да проверимо ми то све, да се не радујемо злату пре него што смо га засигурно нашли.

"Али, не брините, нећемо дати да оде у погрешне руке, као што су неки други некада давли истражна права да би добили по 100.000 евра у свој џеп", нагласио је Вучић.

Медији су пре две године објавили да је канадска компанија "Мундоро" пронашла златну жицу у околини бољевачког села Савинац, то јест да је на дубини од стотинак метара откривен слој од 12 метара у коме садржај злата износи цак 30 грама по тони, а сребра 171 грам.

Остале вести