Вучић честитао рођендан Си Ђинпингу

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Републике Србије Александар Вучић упутио је данас писмо честитку председнику Народне Републике Кине Си Ђинпингу, у коме се каже:

"Ваша екселенцијо, драги пријатељу,

Примите моје искрене честитке за рођендан, уз најбоље жеље за добро здравље и личну срећу, као и много успеха на одговорној дужности, на добробит пријатељске Кине и свих њених грађана.

Дозволите ми да још једном изразим велико поштовање за Ваш пожртвован рад, са уверењем да ће Кина, уз мудрост и одважност, својствене Вашем лидерству, наставити да достиже импресивне циљеве и ниже нове успехе у свим областима, како на унутрашњем, тако и на међународном плану, посебно у овој години када Народна Република Кина обележава седамдесетогодишњицу оснивања.

И овом приликом Вам захваљујем за срдачно гостопримство, које сте ми указали током Другог форума за међународну сарадњу Појас и пут, а посебно за част да будем међу тројицом лидера, који су имали завршну реч на том еминентном скупу. Ваша иницијатива Појас и пут ће, кроз повезивање Кине са земљама на новом Путу свиле, као и њихово међусобно повезивање, учинити да свет буде богатији и зато Вам захваљујем на томе што је Србија део тог највећег развојног пројекта у савременом свету. Србија ће, верујући у идеале равноправности и солидарности, увек бити подршка настојању Кине да, уз поштовање међународног права и начела једнакости свих земаља, без обзира на њихову величину, друштвено и економско уређење, историјско наслеђе или степен развоја, гради праведнији светски поредак. Захваљујући томе, као и свесрдном залагању за мир и стабилност, уживате велико поштовање, не само у Кини, већ и далеко ван њених граница, где год се поштују истинско слободарство и независност.

Поносан сам што сам председник Србије док је, без обзира на географску удаљеност, са Кином чврсто везују свеобухватно стратешко партнерство и челично пријатељство, засновани на међусобном уважавању и разумевању. Вама, нашем драгом пријатељу, дугујемо велику захвалност за сталан напредак билатералне сарадње у свим областима, а посебно за интензиван политички дијалог и плодоносну економску сарадњу.

Уз трајну захвалност за искрену подршку Кине територијалном интегритету и суверенитету Србије и доследном ставу о питањима од суштинског државног и националног интереса, желим да потврдим, екселенцијо, непромењиву позицију Србије у  подршци политици једне Кине.

Уз велику радост што ћу имати част да Вам поново пожелим добродошлицу у Србији, примите, екселенцијо, срдачне поздраве и изразе мог дубоког уважавања“, наводи се у честитки председника Вучића.

Остале вести